LIVE

Κορωνοϊός

Απίστευτη αντιπαράθεση Υπουργείου Παιδείας - ΠΑΜΑΚ : Μην καλείτε την αστυνομία, μην γράφετε αρλούμπες

Απίστευτη αντιπαράθεση Υπουργείου Παιδείας - ΠΑΜΑΚ : Μην καλείτε την αστυνομία, μην γράφετε αρλούμπες

Απάντηση για τον... όρκο στους πρωτοετείς φοιτητές 

Καυστική «απάντηση» έδωσε το υπουργείο Παιδείας στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Αχιλλέα Ζαπράνη μετά το απίστευτο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου φέρεται να διένειμε στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, έναν όρκο, μάλλον... δικής του εμπνεύσεως, με τις αντιδράσεις να είναι ποικίλες. 

Συγκεκριμένα, σε ιδιαίτερα σκληρή γραμμή, το υπουργείο Παιδείας «προτείνει» στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αχιλλέα Ζαπράνη να διαβάσει ενώπιον των φοιτητών το εξής κείμενο:

-Δεν θα χρησιμοποιώ εμπρηστικές εκφράσεις στις συνεντεύξεις μου, μιας και η ελληνική γλώσσα διαθέτει λεξικό πλούτο ώστε να μπορώ να εκφράζομαι με ευπρέπεια.

-Δεν θα στέλνω επιστολές στους συναδέλφους μου πρυτάνεις που με γελοιοποιούν, μιας και η αυτογελοιοποίησή μου αντανακλάται και στο Πανεπιστήμιό μου.

-Δεν θα διδάσκω σε εννέα μεταπτυχιακά, μιας και δεν είναι σωστό να διπλασιάζω τον μισθό μου σε βάρος νέων επιστημόνων.

-Δεν θα απειλώ ότι θα κλείσω τα μεταπτυχιακά προγράμματα, μιας και η ίδρυση και λειτουργία τους δεν εξαρτάται από εμένα προσωπικά αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών.

-Δεν θα καλώ κάθε λίγο την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, μιας και η Δημοκρατία παρέχει πολλούς τρόπους να επιλύει διαφορές.

-Και τέλος, δεν θα ζητήσω από τους φοιτητές και φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω, μιας και η αρλουμπολογία πρέπει να έχει όρια.


Ως προς την πρόταση του αντιπρύτανη κ. Σαρτζετάκη, να επιβληθούν τέλη εγγραφής στους φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ., η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία: «Αυτά κύριε αντιπρύτανη, όταν ανοίξετε δικό σας μαγαζί»!

Άδωνις: Είναι όλοι τους Πολάκηδες


Το αγνώστου εμπνεύσεως κείμενο που δόθηκε στους πρωτοετείς, αναφέρει επί λέξει:

«Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς ξεκινάμε τις σπουδές μας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνδράμουμε στη γνώση θα διατηρήσουμε τις αξίες του Πανεπιστημίου και θα υιοθετήσουμε τη νοοτροπία της αριστείας μέσα από τη μελέτη και την έρευνα. Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να δρούμε μέσα κι έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με αξιοπρέπεια ήθος και θα συμβάλουμε στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος ποιότητας ελευθερίας δημοκρατίας αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης"."Το ερώτημα είναι πόσο δημοκρατική μπορεί να είναι η επιβολή στους φοιτητές μιας διαβεβαίωσης με την οποία μπορεί να διαφωνούν εν μέρει ή να μην την αποδέχονται, αλλά και ποιες είναι οι συνέπειες αν δεν την ασπαστούν», αναφέρει ο... όρκος. Να σημειωθεί ότι ήδη η Νεολαία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης αντέδρασε, θέτοντας τον προβληματισμό: «Με ποιο δικαίωμα καλεί τους πρωτοετείς να ταυτιστούν με τα ιδεολογήματά του;». Σε σχετική δε ανακοίνωση σημειώνει ότι: «Η κατάσταση στο ΠΑΜΑΚ έχει ξεφύγει. Το υπουργείο πρέπει να πάρει θέση άμεσα. Ο Αχιλλέας Ζαπράνης έχει ξεπεράσει κάθε ακαδημαϊκό και θεσμικό ρόλο. Η θητεία αυτού του Πρυτανικού Συμβουλίου και του ίδιου είναι πια επικίνδυνη για τις σπουδές μας».Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Γιώργος Στάθης

Που δηλαδή μπορούν να διαφωνούν, ολικώς ή μερικώς, οι φοιτητές; -Στο ότι θα συνδράμουνε στη γνώση; -Στο ότι θα προσπαθήσουν για αριστεία; -Στο ότι θα συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια; -Στη στήριξη της ελευθερίας, αξιοκρατίας και δημοκρατίας; Τι έπρεπε να λέει ένας σωστός όρκος: Ορικιζόμαστε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα βολευτούμε; Ορκιζόμαστε ότι θα στηρίξουμε το α ή β κόμμα για να μας βολέψει σε κάποια θέση είτε την αξίζουμε ή όχι; Δε θα συνδράμουμε στη γνώση, αυτό είναι κουραστικό; Τι θα πει αριστεία; Αριστοι-Αχρηστοι όλοι το ίδιο είμαστε (ή μάλλον οι άχρηστοι καλύτεροι); Δε θέλουμε ελευθερία και δημοκρατία, θέλουμε καταπίεση και απολυταρχισμό;

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΡΚΟΥ

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΑΠΘ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Φαιδροι

Είχαμε ένα λυκειάρχη που μας υποχρεωνε να υπογράψουμε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα ξανακάνουμε κοπάνα. Κάπως έτσι και ο πρύτανης και ο γαβρογλου .........

Κυνικός

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς είναι τα ΜΟΝΑ μάλλον ΑΕΙ που δεν ελέγχει η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΦΙΑ που έχει επικαθήσει στο σώμα της Ελλάδας σαν τη βδέλλα και σαν τη...φυματική σαρανταποδαρούσα, όπως και αναγνώρισε Υπουργός του Καθεστώτος Σύριζα. Γι' αυτό και τα μισούν... ΚΥΡΙΑΚΟ, ΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ 1-2 ΚΑΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και άφησε τη φυσική επιλογή να λειτουργήσει μετά... Το άδειο κτήριο της ΑΣΟΕΕ, μετά το αναπόφευκτο κλείσιμο του παρακμιακού γκέτο, θα πωληθεί σε ιδιώτες κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού....

Πάκης

Σε όλα τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού υπάρχει όρκος για τους νέους φοιτητές. Γκουγκλάρετε matriculation oath για να δείτε. Το κάθε πανεπιστήμιο έχει το δικό του όρκο, και η έννοια της προσπάθειας για αριστεία (excellence) είναι αυτονόητη σε ολα, ακόμη και στα πανεπιστήμια της Γκάνας. ( http://www.bellarmine.edu/orientation/convocation/ ) . Εδώ όμως, ο κάθε άσχετος έχει άποψη, και οι απόψεις όλων των ασχέτων συγκλίνουν στο αξίωμα ότι οι ξένοι τα κάνουν όλα λάθος, και μόνο οι έλληνες ξέρουμε να τα κανουμε σωστά. Γι αυτό να του κόψουμε το χέρι του πρύτανη του ΠΑΜΑΚ που θέλει κάπως να ομοιάσει στους ξένους χλεχλέδες!

PalMan.

τόση "αριστεία" πια, εχει καταντήσει "αρρωστία". Είπαμε, ο συγκεκριμένος πρύτανης έχει πολιτικές πλάτες μιας και το ΠΑΜΑΚ ετοιμάζει και στατιστικές έρευνες. Νομιζω αυτός είναι ενας λόγος που την είδε εξουσία και κάνει οτι κάνει και φτάνει στο σημείο να κοροϊδεύει τους φοιτητές που ζητάνε πχ. σίτιση.

@PalMal

Σε ξέρουμε ότι είσαι σταλινοτρολ εδώ μέσα, οπότε ό,τι λες κατατάσσεται στην κατηγορία "Προπαγάνδα Καθεστώτος Σύριζα"...

Beer

Φίλη γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα.

Γανυμήδης

Χα Χαααααααααα! Για πιό όρκο και δεοντολογία μηλάτε "Πρίν αλέκτορα φωνήσαι, τρίς απαρνήση με"

Πόσο...

Πόσο ταπεινωμένα αισθάνονται άραγε τα παιδιά, με αυτόν τον υπάνθρωπο για υπουργό παιδείας? Δεν είναι μόνο το παρουσιαστικό (που τον βλέπει κανείς και αηδιάζει)... τα όσα κάνει και όσα λέει είναι τελείως αχαρακτήριστα. Τις είδε τι συμπλεγματα το δερνουν το ανθρωπάκι. Αν και σπούδασε στην Αμερική με λεφτά του μπαμπά (ομογενή εκ Κωνσταντινουπόλεως), παρέμεινε κομπλεξικός φουκαράκος.

petros

ποιο ειναι το προβλημα ρε παιδια σε σχεχη με τον ορκο;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης