Ποινική δίωξη στον Νίκο Ζήγρα για έμβασμα ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων

Ποινική δίωξη στον Νίκο Ζήγρα για έμβασμα ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων

Το ποσό συνδέεται με ένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που είχε υπογραφεί, επί θητείας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Άκη Τσοχατζόπουλου

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Νίκου Ζήγρα για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, προχώρησαν οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χ. Τζούρας και Σ. Μανώλης, κατόπιν έρευνας που διενήργησαν. Η νέα κατηγορία που απαγγέλθηκε στο εξάδελφο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, αφορά σε έμβασμα ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να έχει μπει στους λογαριασμούς του.

Το ποσό συνδέεται με ένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που είχε υπογραφεί, επί θητείας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο έμβασμα εντοπίστηκε από τις Ελβετικές αρχές, μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ζήγρας έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων (δεύτερος βαθμός) σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από τα εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Η ποινή του μάλιστα μετατράπηκε από το δικαστήριο σε χρηματική.

Με αφορμή την άσκηση της νέας δίωξης σε βάρος του Ν. Ζήγρα ο δικηγόρος του, Στέλιος Γκαρίπης, σε δήλωσή του ανέφερε: «Έως σήμερα οι μόνες κλήσεις που λαμβάνει από τη Δικαιοσύνη ο Νίκος Ζήγρας είναι για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για τις παρανομίες που έχει αποκαλύψει. Κάποιες από αυτές τις παρανομίες αφορούν τη δράση πρώην συγκατηγορουμένων του σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελβετία. Τις παρανομίες αυτές ο Νίκος Ζήγρας έχει καταγγείλει ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών αρχών στο παρελθόν και συνεχίζει να τις καταγγέλλει, παρά τον πόλεμο που υπομένει επί έξι χρόνια για τη στάση του αυτή».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ.

Σε λίγο θα μας βγει και μάρτυρας ο συνεργάτης του Άκη αφού υπομένει παρά τον πόλεμο που δέχεται. Φαίνεται ότι από τις πολλές μίζες κάποιες τις ξέχασε όταν κατέθετε. Τι να κάνει ο άνθρωπος, ήταν τόσες πολλές. Έλεος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xalazi01

«Φοίβος» ονομάστηκε από το Αστεροσκοπείο η νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα έως την Κυριακή – Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού οι βροχές και οι καταιγίδες καθώς και οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις