Νότιο Αιγαίο: Απαγόρευσαν στους πυροσβέστες να μπαίνουν στο internet!

Νότιο Αιγαίο: Απαγόρευσαν στους πυροσβέστες να μπαίνουν στο internet!

«Κατά τις εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και από 7.30- 15.00 απαγορεύεται εντός του χώρου της Υπηρεσίας η χρήση Internet, Facebook, ΥουTube», αναέρει η απόφαση του διοικητή της Πυροσβεστικής στο Νότιο Αιγαίο!

Στο καθεστώς της... Βόρειας Κορέας παραπέμπει σύμφωνα με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ) η απόφαση του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου να απαγορευτεί εντός του χώρου της υπηρεσίας η χρήση Internet και ειδικότερα η πρόσβαση στον δημοφιλή τόπο κοινωνικής δικτύωσης  facebook και στη μηχανή αναζήτησης YouTube.

Η συγκεκριμένη απόφαση που κοινοποιήθηκε στους πυροσβέστες μέσω εσωτερικού σημειώματος φέρει την υπογραφή του διοικητή, πύραρχου Ζήση Κων. Μπρούζα, ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr δεν θέλησε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, τονίζοντας πως πρόκειται για εσωτερικό θέμα της υπηρεσίας.
 
Το επίμαχο σημείωμα αναφέρει: «Κατά τις εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και από 7.30- 15.00 απαγορεύεται εντός του χώρου της Υπηρεσίας η χρήση Internet, Facebook, ΥουTube».
 
Ευρηματική αλλά και ιδιαίτερα καυστική ήταν η απάντηση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ που δημιούργησε έναν παγκόσμιο χάρτη με τα σημεία του πλανήτη όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στο Ιντερνετ, όπως το Ιράν, η Τουρκία και η Βόρεια Κορέα συμπεριλαμβανόμενου και της Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου που εδρεύει στο δήμο Ερμούπουλης Σύρου. Μάλιστα ο χάρτης συνοδεύεται από ένα σχόλιο που αφορά στο υπηρεσιακό έγγραφο: «Το παρακάτω, μόνο ως κακόγουστο αστείο το εκλαμβάνουμε και βρισκόμαστε σε αναμονή για την άμεση απόσυρση του». 
ΣΧΟΛΙΑ (33)

Ιδιωτικός υπάλληλος

ΣΥΝΕΧΕΙΑ-Αφού δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνω και αφού ρωτήσω τον προιστάμενο μου αν υπάρχει κάτι άλλο να κάνω (που προβλέπεται από τη σύμβαση εργασίας μου να κάνω) και δεν υπάρχει εσείς τι λέτε να κοιτάζω το ταβάνι μήπως να κάνω και τον σεκιούριτι???Όταν υπηρετούσα στο στρατό το πρωί με έβαζαν γραφείο(κανονικά μετά υπηρεσίες).Λοιπόν η δουλειά ανώτερου αξιωματικού εκεί ήταν μαζεμένη όλη την ημέρα 2 ώρες το μέγιστο και στο διπλανό αξιωματικό 1 ώρα.Όταν είχα ρωτήσει τον διοικητή (γιατί ήμουν εργατικός και εμπιμελής) αν μπορώ όταν δεν υπάρχει δουλειά να διαβάζω ένα βιβλίο η να κοιτάζω το κινητό μου είπε πως απαγορεύεται και ούτε κατά διάνοια το γίδι.Όταν του είπε με σεβασμό ότι δεν υπάρχει δουλειά για 7 ώρες στο γραφείο μου είπε να μου βρεί ο αξιωματικός δουλειά και ότι φταίει αυτός που δεν μου βρήκε ο οποίος από πριν μου είχε πεί ότι δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω ούτε γιαυτόν.Δηλαδή να πω ότι πρώτα δε ζήτησα δουλειά να καλύψω το χρόνο θα ήμουν ψεύτης.Αναλογιστείτε έναν σε μια υπηρεσία που περνά πρωτόκολλα και παράβολα στο Δήμο.Και δεν έχει πολίτη να εξυπηρετήσει.Εγώ μαζί σας να του βρούμε δουλειά.Δεν φταίει ο άνθρωπος δεν είναι τεμπέλης.Αμέσως όλοι να προγγίξουμε (οι εργοδότες γαρ).Έλα όμως που ο ίδιος ο εργοδότης (εδώ ο Δήμαρχος,ο Πύραρχος,ο Διοικητής) αγανακτά και μόνο που του ζητάς κάτι τέτοιο.Και μετά έχει παράπονο που τέτοιες ώρες που δεν έχει δουλειά θα χαζέψεις στο internet.Δηλαδή ένας βοηθός λογιστή ως ιδιωτικός υπάλληλος,ένας ντελιβεράς,ένας τραπεζικός η ταμίας,ένας στην αποθήκη,και δεν έχει δουλειά τι να κάνουν να κοιτάνε τον τοίχο.Οσο για τις περιπολίες στα δάση αν μη τι άλλο που θα κοιτάζανε τα πουρνάρια 8 ώρες επιστασία έχουν το νού τους πρέπει να έχουν αμέσως να τρέξουν να σβήσουν.Στην ΕΛΑΣ πάντως όταν είσαι έξω περιπολία (ΟΧΙ στο τμήμα) κακώς κοιτάζουν κινητά δημόσιοι σεκιούριτι είναι.Και στη δουλειά προσοχή μάγκες στον ιδιωτικό τομέα.Πάντα να ρωτάτε τι πρέπει να διεκπεριαώσεται τη μέρα η το μήνα αν είστε γραφείο.Να έχετε εικόνα του μεγέθους και χρόνου και σκοπού.Γιατί θα ξυπνήσετε μια μέρα και θα καταλάβετε ότι σας είχαν για μαλάκες και ρίχνουν τα πάντα στο δημόσιο για να καλύψουν τις δικές τους εκμεταλλεύσεις και κακίες πάνω μας.

Ιδιωτικός υπάλληλος

Θα ήθελα να πω τα εξής πράγματα.Τα καθήκοντα του πυροσβέστη (υπαξιωματικού και αξιωματικού) είναι σαφή δηλαδή τι εργασίες πρέπει να κάνει.Περιπολία σε δασικές εκτάσεις,κατάσβεση,απεγκλωβισμούς,τροχαία,χημικά,πλημμύρες,σεισμοί και λίγα ακόμη.Το ζήτημα είναι ο Πυροσβέστης να ανταπεξέλθει σε αυτά και να προσπαθήσει με κάθε δική του δύναμη να επιλύσει ένα συμβάν όπως να κόψει με το τροχό σε 3-4 λεπτά μια λαμαρίνα σε ένα αμάξι που καίγεται-προσοχή δεν έχει υπογράψει εργασιακή σύμβαση να του κόψουν το κεφάλι αν το κάνει σε 5 και όχι σε 3 λεπτά δεδομένου ότι το έκανε επιμελώς.Αυτά από τμήμα σε τμήμα.Για παράδειγμα η ΠΥ σε Αθήνα έχει 1000 περιστατικά την ημέρα και στη Σπάρτη,το Βόλο,την Ιτέα μπορεί και κανένα την ημέρα!!!!!Δηλαδή πέραν από τις υποχρεωτικές δασοπεριπολίες που εκτελούν 4 έως 8 άτομα σε αυτούς τους σταθμούς δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουν.Δηλαδή τι να κάνει ο αρχιπυροσβέστης να γεννήσει περιστατικά αφού δεν έχει.Άρα τι θα κάνει στο τμήμα θα περιμένει 8 ώρες (η 24 αν έχει βάρδυα) με τα χέρια σταυρωμένα κοιτώντας το ρολόι και περιμένωντας στο τηλεφωνικό να πέσει έστω και μία κλήση????????Εγώ πιστεύω στην επιμόρφωση την οποία ο κάθε ψευτόμαγκας πύραρχος και υποστράτηγος την έχουν χεσμένη.Μπορεί να πέσουν 50 κλήσεις μπορεί και καμία.Τι σκατά θα κάνει ο υπαξιωματικός (και ο πυραγός όταν τελειώσει με την ελάχιστη χαρτούρα της ημέρας) να χοροπηδάει η να καπνίζει μέχρι να ψοφήσει.Δηλαδή γιατί να μας χαλάει όταν ΔΕΝ έχει δουλειά δηλαδή περιστατικά,πραγματογνωμοσύνες,περιπολίες και χαρτούρα να χαζέψει στο fb η να διαβάσει ένα περιοδικό.Λέτε για τον ιδιωτικό τομέα με τα 450 καθαρά 10 ώρες δουλειά-2 ώρες μετακίνηση και μερικοί το χαίρεστε που απαγορεύσατε το ένα και το άλλο και βαράτε με μαστίγιο.Εννοείται πως εγώ σαν υπάλληλος πρέπει να κάνω όση δουλειά μου ανατεθεί σε λογικούς ρυθμούς-γιατί όσοι ξέρουν από ιδιωτικό τα περισσότερα καθίκια εργοδότες ζητάνε σε μη λογικούς.Εννοείται να μην κάνω οτιδήποτε άλλο πέραν της εργασίας που μου έχει ορισθεί να διεκπεραιώσω και του διαλείμματος για φαγητό (εγώ προσωπικά τρώω δουλεύοντας).Υπάρχουν εργασίες που είναι αορίστου σκοπού όπως να σου λένε θα επεξεργαστείς,πρωτοκολλήσεις,ετοιμάσεις,στείλεις,αναλύσεις τόσα έγγραφα,αποστολές,μειλς,κώδικες,παραγγελίες,τηλέφωνα την ημέρα.Όσα έρθουν.Προσοχή στο ΟΣΑ.Εγώ ξέρω πως θα έχω σήμερα πάνω κάτω από παλιά 300 έγγραφα και 50 παρεμφερείς δουλειές και για χ-ψ λόγους είχα πολύ λιγότερα και δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνω γιατί τα τέλειωσα (όπως ένα προτζεκάτκι,κτλ)-ΣΥΝΕΧΕΙΑ

κωστας αιρετικος

Mε τα κοινωνικα δικτυα ασχολουνται οι κατινες τα μοντελα οι κουτσομποληδες οι αργοσχολοι οι αθλητες οι σελεμπτιτις μη χεσω και λοιποι μαιντανοι.Το επιπεδο ετοιμοτητας σε μια υπηρεσια οπως η πυροσβεστικη προφανως δεν ταιριαζει με ολα αυτα.Αληθεια απο ποτε το αυτονοητο αποτελει ειδηση?Μηπως πρεπει οι πιλοτοι της ΠΑ για τον συντακτη να εχουν σελιδα στο φεισμπουκ????Δεν πατε στα τσακιδια λεω εγω?????????

T

Δεν πληρώνονται για να χαμουρεύουν στο fb και να χαζεύουν στο YT. Άμα τους αρέσει. Αν όχι παραίτηση και στον ΙΤ να δουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος. Έχει γενικώς παραγίνει το κακό. Μπάτσοι σε φύλαξη στο ένα χέρι το αυτόματο και στο άλλο χαζεύουν στο κινητό. Νισάφι πια.

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Εντυπωσιακός ο δημοσιογράφος και η εφημερίδα σας για την ανάρτηση. Επικρίνεται το αυτονόητο , αυτό που θα έπρεπε να ισχύει όχι μόνο για την Πυροσβεστική του Νότιου Αιγαίου αλλά πανελλαδικά καθώς και για άλλα σώματα ,ένοπλες δυνάμεις, δημόσιες υπηρεσίες πλην αυτών που εξουσιοδοτούνται για τη χρήση αυτή για υπηρεσιακούς λόγους. Εντυπωσιακότερο η απάντηση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ καθώς και ο χάρτης που ανάρτησαν. Πραγματικά άξιοι της μοίρας μας ,συνυπεύθυνοι .

lisaki

και πολυ καλα εκανε ! σε ποια δουλεια δηλ επιτρεπεται να χαζευεις το φεις σου και να βλεπεις βιντεακια? κι εγω το απαγορεψα στον υπαλληλο μου , μετα που φρικαρα απο 2 προηγουμενους που τους πληρωνα για να ειναι στο φεις ολη την ωρα , ενω επρεπε να κανουν χιλια δυο οταν δεν ειχε δουλεια απο πελατες αιντε δηλ .....που τους κακοφανηκε κιολας ευγε στον δοιηκητη

οτι να ναι

Πως φαινεται οτι δεν εχει ιδεα ο Ελληναρας τι δουλεια κανουν οι πυροσβεστες...Οι πυροσβεστες λοιπον προς ενημερωση του καθε μπουρτζοβλαχου που δεν μπορεσε να μπει στο δημοσιο εχουν ως αντικειμενο να κανουν απεγκλωβισεις, αντλησεις και να σβηνουν παντος ειδους πυρκαγια με κινδυνο τη ζωη τους. Δεν κανουν ουτε δουλεια γραφειου ουτε ειναι σκουπιδιαρηδες για ν απαντησω σε σχολιο που διαβασα πιο κατω...Επομενως το να μπαινουν στο ιντερνετ οση ωρα ειναι σε αναμονη για να βγουν εξω σε περιστατικο ειναι μαλλον λογικο αντι να κοιτανε ολοι μαζί τους τοιχους...Σε οποιον δεν αρεσει και ζηλευει να κανει αιτηση στην πυροσβεστικη για να μπαινει αυτος σε σπιτια που καιγονται για 680 ευρω που παιρνουν τωρα οι πενταετεις πυροσβεστες.

fanis

δεν στα ειπανε καλα. H απαγορευση αναφερεται σε ωρες 07:30-15:00 δευτερα εως παρασκευη. Αυτες τις μερες κ ωρες γινεται εκπαιδευση των πυροσβεστων συμφωνα με το εγκεκριμενο απο τον οικειο περιφεριαρχη μηνιαιο προγραμμα εκπαιδευσης.

Βας

...γεια σου ρε αποτυχόντα εθελοντή...

Τ

Δεν έχουμε όλοι βύσμα για να μπούμε ούτε είμαστε όλοι διατεθειμένοι να φιλήσουμε κατουρημένες ποδιές για να γίνουμε πυροσβέστες. Άμα δε σου αρέσει ο τοίχος παραιτήσου και πήγαινε να δουλέψεις στον ιδιωτικό τομέα να δεις τι σημαίνει δουλειά χωρίς να σηκώνεις κεφάλι και με συνεχή επιτήρηση των κινήσεών σου.

Νικος

Θεωρείς το αυτονόητο, λοιπόν ως καταπάτηση των εργασιακών σου δικαιωμάτων.Αν έχεις διαρκώς δουλειά τότε με αντλήσεις κι απεγκλωβισμού και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, μάλλον δεν πρέπει να σε απασχολεί αν θα στο απαγορεύσουν αφού λογικά πνίγεσαι στην δουλειά. Μόνο για ειρωνεία εισαι και μπράβο που επιλέγεις να εκπροσωπήσει τους συναδελφους σου με τον πιο άσχημο τρόπο. Ντροπή σου

Σάββας καφέ!!!

Το απίθανο στην υπόθεση της διαταγής είναι ότι,αναφέρεται μονο σε οσους εχουν υπηρεσια εντος του χώρου,των κτηρίων δηλαδή της πυροσβεστικης και μόνο συγκεκριμένες ωρες!

Πυροσβέστης

Και εγώ τι θα κανω κυριε διοικητά οταν δεν εχω δουλειά; ποσο ταβλι να παιξω και ποσα χαρτιά; εεεε; αι στα διαολο

λογικός

να τους στελνεις κυριε διοικητά να φυτεύουν δεντράκια σε καμμένες ή άλλες δασικες περιοχές. Η διαταγή σου είναι πολύ σωστή κα μπράβο αλλά ακρη δεν θα βρεις με τα κοπρόσκυλα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kte22

Στον χώρο έχουν δημιουργηθεί 15 τέρμιναλ άφιξης-αναχώρησης για λεωφορεία, αίθουσες αναμονής, γραφεία διοίκησης, αποθήκες, διάφορες υπηρεσίες, κυλικείο, εστιατόρια και καταστήματα για τις ανάγκες των επιβατών

1