Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ ζητά προστασία και ο Γαβρόγλου του λέει να κάνει αυτοκριτική

Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ ζητά προστασία και ο Γαβρόγλου του λέει να κάνει αυτοκριτική

ΠΑΜΑΚ: Ζητούμε μέτρα αποκατάστασης του ασύλου, των ιδεών και όχι των κουκουλοφόρων στα Πανεπιστήμια - Γαβρόγλου: Ο Πρύτανης να κάνει την αυτοκριτική του και να αναρωτηθεί γιατί επί των ημερών του το ΠΑΜΑΚ γίνεται στόχος αντιδημοκρατικών και βίαιων επιθέσεων

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη. Η  Σύγκλητος  ζήτησε από τον κ. Γαβρόγλου  να προχωρήσει  σε μέτρα αποκατάστασης του ασύλου των ιδεών και όχι των κουκουλοφόρων στα πανεπιστήμια,   με αφορμή και τη χθεσινή νυκτερινή επιδρομή κουκουλοφόρων  στα γραφεία του Πρύτανη, των Αντιπρυτάνεων και της Γραμματείας. Παράλληλα η Σύγκλητος αποφάσισε να προχωρήσει σε διεθνοποίηση του ζητήματος, ενημερώνοντας σχετικώς την Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων (European Universities Association – EUA) και  ζητώντας τη συμπαράστασή της. Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας στη Σύγκλητο  και στις δηλώσεις του Πρύτανη επιτίθεται, με ανακοινωθέν, εκ νέου στον Πρύτανη Αχιλλέα Ζαπράνη, τον οποίο καλεί αντί να δυσφημεί συστηματικά τα δημόσια Πανεπιστήμια, να κάνει την αυτοκριτική του και να αναρωτηθεί γιατί επί των ημερών του -και για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα- το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας γίνεται στόχος αντιδημοκρατικών και βίαιων επιθέσεων.

Ο Νόμος, απαντά ο υπουργός Παιδείας,  τον οποίο κατηγορεί, δίνει στις διοικήσεις των Πανεπιστημίων συγκεκριμένες αρμοδιότητες για την προστασία των Ιδρυμάτων τους.  
 
Η Σύγκλητος στο ομόφωνο ψήφισμά της τονίζει: «Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα αναδείχθηκε σε πρότυπο ΑΕΙ, όσον αφορά τη λειτουργία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών του προγραμμάτων, την ανάδειξη διαδικασιών ακαδημαϊκής αξιολόγησης, την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του ως κέντρου έρευνας και καινοτομίας, καθώς και ως προς τη διοικητική λειτουργία του, με πλήρη σεβασμό στη διαχείριση των οικονομικών του πόρων.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην υπ’ αριθμ. 16/21.12.2017 έκτακτη συνεδρίασή της και έπειτα από τη χθεσινή νυκτερινή επιδρομή «τάγματος εφόδου», αποτελούμενου από κουκουλοφόρους «φορείς» δήθεν αγωνιστικών ιδεών του φοιτητικού κινήματος στα κλειστά γραφεία του Πρύτανη, των Αντιπρυτάνεων και της Γραμματείας, τις καταστροφές που προκάλεσαν και το αποτύπωμα κλιμακούμενης τρομοκρατίας εις βάρος της συνολικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου που επιχειρούν να μονιμοποιήσουν, εξέτασε την άκρως επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήθηκε και ομόφωνα ψήφισε τα εξής:

1. Διαπιστώνει ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχει ήδη ειδικά και σχεδιασμένα στοχοποιηθεί, ώστε  να πάψει να αποτελεί όαση κανονικής κι εύρυθμης λειτουργίας στην ανώτατη εκπαίδευση.

2. Τεκμήριο του σχεδιασμού αποτελεί το γεγονός ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από σημείο που μόνον εσωτερική πληροφόρηση μπορούσε να καθοδηγήσει τους επιδρομείς.

3. Οι περιστάσεις και η ένταση της επιδρομής οδηγούν στη διαπίστωση επικίνδυνης κλιμάκωσης της βίας στα ΑΕΙ.

4. Οι συνέπειες της εξέλιξης αυτής είναι από επικίνδυνα απρόβλεπτες μέχρι σίγουρα προβλέψιμες όσον αφορά την υπαγωγή της πραγματικής εξουσίας στα Πανεπιστήμια, αλλά και ευρύτερα στον δημόσιο βίο, στις θελήσεις μιας θολής αλλά αδίστακτης και βίαιης μειοψηφίας.

5.  Οι διαστάσεις που έλαβαν τα γεγονότα και οι κίνδυνοι που διαγράφονται καθιστούν επιβεβλημένο και υποχρεωτικό για τους αρμόδιους να ξεφύγουν από το πλαίσιο της φραστικής καταδίκης και να προχωρήσουν σε μέτρα αποκατάστασης του ασύλου των ιδεών και όχι των κουκουλοφόρων στα πανεπιστήμια. Επιβάλλουν δε στην Πρυτανεία και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να προχωρήσει σε διεθνοποίηση του ζητήματος, ενημερώνοντας σχετικώς την Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων (European Universities Association – EUA) και  ζητώντας τη συμπαράστασή της.η και στην τελευταία Σύνοδο Πρυτάνεων, ουδείς έθεσε θέμα αλλαγής του Νόμου που επαναφέρει το ακαδημαϊκό άσυλο στα Πανεπιστήμια.»

ΣΧΟΛΙΑ (38)

ΜΙΚ

Πάντοτε γινόταν της π.... στα ΑΕΙ από καταλήψεις κ.λπ. τις τελευταίες δεκαετίες, όμως εγώ ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ γιατί αυξήθηκαν ειδικά οι επιθέσεις μασκοφόρων επί υπουργείας Γαβρόγλου;

Άννα Λογία

Ο Γαβρόγλου απάντησε όπως απαντάνε στην Ινδία κάποιοι δικαστές, οι οποίοι κατηγορούν τις γυναίκες ότι "προκαλούν" τους βιαστές τους.

Τι κοινωνία είναι αυτή

Άκου πρύτανης να αντιμιλήσει στο έναν και μοναδικό υπουργοοοοοοοοοοοοοοο παιδείας της χώρας μας που φτάσαμε επιτέλους

Αηδιασμένος

Ο κ; Γαβρόγλου: 1. Τη Δευτέρα καταργεί τις Πανελλήνιες εξετάσεις, γιατί είναι μεν αδιάβλητες αλλά δεν έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα αφού περνούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ τα παιδιά που τα μαθαίνουν απ' έξω!!!!! 2. Την Τρίτη επαναφέρει τις Πανελλήνιες εξετάσεις ονομάζοντας τις Κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις!!! 3. Την Τετάρτη καταργεί τις Πανελλήνιες εξετάσεις γιατί είναι απάνθρωπες αφού δεν μένει χρόνος στα παιδιά να ερωτευτούν και να πάνε για ποτό!!!!!!!! 4. Την Πέμπτη επαναφέρει τις Πανελλήνιες εξετάσεις (κεντρικά οργανωμένες τις ονομάζει αφού τις Πανελλήνιες τις κατάργησε) και μάλιστα τα παιδιά θα δίνουν Πανελλήνιες και τον Ιανουάριο αλλά όσα παιδιά θέλουν και αν θέλουν θα λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός τους!!!!!! Αφού έλυσε το πρόβλημα των Πανελληνίων εξετάσεων ο κ; Γαβρόγλου: 5. Την Παρασκευή λέει ότι οι εκπαιδευτικοί του δημοσίου και οι σχολικές μονάδες θα αυτοαξιολογούνται!!!!!!! 6. Το Σάββατο προτρέπει τους φοιτητές και φοιτήτριες να συγκροτήσουν ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χρήσης, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και να διαφυλάξουν τα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα!!!! 6. Την Κυριακή (είναι εργασιομανής ο άνθρωπος!!!) προτρέπει τον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ (που ζητά μέτρα αποκατάστασης του ασύλου, των ιδεών και όχι των κουκουλοφόρων στα Πανεπιστήμια) να κάνει την αυτοκριτική του και να αναρωτηθεί γιατί επί των ημερών του το ΠΑΜΑΚ γίνεται στόχος αντιδημοκρατικών και βίαιων επιθέσεων!!!!!!! Μετά από αυτά επιτρέψτε μου να ας θέσω μια ερώτηση πολλαπλής επιλογής. Ο κ; Γαβρόγλου είναι: (Βάλτε σε κύκλο το γράμμα με τη σωστή απάντηση). α. άσχετος. β. επικίνδυνος για την πατρίδα μας. γ. ανισόρροπος. δ. κλασικός συριζαίος. ε. όλα τα παραπάνω.

Τχ

Αναρωτιέται δήθεν ο κρετίνος "υπουργός" γιατί το ΠΑΜΑΚ δέχεται επιθέσεις. Μα γιατί ο ίδιος και η συμμορία , μέλος της οποίας είσαι , στέλνετε τα δικά σας παιδιά να "συνετίσουν" τον "αντιδραστικό" πρύτανη που επιμένει να διοικεί πανεπιστήμιο και όχι οίκο ανοχής.

dias

Συριζα και κουκουλοφοροι ειναι το ιδιο

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΙΜΑΜΗΔΕΣ,ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ,ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙ,ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ...............

ΜΙΚ

Ελπίζω να δοθεί η δέουσα απάντηση στον πλέον αποτυχημένο "υπουργό παιδείας" από το σύνολο των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Αν όχι, τότε όλοι τους είναι άξιοι της μοίρας τους.

Μήτσος

Βγάλε μια δημοσκόπηση κύριε πρύτανη, που να δείχνει ότι κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ή ακόμα καλύτερα ότι είναι πρώτος, και θα δεις για ποτέ θα σταματήσουν.

Βίβιαν

Δηλαδή κύριε Υπουργέ, εάν μας επιτεθεί κάποιος και ασκήσει βία επάνω μας πρέπει να αναρωτηθούμε, γιατί γινόμαστε στόχος βίαιων επιθέσεων. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική και ΔΕΝ πρέπει να καταδικάσουμε τις επαναλαμβανόμενες σε βάρος μας επιθέσεις.Και εσείς ΕΙΣΤΕ υπουργός Παιδείας!...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης