Blue Star Patmos: Άγνωστο πότε θα «ξεκολλήσει» από το λιμάνι της Ίου

Blue Star Patmos: Άγνωστο πότε θα «ξεκολλήσει» από το λιμάνι της Ίου

Για προληπτικούς λόγους απαντλήθηκαν το Σαββατοκύριακο τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου - Συνεχίζονται οι προσπάθειες των συνεργείων

Καμία εικασία ή πληροφόρηση δεν υπάρχει για τον χρόνο ρυμούλκησης του επιβατηγού πλοίου Blue Star Patmos από την Ίο, καθώς την περασμένη Τετάρτη το πλοίο προσάραξε σε ξέρα κατά την είσοδό του στο λιμάνι του νησιού.

Και αυτή την εβδομάδα συνεχίζονται, με τη συνδρομή ειδικών συνεργείων, οι εργασίες για την πλήρη αποκόλληση του επιβατηγού πλοίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τη συνδρομή ειδικού σκάφους απαντλήθηκαν για προληπτικούς λόγους τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου.

Την Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο έγιναν επιχειρήσεις για την αποκόλληση του πλοίου. , Το Blue Star Patmos αποκολλήθηκε κατά περίπου 50 μέτρα, ωστόσο παραμένει εγκλωβισμένη η πλώρη με την μπάλα και για τον λόγο αυτό νέα επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τις επόμενες ημέρες.

Στο βίντεο του κ. Γιάννη Σπηλιωτόπουλου καταγράφεται η προσπάθεια των ρυμουλκών που έχουν πλευρίσει το πλοίο από τις πρώτες ώρες μετά την προσάραξή του προκειμένου να μετακινηθεί και να αποκολληθεί.

Δείτε το βίντεοΓενικότερα, το πλοίο φαίνεται να έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα, κυρίως στη δεξαμενή έρματος που είναι στεγανή και δεν επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου. 

Οι μηχανές του πλοίου όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.
   
Στο μεταξύ, η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ σε απάντηση του από 01.09.2017 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφορικά με την προσάραξη του πλοίου BLUE STAR PATMOS σε αβαθή, αναφέρει ότι «οι επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών και τα αποτελέσματα του Ομίλου εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμένες, λόγω της επερχόμενης χαμηλής περιόδου κίνησης και της δυνατότητας κάλυψης των δρομολογίων του πλοίου, με μεταδρομολογήσεις άλλων πλοίων του Ομίλου»
   
Προσθέτει, επίσης, ότι το γεγονός καλύπτεται πλήρως από τις υφιστάμενες ασφαλιστικές καλύψεις του πλοίου BLUE STAR PATMOS για αστική ευθύνη έναντι τρίτων (Protection & Indemnity) και για κινδύνους σκάφους και μηχανής (Hull & Machinery) από διεθνώς αναγνωρισμένους ασφαλιστικούς οίκους.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕΣΧΟΛΙΑ (6)

Takis

Με γερανο τραβηξτε το

Ανεμοτρατα

Καλα ρε τι αχρηστοι ειστε εσεις?

SOTIS

Θα μας περνάνε και για ηλίθιους !!!! Με δύο μπαλόνια στην πρώρα του πλοίου και παράλληλη έλκυση από τα ρυμουλκά θα είχε τελειώσει η ιστορία !!! Τώρα !!! αν πιάσουν νοτιάδες ? καλά κρασιά !!!!

Στο μεταξύ...

Τα αυτοκίνητα των επιβατών παραμένουν μέσα στο πλοίο?

χαχαχα

όχι έχουν πάει βόλτα στο Ζάππειο.

τζιμηs o παριοs

ΟΧΙ!ΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DSC_5619

«Πιστεύουμε ότι τελικώς το εκκλησιαστικό θέμα της Ουκρανίας θα αποτελέσει το σημείο, γύρω από το οποίο θα επαναβεβαιωθεί και θα ενισχυθεί η ενότητα των αδελφών Αγίων Ορθοδόξων του Θεού Εκκλησιών» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης