Ναυτικοί όμιλοι κατά της μετατροπής σε μαρίνα ναυταθλητικού λιμένα στον Φαληρικό όρμο

Ναυτικοί όμιλοι κατά της μετατροπής σε μαρίνα ναυταθλητικού λιμένα στον Φαληρικό όρμο

Κάνουν λόγο για παράνομη ανάθεση της διαχείρισης του λιμένα  στον φορέα του Δήμου Καλλιθέας και καταγγέλλουν ότι δεν προηγήθηκε χωροταξικός σχεδιασμός αλλά δεν έχει εκδοθεί και σχετική άδεια λειτουργίας

Ναυτικοί όμιλοι κατά της μετατροπής σε μαρίνα ναυταθλητικού λιμένα στον Φαληρικό όρμο
Να «παγώσει» αμέσως η μετατροπή του ναυταθλητικού λιμένα του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου (έχει μετονομαστεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο Φαληρικού Όρμου) σε τουριστική μαρίνα, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας 3 ναυτικοί όμιλοι, καθώς τους κοινοποιούνται πρακτικά μεθόρμισης (μεταφοράς) των αθλητικών σκαφών.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει  ο Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών -Καλλιθέας, ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης- Φιλίας και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ναυτικών Αθλημάτων Τζιτζιφιών.
                     
Ο πρώτος Ναυτικός Όμιλος κατέθεσε σήμερα στο ΣτΕ αίτηση αναστολής και υπέβαλε παράλληλα αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής  με το οποίο ζητεί  να «παγώσει» η από 13.1.2017 απόφαση του υπουργού Τουρισμού για την έγκριση ειδικού κανονισμού λειτουργίας της ναυταθλητικής μαρίνας Καλλιθέας.
                   
Κατ΄  αρχάς, επισημαίνουν ότι η ανάθεση της διαχείρισης του λιμένα  στον φορέα του Δήμου Καλλιθέας «Οργανισμός  Παιδικής Αγωγής και Άθλησης Δήμου Καλλιθέας Γιάννης Γάλλος», δεν είναι νόμιμη, καθώς ο νόμιμος φορέας είναι η Περιφέρεια Αττικής.
                     
Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η  μετατροπή του ναυταθλητικού λιμένα σε τουριστική μαρίνα που έγινε με την  επίμαχη απόφαση του υπουργού Τουρισμού είναι μη νόμιμη, καθώς δεν προηγήθηκε χωροταξικός σχεδιασμός αλλά δεν έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας τουριστικού λιμένα.
Κλείσιμο
                     
Σε άλλο σημείο υπογραμμίζουν πώς είναι φανερό ότι εκτελείται σχέδιο εκπαραθύρωσης των Ομίλων από τον ναυταθλητικό λιμένα και παράνομης μετατροπής του σε τουριστική μαρίνα.
                     
Επίσης, υποστηρίζουν   ότι σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση του υπουργού Τουρισμού επιβάλλεται για τον ελλιμενισμό των αθλητικών σκαφών η σύναψη σύμβασης του κάθε κατόχου ναυταθλητικού σκάφους με το νέο φορέα διαχείρισης.
                     
Για την κατάρτιση της σύμβασης απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης για ορισμένες ιδιότητες  που πρέπει να έχουν τα σκάφη αυτά από την Γενική Γραμματεία  Αθλητισμού.
                     
Όμως, η ΓΓΑ  αδυνατεί να χορηγήσει  τις  βεβαιώσεις αυτές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συναφθούν συμβάσεις ελλιμενισμού.
                           
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο νέος διαχειριστής του λιμένα να αποστέλλει ειδοποιήσεις στους ιδιοκτήτες ναυταθλητικών σκαφών και να τους καλεί να μεταφέρουν το σκάφος τους εκτός λιμένα, απειλώντας ταυτόχρονα με την λήψη αναγκαστικών μέτρων μεθόρμισης των σκαφών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης