Τη Μάνδρα επισκέφθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης

Ο κ. Σπίρτζης συναντήθηκε με κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών που βρίσκεται στο Δημαρχείο προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις τεχνικές εργασίες που γίνονται στην περιοχή

Τη Μάνδρα επισκέφθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης
Την Μάνδρα επισκέφθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. 

Ο κ. Σπίρτζης συναντήθηκε με κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών που βρίσκεται στο Δημαρχείο προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις τεχνικές εργασίες που γίνονται στην περιοχή αλλά και για το αν υπάρχουν προβλήματα κατά τη διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους πληγέντες προκειμένου να εισπράξουν το έκτακτο επίδομα των 5.000 ευρώ που δίνει το υπουργείο. 

"Πρέπει η Μάνδρα να αποκαταστήσει τις υποδομές που ανεύθυνα για πάρα πολλά χρόνια ήταν και ελλιπείς και όσες υπήρχαν οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Οπως διαπιστώσατε δεν υπάρχει γραφειοκρατική διαδικασία. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν συνιδιοκτησίες και αυθαίρετα χτίσματα, δεν μπορει το βοήθημα να γίνει ευκαιρία οπως εγινε σε παλαιότερες καταστροφές και να μοιράζεται σε αυτούς που δεν είναι πραγματικοί δικαιούχοι. Είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που κυλάει η διαδικασία πρώτον γιατι οπως έχετε διαπιστώσει και εσεις δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος να περιμένει, δεύτερον γιατί την επόμενη μέρα αφότου ξεκίνησε η διαδικασία έγιναν εκταμιεύσεις παρότι δεν βρήκαμε ανταπόκριση από τις τράπεζες", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σπίρτζης.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για τα αντιπλημμυρικά έργα ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει αυτή η συζήτηση επ ευκαιρία μίας φυσικής καταστροφής. 

Νωρίτερα ο κ. Σπίρτζης επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές. 

Να σημειωθεί πως στο δημαρχείο της Μάνδρας βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι οι οποιοι καταθέτουν αιτήσεις για το επίδομα των 5.000 ευρώ που δίνει το υπουργείο Υποδομών στους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους. 

Ήδη από χθες έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς 36 συνολικά πληγέντων το ποσό των 5.000 ευρώ ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβουν το επίδομα κι άλλοι δικαιούχοι. 

Η διαδικασία μεχρι αυτή την ώρα κυλάει ομαλά και σήμερα εξυπηρετούνται οι πολίτες των οποίων το επίθετο αρχίζει από Μ, Ν, Ξ, και Ο και αντίστοιχα στο ΚΕΠ στη Νέα Πέραμο αυτών που το επίθετο αρχίζει από Λ έως Π. 

Να σημειωθεί πως για την υποβολή της αίτησης απαιτείται φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας (ή σχετικής βεβαίωσης της αρμόδιας Αρχής) και για τους αλλοδαπούς φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδειας παραμονής, φωτογραφίες των όψεων και των εσωτερικών χώρων του σπιτιού προκειμένου να φαίνεται η καταστροφή που έχουν υποστεί τα κτίρια αλλά και 
ένας λογαριασμός ( ΔΕΗ ή ύδρευσης ή τηλεφώνου).

Η αίτηση, με τα συνημμένα δικαιολογητικά, θα πρέπει να απευθύνεται προς τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.), οδός Ι. Κόνιαρη 43, 114 71, Αθήνα.


Σύμφωνα με τον γενικό γραμματεία του δήμου Μάνδρας, έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα 1200 αυτοψίες σε σπίτια και ήδη από την Πέμπτη έχει πιστωθεί σε 250 πληγέντες το έκτακτο βοήθημα των 586 ευρώ του δήμου. 

Παράλληλα ο Δήμος Μάνδρας συνεχίζει να εκδίδει νέα εντάλματα τα οποία μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθούν από το ελεγκτικό συνέδριο προκειμένου να δοθεί και στους υπόλοιπους πληγέντες 
το έκτακτο βοήθημα. 
 

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις κατοικίες θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για το επίδομα των 8.000 που αφορά τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα. 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης