Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να καινοτομήσεις: Μιλά στο ΘΕΜΑ 104,6 η μηχανικός φιναλίστ για το ευρωπαϊκό βραβείο νέων καινοτόμων γυναικών

Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να καινοτομήσεις: Μιλά στο ΘΕΜΑ 104,6 η μηχανικός φιναλίστ για το ευρωπαϊκό βραβείο νέων καινοτόμων γυναικών

«Είναι πολύ δύσκολο μια ιδέα να περάσει στην επιχειρηματικότητα» είπε η κυρία Γιαβρή αποκαλύπτοντας ότι ένα δεύτερο εμπόδιο για την ίδια ήταν «η ηλικία»

Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο λόγω των πόρων και της συνολικής υποστήριξης να καινοτομήσει κανείς εξομολογήθηκε στο ΘΕΜΑ 104,6 η Ζωή Γιαβρή η Ελληνίδα μηχανικός που είναι φιναλίστ για το ευρωπαϊκό βραβείο νέων καινοτόμων γυναικών.

«Είναι πολύ δύσκολο μια ιδέα να περάσει στην επιχειρηματικότητα» είπε η κυρία Γιαβρή αποκαλύπτοντας ότι ένα δεύτερο εμπόδιο για την ίδια ήταν «η ηλικία».

Η  διευθύνουσα σύμβουλος της Advantis Medical Imaging περιέγραψε πώς ξεκίνησε το 2011 στο πλαίσιο έρευνας ως φοιτήτρια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

«Η εταιρεία στήθηκε μέσα από τη δική μου προσπάθεια για να ιδρύσω μια θέση εργασίας στην Ελλάδα για την έρευνά μου» είπε η κυρία Γιαβρή.

Όπως εξήγησε το λογισμικό που ανέπτυξε πλέον έχει πάρει έγκριση για να χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία καθώς μέσω αυτού οι γιατροί μπορούν να έχουν από παντού πρόσβαση σε εξετάσεις ενώ μπορεί να δουλέψει ταυτόχρονα με κάποιον συνάδελφό του.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

loizou

Οργή προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» για τη Μυρσίνη Λοΐζου, που έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της επί 5,5 χρόνια - Πώς σχολιάζουν οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης

9