Βότκα και σοκολατάκια για την Κύπρια εισαγγελέα-«καρφί» των Ρώσων!

Βότκα και σοκολατάκια για την Κύπρια εισαγγελέα-«καρφί» των Ρώσων!

Ήταν «τα μάτια και τα αυτιά» της Μόσχας στη Λευκωσία - Τι αποκάλυψε η διαρροή 19.000 email για τη σχέση της Ελένης Λοϊζίδου με Ρώσους εισαγγελείς - Πώς έδινε στοιχεία και πληροφορίες με στόχο να διευκολύνει τις εκδόσεις  καταζητούμενων στη Ρωσία

Βότκα και σοκολατάκια για την Κύπρια εισαγγελέα-«καρφί» των Ρώσων!
Έφτασε να... καρφώνει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τον υπουργό Δικαιοσύνης, δικαστές και συναδέλφους της στη Γενική Εισαγγελία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πέρασε και τις κόκκινες γραμμές της εμπιστευτικότητας δίνοντας πληροφορίες στη Ρωσία για χώρες της Ε.Ε. 

Σε ένα από τα email προς τον Ρώσο εισαγγελέα Ζίμιν διαβιβάζει πληροφορίες για υποθέσεις που αφορούν εκδόσεις Ρώσων και ενημερώνει τη Μόσχα, το 2013, ενώ αναφέρει  ότι αν απολυθεί λόγω των πληροφοριών που διαβιβάζει ελπίζει ότι αυτός θα γίνει εργοδότης της

Σε.. υποκατάστημα της Μόσχας είχε μετατρέψει τη Γενική Εισαγγελία της Κύπρου η κυρία Ελένη Λοϊζίδου, η οποία προΐστατο μέχρι προχθές του τομέα Εκδοσης Φυγοδίκων ως η αρχαιότερη Κύπρια εισαγγελέας. Αρμοδιότητά της, η εκτέλεση των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής ξένων χωρών προς τη Κύπρο. Το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, με 19.000 mails, που διέρρευσε την περασμένη εβδομάδα και κρεμάστηκε στα μανταλάκια του ρωσικού ιστότοπου Yandex, δεν αφήνει αμφιβολίες για τη βούληση της κυρίας Λοϊζίδου να εξυπηρετήσει κάθε εντολή της Ρωσικής Εισαγγελίας, ακόμα και όταν αυτή δεν είχε σχέση με τα υπηρεσιακά της καθήκοντα.

Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι η Κύπρια εισαγγελέας διατηρούσε πολύ θερμές προσωπικές σχέσεις με τους Ρώσους συναδέλφους της, μέχρι του σημείου να «καρφώνει» τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνα Νικολάτο, τον υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, δικαστές και συναδέλφους της στη Γενική Εισαγγελία. Σε κάποιες περιπτώσεις περνούσε πολύ και τις κόκκινες γραμμές της εμπιστευτικότητας που όφειλε να τηρεί ως ανώτερη αξιωματούχος κράτους-μέλους της Ε.Ε., δίνοντας πληροφορίες στη Μόσχα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κλείσιμο
Επαγγελματίες χάκερ

Η υποκλοπή των mails της κυρίας Λοϊζίδου μυρίζει από μακριά επαγγελματική δουλειά. Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου εμφανίστηκε «ρεπορτάζ» στα ρωσικά στην ιστοσελίδα Compromat, η οποία από την ηλεκτρονική της διεύθυνση δείχνει να έχει ως βάση τη Δυτική Σαμόα (WS). To «ρεπορτάζ» της Compromat παρουσίαζε ως πηγή του το blog με την ονομασία Департамент «К», που η ηλεκτρονική του διεύθυνση δείχνει ως βάση του την Κύπρο (CY). Το Department «Κ» δείχνει ότι πρόκειται για ένα blog που αφορά το «Τμήμα Κύπρος». Είναι αξιοσημείωτο ότι στο blog Департамент «К» δεν υπάρχει καμία άλλη ανάρτηση πλην αυτής που αφορά στα mails της κυρίας Λοϊζίδου. Παραπέμπει μάλιστα σε δύο δεσμούς (links) στον ρωσικό ιστότοπο Yandex.ru, στον οποίο είναι αποθηκευμένα τα εισερχόμενα και τα εξερχόμενα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κυρίας Λοϊζίδου στο Google (gmail). Ως δημιουργός του Департамент «К» εμφανίζεται η Compromat.

Οπως ανέφεραν στο «ΘΕΜΑ» ειδικοί σε θέματα ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η υποκλοπή των μηνυμάτων της κυρίας Λοϊζίδου είναι δουλειά που δεν θα μπορούσε να γίνει από οποιονδήποτε χάκερ. Πρόκειται για κάτι που πέραν της τεχνογνωσίας χρειάζεται και ισχυρή τεχνική υποστήριξη ώστε τα mails να αντιγραφούν και στη συνέχεια να αποθηκευτούν σε server στον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση οι χρήστες του Internet.

«Εκαψαν» την εισαγγελέα

Το λάθος της κυρίας Λοϊζίδου ξεκινάει από τη χρήση του προσωπικού λογαριασμού mail για πολύ ευαίσθητα υπηρεσιακά θέματα, καθώς το αξιοποίησαν αυτοί που ήθελαν να βάλουν τέλος στην ύποπτη σχέση της με τη Ρωσική Εισαγγελία γιατί, όπως όλα δείχνουν, είχε μπει σε υποθέσεις που παίζονται τεράστια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Τα μηνύματα αφορούν κάποια προσωπικά και οικογενειακά θέματα της κυρίας Λοϊζίδου, αλλά πρωτίστως υπηρεσιακά, με μεγάλο όγκο στοιχείων για Ρώσους και άλλους πολίτες άλλων εθνικοτήτων που αναζητεί η Μόσχα. Μεταξύ αυτών των υποθέσεων είναι η υπόθεση «Browder», ο οποίος έχει χαρακτηριστεί Νο 1 εχθρός του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και η υπόθεση «Yukos» με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις η κυρία Λοϊζίδου φαίνεται να εξυπηρετούσε τις απαιτήσεις των ρωσικών αρχών εις βάρος των καταζητούμενων, οι οποίοι είτε βρισκόντουσαν στην Κύπρο, είτε διατηρούσαν εταιρείες στο νησί και εκπροσωπούνται από Κύπριους δικηγόρους. 

Νίκησα για σένα...

Σε ένα από τα emails, η Ελένη Λοϊζίδου αναφέρεται στη Ρωσίδα Νατάλια Κονοβάλοβα, η οποία έχει σχέση με την υπόθεση Yukos και είχε αποκτήσει καθεστώς προστασίας στην Κύπρο καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι διώκεται στη Ρωσία για πολιτικούς λόγους. Οι Ρώσοι εδώ και πολλά χρόνια ζητούσαν έκδοση της Κονοβάλοβα χωρίς να καταφέρουν να την επιτύχουν. Μάλιστα το δικαστήριο είχε αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημα έκδοσής της, διαπιστώνοντας ότι δεν θα τύγχανε δίκαιης δίκης καθώς υπήρχαν «αλλότρια πολιτικά κίνητρα» πίσω από τη δίωξή της. Η Μόσχα με τη βοήθεια της κυρίας Λοϊζίδου επέμεινε για χρόνια στην έκδοση και κατάφερε να την επιτύχει με έφεση, η οποία ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ΜΜΕ.

Σε σχετικό mail η κυρία Λοϊζίδου φέρεται να λέει στον Ρώσο εισαγγελέα  Βλαντιμίρ Ζίμιν ότι είναι στη λίστα των τριών Κυπρίων υποψήφιων δικαστών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), αλλά είναι σίγουρη πως δεν θα εκλεγεί και δεν θα τη ψηφίσει κανείς καθώς υπάρχουν αντιδράσεις ΜΚΟ για την έκδοση της Νατάλια Κονοβάλοβα. Ωστόσο, σημειώνει ότι ελπίζει πως η Ρωσία θα ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητάς της. Δεν παραλείπει να σημειώσει, όμως, ότι αισθάνεται ευτυχής που κέρδισε (νίκησε) στην υπόθεση της έκδοσης της Κονοβάλοβα για τον εισαγγελέα Ζίμιν και τη Ρωσική Εισαγγελία και καταλήγει: «Love Eleni».

Σε άλλο mail προς τον εισαγγελέα Ζίμιν λέει ότι περιμένει να πάρει ο γιος της το πτυχίο της Νομικής. «Είναι η κύρια άλλη έγνοια μου εκτός από τις υποθέσεις σας. Προσπαθώ να είμαι εκεί γι’ αυτόν όταν χρειάζεται τη βοήθειά μου. Είμαστε και οι δύο πολύ ευγνώμονες για την εξαιρετική φιλοξενία σου και για το πόσο υπέροχα περάσαμε το περασμένο καλοκαίρι στη Μόσχα».

Θα με εργοδοτήσετε;

Η Κύπρια εισαγγελέας Ελένη Λοϊζίδου γνώριζε πολύ καλά ότι οι σχέσεις που είχε αναπτύξει με τους Ρώσους έθεταν σε κίνδυνο την ίδια τη δουλειά της. Σε ένα από τα mails προς τον Ρώσο εισαγγελέα  Ζίμιν διαβιβάζει πληροφορίες για υποθέσεις που αφορούν εκδόσεις Ρώσων και ενημερώνει τη Μόσχα το 2013 για τον νέο υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και την αρμοδιότητα που έχει στα θέματα ξένων υπηκόων. Τον καθοδηγεί αναφορικά με το τι θέματα πρέπει να θέσουν οι Ρώσοι στον υπουργό για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους. Αναφέρει στον Ζίμιν ότι, αν απολυθεί λόγω των πληροφοριών που διαβιβάζει, ελπίζει να την εργοδοτήσει.

Στο ίδιο μήνυμα αναφέρεται και στις σπουδές του γιου της, ο οποίος προσφάτως προσλήφθηκε στη Γενική Εισαγγελία της Κύπρου με μια διαδικασία που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε σχέση με την αντικειμενικότητά της. Αναφέρει μάλιστα ότι παράλληλα με τον γιο της οι υποθέσεις της Ρωσίας και του εισαγγελέα Ζίμιν «είναι η κύρια έγνοιά» της.  Αξίζει να σημειωθεί πως το δημοσίευμα της Compromat αφήνει σαφείς αιχμές για τον Βλαντιμίρ Ζίμιν σε σχέση με την πραγματική του ιδιότητα. Διατυπώνονται αμφιβολίες για το αν πρόκειται όντως για λειτουργό της Ρωσικής Εισαγγελίας ή για πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών.

«Κάρφωσε» τον Αναστασιάδη

Σε άλλο mail της, στις 4 Ιουλίου 2017, η κυρία Λοϊζίδου ενημερώνει τον Ρώσο εισαγγελέα ότι το όνομά της αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των τριών υποψηφίων της Κύπρου προς επιλογή ως δικαστών στο ΕΔΑΔ μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν στον πρόεδρο Αναστασιάδη, επειδή κάποιος την κατηγόρησε για ανάρμοστη συμπεριφορά. Αναφέρεται επίσης σε έντονη αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου γι’ αυτή την εξέλιξη. Η κυρία Λοϊζίδου στο mail λέει ότι την έβγαλαν έξω από τη λίστα επειδή έχουν ενοχληθεί διάφοροι κύκλοι που έχουν οικονομικά και άλλα συμφέροντας από τις επιτυχίες της στο θέμα της έκδοσης ατόμων στη Ρωσία και με αυτό τον τρόπο θέλησαν να την τιμωρήσουν.

Στο ίδιο mail αναφέρεται πως για την «απαράδεκτη καθυστέρηση» που παρατηρείται στις εκδόσεις των Ρώσων υπηκόων Κονοβάλοβα και Σίμκεβιτς, ευθύνη έχει ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος λόγω της αποδοχής προσφυγών που έγιναν. Μάλιστα σημειώνεται πως όταν επισημάνθηκαν στον κ. Νικολάτο αυτές οι καθυστερήσεις φέρεται να της απάντησε: «Μήπως έχετε λίγα νεύρα;».  Οι σχέσεις της με τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου Κώστα Κληρίδη, σύμφωνα με την ίδια, βελτιώθηκαν μετά από συνάντησή του με τον Ρώσο Γενικό Εισαγγελέα.

Ντετέκτιβ για τη Μόσχα 

Στις 4 Απριλίου του 2012, η κυρία Λοϊζίδου στέλνει mail στη Βικτόρια Κλέβτσοβα και την Ιρίνα Σάτοβα  στη Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας και τις ενημερώνει πως πιέζει την Κυπριακή Αστυνομία να συλλάβει έναν Ρώσο που σχετίζεται με την υπόθεση Yukos. Μάλιστα λέει ότι έδωσε οδηγίες να δημοσιοποιήσουν τη φωτογραφία του και η ίδια  κάνει την ντετέκτιβ για να βρει πληροφορίες για τα παιδιά του Ρώσου, τα σχολεία που πηγαίνουν, το σπίτι που ζουν, τους φίλους του κ.λπ. Υποδεικνύει δε στους Ρώσους να στείλουν επίσημο αίτημα στη Λευκωσία και να ζητούν εξηγήσεις γιατί δεν συνελήφθη ο άνθρωπος που θέλουν, καθώς έτσι θα τη βοηθήσουν να πιέσει με τη σειρά της την Αστυνομία να δώσει προτεραιότητα!

Σε άλλη υπόθεση, η κυρία Λοϊζίδου κάνει πάλι την ντετέκτιβ, ψάχνοντας στοιχεία για τη γνησιότητα του γάμου μιας Ρωσίδας που απέκτησε κυπριακή υπηκοότητα και είναι παντρεμένη με Κύπριο. Μάλιστα λέει πως ο Κύπριος την παντρεύτηκε επειδή του αγόρασε ένα ταξί, αλλά δεν έχει αποδείξεις γι’ αυτό! Στόχος είναι να υποστηρίξει ότι ο γάμος ήταν εικονικός ώστε να της αφαιρέσουν τη κυπριακή υπηκοότητα και να καταφέρουν να τη στείλουν στη Ρωσία.

Μάτι και αυτί στην Ε.Ε.

Στις 16 Μαΐου 2012, η κυρία Λοϊζίδου επικοινωνεί με την Ιρίνα Σάτοβα στη Γενική Εισαγγελία της Μόσχας γράφοντας διάφορα στοιχεία για υποθέσεις που χειριζόταν. Σε κάποιο σημείο του μηνύματος αναφέρει πως θέλει να την πληροφορήσει «εμπιστευτικά» ότι η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. και η ίδια θα αναλάβει την προεδρία μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων στις Βρυξέλλες, στην οποία θα εξεταστεί η διεύρυνση των σχέσεων συνεργασίας της Ε.Ε. με τη Ρωσία. Σε άλλο μήνυμα, τον Μάρτιο του 2013, η κυρία Λοϊζίδου ανέφερε σε Ρώσο εισαγγελέα ότι η Ε.Ε. προσπαθεί να καταστρέψει τις καλές σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας, και πρέπει να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο από τη Λευκωσία και τη Μόσχα.
Εδώ και χρόνια, χώρες-μέλη της Ε.Ε. είναι ιδιαιτέρως καχύποπτες για τις σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας και τα mail της κυρίας Λοϊζίδου έρχονται να δικαιολογήσουν αυτές τις ανησυχίες. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 12:01 το μεσημέρι, η Κύπρια εισαγγελέας παραλαμβάνει mail από τη Ρωσική Εισαγγελία, από το τμήμα Διεθνούς Νομικής Συνεργασίας και τον επικεφαλής του τμήματος Ντένις Γκρούνις. Ο Ρώσος αξιωματούχος ευχαριστεί την κυρία Λοϊζίδου για την πληροφορία που του έδωσε ότι ο καταδικασθείς ερήμην, από ρωσικό δικαστήριο το 2008, Ισραηλινός υπήκοος Λεονίντ Νεβζλίν υπέβαλε αίτημα να μη συλληφθεί στην Κύπρο σε περίπτωση που αφιχθεί στη χώρα. 

Παρακαλεί στη συνέχεια την κυρία Λοϊζίδου να τον ενημερώσει κατά πόσο η Κύπρος γνωρίζει αν άλλα κράτη έχουν εγγυηθεί ελευθερία εισόδου στον Νεβζλίν. «Αν υπάρχουν έγγραφα που επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη πληροφορία, παρακαλώ ενημερώστε μας» καταλήγει το mail του Ντ. Γκρούνις προς την κυρία Λοϊζίδου. Μέσα σε τρεις ώρες η Κύπρια εισαγγελέας  απάντησε στο email των Ρώσων, ενημερώνοντας ότι τηλεφώνησε στις Βρυξέλλες και έμαθε. «Δεν έχω τίποτε γραπτώς σε σχέση με υποτιθέμενες εγγυήσεις άλλων χωρών για μη σύλληψη του Νεβζλίν», αναφέρει, «αλλά έμαθα ότι οι χώρες που αποφάσισαν να μη συλλάβουν τον Ισραηλινό υπήκοο είναι το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και το Ισραήλ, ενώ η Interpol στη Λυών ακύρωσε κόκκινη ειδοποίηση (ρred notice), καθώς φαίνεται ότι η Μόσχα τον αναζητούσε για πολιτικούς λόγους επειδή σχετιζόταν με την υπόθεση “Yukos”». 

Υπόθεση «Browder»
Αρκετά mail της Κύπριας εισαγγελέως σχετίζονται και με την υπόθεση του Μπιλ Μπρόουντερ, η οποία βρίσκεται ενώπιον των κυπριακών δικαστηρίων. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια πρωτοφανή για τα διπλωματικά θέσμια παρέμβασή του, επέκρινε με ανακοίνωση τη Λευκωσία γιατί δεν παρέκαμψε τη Δικαιοσύνη για να εξυπηρετήσει τη Ρωσία, επιτρέποντας σε Ρώσους ανακριτές να έρθουν στην Κύπρο και να πάρουν έγγραφα για εταιρείες του Μπρόουντερ. Μάλιστα ακολούθησε και δημόσια παρέμβαση του πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο Βλάντισλαβ Οσάτσι, με την οποία άφησε αιχμές για την επιτυχία της συνάντησης που είχαν λίγες μέρες αργότερα στη Μόσχα οι κύριοι Νίκος Αναστασιάδης και Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τον ρωσικό ιστότοπο η κυρία Λοϊζίδου φέρεται να καθοδηγεί του Ρώσους για το πώς θα δημιουργήσουν προβλήματα στον Μπρόουντερ σε σχέση με την υπόθεση που εκκρεμεί στο δικαστήριο. Ο ίδιος ο Μπρόουντερ σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την Κύπρο «προτεκτοράτο της Ρωσίας», επισημαίνοντας ότι δίνει στη Μόσχα στοιχεία τα οποία αρνήθηκαν να δώσουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ενώ το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Interpol αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τους Ρώσους επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολιτικά ελατήρια.
 
Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου σταμάτησε την άφιξη Ρώσων ανακριτών στην Κύπρο προκειμένου  να αντλήσουν στοιχεία για εταιρείες του Μπρόουντερ λόγω αγωγής που υπήρξε εναντίον της νομιμότητας μιας τέτοιας ενέργειας. Η κυρία Λοϊζίδου αντί να στηρίξει την απόφαση του Κύπριου υπουργού υιοθέτησε τις θέσεις της Μόσχας. Σε mail που απέστειλε στον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου και άλλους εισαγγελείς «αδειάζει» τον υπουργό, του οποίου κατά τα άλλα είναι νομικός σύμβουλος. Στο mail η κυρία Λοϊζίδου να αναφέρει: «Οπως ανέφερα και κατά τις συναντήσεις της ομάδας, έχω τη γνώμη ότι ο υπουργός δεν έχει εξουσία να σταματά τη διαβίβαση της μαρτυρίας που συλλέχθηκε από την εισαγγελική αρχή. (...) Δεν είναι η περίπτωση έκδοσης που ο υπουργός στον σχετικό νόμο περί Εκδόσεως Φυγοδίκων έχει τον τελικό λόγο, ακόμα και μετά από απόφαση του Εφετείου για έκδοση. Αυτή η σύγκριση εισηγούμαι ότι θα πρέπει να γίνει».

Βότκα, σοκολατάκια και μόνο 4.000 ευρώ

Η κυρία Λοϊζίδου από την ημέρα που αποκαλύφθηκαν τα mail της απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις στα κυπριακά ΜΜΕ. Η μόνη δήλωση που έκανε ήταν στη βρετανική εφημερίδα «Gurdian», στην οποία ανέφερε: «Πρόκειται για συνεργασία και νομίζω ότι είμαι καλή στη δουλειά μου. Δεν έχω ποτέ λάβει δώρα από τη Ρωσία, εκτός από καμιά βότκα και μικρά σοκολατάκια. Δεν είχα ποτέ ακριβά γούστα. Ο μισθός μου είναι μόνο 4.000 ευρώ τον μήνα». Η κυρία Λοϊζίδου λέει στον «Guardian» ότι έχει πέσει θύμα προφανούς παραβίασης των ιδιωτικών της mail, έχοντας αγνοήσει αρκετές προειδοποιήσεις περί της ασφάλειας του προσωπικού της λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αποδίδει αυτή την παραβίαση σε εκκρεμείς υποθέσεις έκδοσης πλουσίων Ρώσων πίσω στη Ρωσία. Επισημαίνει παράλληλα πρόσφατα επικριτικά σχόλιά της για την απόφαση της Interpol να χαρακτηρίσει ορισμένα εντάλματα σύλληψης «πολιτικά υποκινούμενα». Οπως λέει, τέτοιες αποφάσεις πρέπει να καθορίζονται από τα δικαστήρια.

Η εισαγγελέας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε ερευνώντα λειτουργό για να εξετάσει μόνο πειθαρχικά παραπτώματα. Αντιθέτως ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για ποινική έρευνα, η οποία αφορά την υποκλοπή και τη δημοσίευση των mail! Η ίδια η κυρία Λοϊζίδου μέσω των δικηγόρων της προειδοποίησε τα ΜΜΕ ότι η δημοσίευση των mail αποτελεί ποινικό αδίκημα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και τιμωρείται με πέντε χρόνια φυλάκιση. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης