Στο μικροσκόπιο των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας τα συντρίμμια του Τ-2

 Στο μικροσκόπιο των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας τα συντρίμμια του Τ-2

Κατέπεσε στην Καλαμάτα - Προβληματίζει το γεγονός ότι οι χειριστές «έχασαν» και τους δύο κινητήρες και μάλιστα με διαφορά χρόνου- Ποια τα σενάρια που εξετάζονται 

Στο μικροσκόπιο των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μπει τα συντρίμμια του Τ-2 Buckeye, του δικινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε το μεσημέρι στην περιοχή της Καλαμάτας. 
Και αυτό για να εξακριβωθούν τα αίτια της πτώσης του, που ευτυχώς εξελίχθηκε ανώδυνα για τους δύο αεροπόρους που επέβαιναν σε αυτό, αφού έκαναν χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων, το εγκατέλειψαν έγκαιρα και όπως προέκυψε και από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν στη συνέχεια, χαίρουν άκρας υγείας. 

Το Τ-2 Buckeye που ανήκει στην 363 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, απογείωθηκε στις 11:00 πριν το μεσημέρι της Τετάρτης για μια εκπαιδευτική πτήση σαν αυτές που εκτελεί καθημερινά. 
Είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας στις 11.55 περίπου οι δύο χειριστές ενημέρωσαν τη βάση τους ότι έχουν πρόβλημα στον ένα κινητήρα και επιχειρούν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο.
Λίγα μόλις λεπτά αργότερα «έχασαν» και τον δεύτερο κινητήρα και έτσι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος το οποίο και συνετρίβη κοντά στην συνοικία Μπουρνιάς στην Καλαμάτα.
  
Αυτό λοιπόν το μηχανικό πρόβλημα καλούνται να εξιχνιάσουν οι τεχνικοί της Αεροπορίας και συγκεκριμένα να βρουν τα αίτια που «κράτησαν» και οι δύο κινητήρες και μάλιστα σε διαφορετική χρονική στιγμή. Από τα δεδομένα της πτήσης αλλά και από την εξέταση των κινητήρων θα φανεί αν το πρόβλημα εντοπίζεται στους κινητήρες αυτούς καθαυτού ή σε κάποιο από τα περιφερειακά συστήματα όπως αυτό της τροφοδοσίας καυσίμου ή της ηλεκτρικής συνδεσμολογίας. 

Το Τ-2 Buckeye είναι ένα Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.
Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αεροσκαφών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης καθώς αντικατέστησε τότε τα αεροσκάφη Τ-33.
Παρά την ηλικία του θεωρείται ασφαλές και αξιόπιστο. 





Τα πρώτα πλάνα από το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους


Οι ιπτάμενοι του Τ-2 αποχωρούν από το σημείο της πτώσης







Φωτογραφίες: tharrosnews.gr

Δείτε βίντεο: Κατέπεσε αεροσκάφος της Π.Α.- Περπατώντας έφυγαν οι πιλότοι

ΣΧΟΛΙΑ (33)

DIMITRIS

Μάλλον, θα συμφωνήσω με το σχόλιο που έχει γραφεί από τον Αιθέρα. Fuel level low? Ελπίζω πως όχι.

Όλα καλά καλή χρονιά .

Εχει μυστικά υπερόπλα η Ελλάδα , και αυτό φοβούνται οι εχθροί της. Έχει πυραύλους MCL ( μου σου έλ) και αντιεροπορικά tbfg μαζί με πυρπολικά . Οι Γερμανοί κάνουν ότι μπορούν για να αποκαλυφθούν τα όπλα της Ελλάδος. Βλέπε υπόθεση με γερμανικό ερευνητικό πλοίο. Μην ανησυχούν οι πολίτες , η χώρα είναι θωρακισμένη .Η οικονομία ήταν κσι είναι θωρακισμένη. Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν.Με ένα νόμο θα άλλαζαν όλα και θα καταργούνταν οι επιβουλές των ξένων. Βαδίζουμε σε χαρτογραφημένα νερά. Κουνάνε οι βάρκες στην θάλασσα. Όλα καλά καλή χρονιά

...

Είδα τους πιλότους να φεύγουν περπατώντας και σκέφτομαι.......μα καλά....ο ένας δεν έπρεπε να είναι εικοσάρης;

Paissios

Εισήλθε σε υπηρεσία στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στις ΗΠΑ.... σύχρονο μόντελο

NIKOS

εκπαιδευτικο ειναι το αεροπλανο...ειδες τον εκπαιδευτη και τον μαθητη ικαρο...τι δεν καταλαβαινεις???

παστουρμάς

Θα το μετατρέψουν σε T-2 block+50;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

Στην τελευταία του ημερήσια διαταγή ο αποστρατευθείς Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης Πτέραρχος ε.α. Αθαν. Παπανικολάου αποκάλυψε ότι: α) Η εκπαίδευση των πρωτοετών Ικάρων γίνεται με αεροσκάφη τύπου Τ-41, ηλικίας 43 ετών, τα οποία παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα ρωγμών στην περιοχή της έλικος, και μπορούν να υποστηρίζονται με ανταλλακτικά για 2 μόνο ακόμα έτη, λόγω μη παραγωγής και έλλειψης τους στην παγκόσμια αγορά. β) Τον Μάρτιο του 2012 συνέβη σοβαρό ατύχημα με αεροσκάφος Τ-41, το οποίο από τύχη και μόνο δεν ήταν θανατηφόρο. γ) Το κόστος συντήρησης ενός τέτοιου τύπου αεροσκάφους ανέρχεται σε 277.000 ΕΥΡΩ, όταν η αγορά ενός νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους δεν ξεπερνά τα 150.000 ΕΥΡΩ, με αποτέλεσμα την προφανή ζημία του ελληνικού Δημοσίου. δ) ότι υπάρχει μελέτη για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του προγράμματος εκπαίδευσης Ικάρων μέχρι το 2021, η οποία δεν υλοποιείται.

Αιθερας

Κράτημα του πρώτου κινητήρα μετά από 55 λεπτά πτήση , και μετά απο 3 λεπτά και ο δεύτερος, χμ.... καθαρά θέμα τροφοδοσίας καυσιμου, για να αστόχησαν ταυτόχρονα και τα δυο ξεχωριστα συστήματα τροφοδοσίας καυσίμου των Α/Κ χλωμό ως αδύνατο το κόβω, ούτε και λόγω ακατάληλου καυσίμου, θα είχε πεσει στην απογείωση, μάλλον τους τελείωσαν τα καύσιμα, στο τσακ δεν πρόλαβαν να πιάσουν και το μπουμπούνισαν.....μην εκπλαγειτε εαν ειναι αυτή η αιτία ..έχει ξαναγίνει στο παρελθον , οι της Αεροποριας ξέρουν, φυσικά θα κουκουλωθεί..όπως πάντα.

Papadopoulos

Ένα μπράβο στο χειριστή που μες τον πανικό είχε την πρόνοια να το ρίξει εκτός κατοικοιμενης περιοχής

MARON

Τα T-2 Backeye είναι τα τελευταία στον πλανήτη, είμαστε οι τελευταίοι χρηστες. Δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ανταλλακτικά και γι αυτά είναι και πολύ δύσκολη η συντήρηση τους. Μακάρι να ξεκινήσει γρήγορα η αντικατάσταση τους γιατί την επομενη φορα δε θα τη γλυτώσουν οι χειριστες. Δε νοείται να βρίσκονται στο αέρα ακόμα τέτοια αεροπλάνα, ας κόψουν το λαιμό τους να πάρουν νέα εκπαιδευτικά,έστω μικτού ρόλου,έστω και λιγότερα από τα σημερινά.

μπετοβλακας

ξέρει κανείς πόσο στοιχιζουν οι βενζινες η συντήρηση και γενικά οι διασωσεις προσφυγομεταναστων? εκεί λεφτά υπάρχουν τώρα η πολεμική αεροπορία έχασε το μοναδικο jet εκπαιδευτικό

μπετοβλακας 23:30

1) Αντέχεις να ακούσεις την αλήθεια; Αν ναι κάθισε πρώτα και πάρε βαθιές ανάσες και δύο λεξοτανίλ προκαταβολικά. 2) Σε ενδιαφέρει το κόστος μόνο του πρώτου σταδίου της "διάσωσης" ή θέλεις να μάθεις το συνολικό ποσό με την εμπλοκή των ΜΚΟ, με τα δωρεάν σπίτια στην ενδοχώρα (αυτά που απαλλοτριώνονται από τις τράπεζες για χρέη στο δημόσιο) , τα 500 ευρώ/άτομο/μήνα, φαρμακευτική περίθαλψη κλπ. ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

iliofaneia

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν γενικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ

kampana

Οι δράστες «χτύπησαν» την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και του Σωτήρα στην κοινότητα Μαριτσά και το ναό της Αγίας Άννας στο παραθαλάσσιο χωριό Καλαβάρδα

3