Μουζάλας και Γαβρόγλου ανακοίνωσαν πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών και αγγλικών για 5.000 μετανάστες

Μουζάλας και Γαβρόγλου ανακοίνωσαν πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών και αγγλικών για 5.000 μετανάστες

Τα μαθήματα θα γίνονται σε δομές των πανεπιστημίων - Το πρόγραμμα θα καταλήγει στην απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας

Σε 5.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα συμμετάσχουν στην πρώτη φάση του προγράμματος εκπαίδευσης που παρουσίασαν την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας
Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες και για την πρώτη, πιλοτική εφαρμογή του, τους πρώτους 12 μήνες, αναμένεται να συμμετέχουν 2.000 άτομα ηλικία 15-18 ετών και 3.000 άτομα άνω των 18 ετών.

Παράλληλα με την ελληνική γλώσσα θα διδάσκονται και αγγλικά. Θα δίνεται έμφαση και στον επαγγελματικό προσανατολισμό και το προγραμμα θα καταλήγει στην απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, επιπέδων Α1, Α2 και Β1.

Τα μαθήματα θα γίνονται σε δομές των πανεπιστημίων της χώρας, τα οποία θα είναι οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος και ο μόνος όρος που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας, είναι οι εκπαιδευτές που θα προσληφθούν, να είναι απόφοιτοι τμημάτων Ελληνικής Φιλολογίας, αλλά με επιπλέον επιμόρφωση (μεταπτυχιακό, διδακτορικό), διδασκαλίας της Ελληνικής ως ξένης ή/και δεύτερης γλώσσας.

Για την ηλικιακή ομάδα 15-18, τα μαθήματα θα διαρκέσουν 28 εβδομάδες και στοχος θα είναι οι ωφελούμενοι να ενταχθούν στο τέλος στην τυπική εκπαίδευση. Για τους 18+, τα μαθήματα θα διαρκέσουν 40 εβδομάδες και οι ωφελούμενοι θα μπορούν να εργαστούν στη συνέχεια ή να παρακολουθήσουν άλλα προγραμματα τυπικής ή άτυπης εκπαίδευσης.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει έμφαση στη Γλώσσα, ως μέσο ενσωμάτωσης» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου. Από την πλευρά του, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι «χωρίς τη γνώση της γλώσσας, δεν μπορεί να επιτευχθεί η ένταξη» και ότι το πρόγραμμα έχει σκοπό να βοηθησει τους ωφελούμενους να λειτουργήσουν στην κοινωνία, αλλά και στην ελληνική κοινωνία να δημιουργήσει συνθήκες ασφαλείας.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο, θα γίνει μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και στόχος των δύο υπουργείων είναι, όπως αναφερθηκε, να επαναληφθεί, ως τριετές πρόγραμμα, με διπλάσιους δικαιούχους.

Για την υλοποίησή του, συνεργάστηκε με τα υπουργεία και ο Διεθνής Οργανισμος Μετανάστευσης, ο εκπρόσωπος του οποίου, Ρόκο Τζανλούκα μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος υπογράμμισε ότι δεν έχει να κάνει με αριθμούς, αλλά με τις ευρωπαϊκές αξίες. «Δεν είναι ένα προγραμμα εκτάκτου ανάγκης, αλλά ένα βασικό προγραμμα» τόνισε, εξαίροντας παράλληλα την ελληνική Πολιτεία, που «παραμένει συγκεντρωμένη στον στόχο της ένταξης των προσφύγων και των μεταναστών».

Εξάλλου, στην παρουσίαση του προγράμματος παραυρέθηκαν και εξήγησαν τις λεπτομέρειες του, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτιτκής, Γιάννης Μπαλάφας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Κλάπας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώγος Αγγελόπουλος, καθώς επίσης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου για θέματα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Παυσανίας Παπαγεωργίου.

ΣΧΟΛΙΑ (69)

Κορυδαλλιώτης

Αν και δεν θεωρώ το όνομα της Μακεδονίας ως την πλέον βασική εθνική προτεραιότητα, θα πάω στο συλλαλητήριο της Αθήνας μόνο και μόνο από αντίθεση σε αυτούς τους αλήτες που εποικίζουν τη χώρα μου με ισλαμοφασίστες από όλο τον κόσμο.... Πρέπει να υπάρξει η μεγαλύτερη αντισυριζαίικη - αντικομμουνιστική διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα.

Αθηανίος

Είμαστε ένα ανεγκέφαλος λαός πού οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκαταστροφή του. Ενώ διαδηλώνουμε για την προστασία της Μακεδονίας και του ονόματός της, κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου μπροστά στο γεγονός ότι οι προδότες πού κυβερνούν την χώρα εγκαθιστούν, ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ, αλλόφυλους στην χώρα, μετατρέποντας έτσι την Ελλάδα σε έναν πολυεθνικό αχταρμά πού κατ αυτόν τόν τρόπο, σε πρώτο στάδιο, θα ελέγχεται και κυβερνάται απόλυτα από τά ξένα συμφέροντα και σε δεύτερη φάση θα διαμελισθεί. Και έχουμε και την αφέλεια να ελπίζουμε ότι οι προδότες πού καταστρέφουν, ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ, όλη τήν χώρα θα διστάσουν να πουλήσουν την Μακεδονία. Το Σκοπιανό, το Κυπριακό, το Αγαίο, η Θράκη, η εγκατάλειψις των Βορειοηπειρωτών, ο βάσει σχεδίου εποικισμός της χώρας από άλλες εθνότητες, η οικονομική κατοχή, το ξεπούλημα των παραγωγικών πηγών της χώρας και η εξαθλίωσις μεγάλου μέρους τού πληθυσμού , είναι ΟΛΑ μέρος ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ. Μόνον ανόητοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό. Και μόνον ανόητοι νομίζουν ότι είναι δυνατόν να καταπολεμήσουν ένα από αυτά τά δεινά, χωρίς να πολεμήσουν και εναντίον όλων τών υπολοίπων.

Left4ever

Παίζει και να είναι το πιο αναπαναληπτο δίδυμο της συμφοράς. Ας πάνε οι ίδιοι να τα εγκαινιασουν που το 'χουν ανάγκη.

Alexis

Ηταν δικαιο, εγινε πραξη!

Ζζζ

Όλοι στο συλλαλητήριο.Να βουλιάξει η Αθήνα.Αλλη λύση δεν υπάρχει.

vag

ΦΟΒΕΡΟ ΝΤΟΥΕΤΟ !!!!

ΠΕΤΡΟΣ

Στο πρόγραμμα θα ενταχθεί και ο Alexis;

ΒΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ -ΠΡΟΒΑΤΟ -ΣΑΝΟΦΑΓΟΣ

PRODOTES ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΖΑΛΕΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟΙ ΓΙΑΒΡΟΓΛΟΥ-ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ ΓΕΛΟΙΟΙ. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ? ΟΥΣΤ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟΙ.

Πως!!!!!

Τον Φλεβάρη έχει συγκέντρωση στο σύνταγμα....για να σας δω ρε λεβέντες!!!!

loki

Τί έχει σειρά? Μοριοδότησή τους για προσλήψεις στο δημόσιο? Πολιτικάντιδες, μκο και λοιποί αλληλ-έγγυοι θα ψάχνετε βάρκα να φύγετε μόλις ο λαός ξυπνήσει απο τη νάρκη του.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Thesprwtia-xasis

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας που τσάκωσαν έναν 33χρονο Αλβανό να κινείται ύποπτα στην περιοχή, δεν δυσκολεύτηκαν να ανακαλύψουν τους τρεις ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 12 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη