Δόθηκε στους πρώτους 36 πληγέντες της Δ. Αττικής το επίδομα των 5.000 ευρώ

Δόθηκε στους πρώτους 36 πληγέντες της Δ. Αττικής το επίδομα των 5.000 ευρώ

Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Μάνδρας και στο ΚΕΠ Ν. Περάμου - Αναμένεται η διαδικασία για τα  8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις

Δόθηκε στους πρώτους 36 πληγέντες της Δ. Αττικής το επίδομα των 5.000 ευρώ
Στο δημαρχείο της Μάνδρας βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι καταθέτουν αιτήσεις για το επίδομα των 5.000 ευρώ που δίνει το υπουργείο Υποδομών στους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους. 

Ήδη από χθες έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 36 συνολικά πληγέντων το ποσό των 5.000 ευρώ ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβουν το επίδομα κι άλλοι δικαιούχοι. 

Κλείσιμο
Να πούμε πως δεν ήταν λίγοι αυτοί που έφτασαν στο δημαρχείο χωρίς να έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αυτό γιατί καποια από αυτά έχουν χαθεί μέσα στις λάσπες.


Η διαδικασία μεχρι αυτή την ώρα κυλάει ομαλά και σήμερα εξυπηρετούνται οι πολίτες των οποίων το επίθετο αρχίζει από Μ, Ν, Ξ, και Ο και αντίστοιχα στο ΚΕΠ στη Νέα Πέραμο αυτών που το επίθετο αρχίζει από Λ έως Π. Η διαδικασία διεξάγεται με αλφαβητική σειρά για την καλυτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ωστόσο όσοι έχουν χάςει την σειρά τους θα μπορούν να εξυπηρετηθούν μετά την Κυριακή.


Να σημειωθεί ακόμη πως για την υποβολή της αίτησης απαιτείται φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας (ή σχετικής βεβαίωσης της αρμόδιας Αρχής) και για τους αλλοδαπούς φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδειας παραμονής, φωτογραφίες των όψεων και των εσωτερικών χώρων του σπιτιού προκειμένου να φαίνεται η καταστροφή που έχουν υποστεί τα κτίρια αλλά και ένας λογαριασμός ( ΔΕΗ ή ύδρευσης ή τηλεφώνου).

Η αίτηση, με τα συνημμένα δικαιολογητικά, θα πρέπει να απευθύνεται προς τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.), οδός Ι. Κόνιαρη 43, 114 71, Αθήνα.


Να τονίσουμε ακόμη ότι σύμφωνα με τον γενικό γραμματεία του δήμου Μάνδρας έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα 1200 αυτοψίες σε σπίτια και ήδη από την Πέμπτη έχει πιστωθεί σε 250 πληγέντες το έκτακτο βοήθημα των 586 ευρώ του δήμου. 

Ο Δήμος Μάνδρας την ίδια τα συνεχίζει να εκδίδει νέα εντάλματα τα οποία μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθούν από το ελεγκτικό συνέδριο προκειμένου να δοθεί και σε άλλους κατοίκους της Μάνδρας το έκτακτο βοήθημα. 
 

Τέλος να σημειωθεί ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις κατοικίες θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για το επίδομα των 8.000 που αφορά τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες εδώ στη Μάνδρα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης