Σε κίνδυνο τα μωρά στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» από τις ελλείψεις προσωπικού

Σε κίνδυνο τα μωρά στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» από τις ελλείψεις προσωπικού

Υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για 12-13 βρέφη ανά βάρδια αντί για 4-5 - Οι παιδοκόμοι, οι φροντιστές και οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι ελάχιστοι - Υπηρετούν 6 Κοινωνικοί Λειτουργοί αντί για 25

Σε κίνδυνο τα μωρά στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» από τις ελλείψεις προσωπικού
Τις δυσλειτουργίες του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα» και τις σοβαρές επιπτώσεις τους στα παιδιά που φιλοξενούνται και στους εργαζόμενους, θα αναδείξει  αύριο το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου 29, το Σωματείο Εργαζομένων της δομής, ζητώντας την άμεση αντιμετώπισή τους.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, λόγω της υποστελέχωσης προσωπικού διαμορφώνονται πολύ δύσκολες συνθήκες τόσο για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών και των μικρών παιδιών όσο και για την αντοχή και τα αντανακλαστικά των εργαζομένων.

Στο Κέντρο φιλοξενούνται 78 παιδιά, ηλικίας από 3 μηνών έως 5 χρόνων, τα οποία φθάνουν ως τη δομή των Λιοσίων είτε με εισαγγελική εντολή είτε μέσω μαιευτηρίων όπου εγκαταλείπονται από τους φυσικούς γονείς τους. Ανά 13 τα βρέφη και τα παιδιά «μοιράζονται» σε 6 τμήματα ή περίπτερα. Υπάρχει επίσης ένα Τμήμα Υποδοχής των βρεφών και των παιδιών που συνήθως χρειάζεται να παραμείνουν εκεί για λίγους μήνες μέχρι να εγκλιματιστούν και να μετακινηθούν στα περίπτερα – ή «σπιτάκια» όπως λέγονται από τους εργαζόμενους.

Όπως είχε δηλώσει στο protothema.gr, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κυρία Γεωργία Μπάτσιου, μία παιδίατρος έχει την ευθύνη για όλα τα βρέφη και παιδιά της δομής. Υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για 12-13 βρέφη ανά βάρδια, ενώ ο Οργανισμός προβλέπει 1 βρεφονηπιοκόμο για 3 παιδιά.

Οι παιδοκόμοι, οι φροντιστές και οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι ελάχιστοι. Υπηρετούν 6 Κοινωνικοί Λειτουργοί αντί για 25, με αποτέλεσμα να μην καθίστανται δυνατόν να υπάρξει έγκαιρη αποκατάσταση των παιδιών. Τα τελευταία χρόνια μόνιμη κατάσταση αποτελούν οι επικουρικοί εργαζόμενοι – σήμερα απασχολούνται εννέα άτομα των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέχρι το τέλος του 2018.
Κλείσιμο

Το Σωματείο Εργαζομένων ζητεί από τη διοίκηση και τους κρατικούς αξιωματούχους να φροντίσουν για την άμεση τήρηση των κανόνων που αφορούν τη λειτουργία του Κέντρου, ιδίως σε ό,τι αφορά την αναλογία προσωπικού- παιδιών, και να προχωρήσουν σε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

Την κινητοποίηση του σωματείου υποστηρίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης