Λουκάς Παπαδήμος: 24 ημέρες σε κατάσταση σοκ στον Ευαγγελισμό

Δεν θέλει να βγει από την αυστηρά φρουρούμενη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας - Τι λένε οι γιατροί του Ευαγγελισμού

Είκοσι τέσσερις μέρες μετά την έκρηξη του τρομο-πακέτου στα χέρια του κ. Λουκά Παπαδήμου, ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να νοσηλεύεται υπό αυστηρή φρούρηση στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». 

Αν και οι εκτιμήσεις των γιατρών ήταν ότι πρόκειται για επιφανειακά τραύματα και δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός της παρατεταμένης νοσηλείας του. Είναι θέμα αποφυγής πιθανών επιπλοκών ή μήπως υπόθεση της Αντιτρομοκρατικής που δεν δίνει το ΟΚ για να βγει από τον αυστηρά αποστειρωμένο -σε θέματα ασφάλειας- ειδικό χώρο του νοσοκομείου; Και αυτό επειδή ο κ. Λουκάς Παπαδήμος μετά την επίθεση σε βάρος του
φυλάσσεται από ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Συντάγματος σε 24ωρη βάση, ενώ ελάχιστοι έχουν δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο νοσηλείας του. 

Μάλιστα, αν και η ενημέρωση που είχαν οι αστυνομικοί από τους θεράποντες γιατρούς ήταν ότι θα έβγαινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, και έτσι είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες συγκρότησης του σχεδίου φύλαξης τόσο του πρώην πρωθυπουργού όσο και της οικίας του, το εξιτήριο από την ειδική μονάδα ακυρώθηκε χωρίς να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Στην Αντιτρομοκρατική υποστηρίζουν ότι το θέμα του εξιτηρίου του κ. Παπαδήμου εξαρτάται καθαρά από την απόφαση των γιατρών, αλλά και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος. 

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής τον επισκέφθηκαν αρκετές φορές στη ΜΑΦ του «Ευαγγελισμού» και είχαν αλλεπάλληλες συζητήσεις προκειμένου να συνταχθεί η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού. Οι αστυνομικοί από την εικόνα του κ. Παπαδήμου εκτίμησαν ότι βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, ωστόσο ψυχολογικά εμφανίζεται ταλαιπωρημένος και δείχνει να μην έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ που υπέστη. Ισως γι’ αυτό, λένε, δεν κατάφερε να δώσει πολλά στοιχεία για το σκηνικό της έκρηξης και, κυρίως, για τον λόγο που τράβηξε το ενδιαφέρον του ο φάκελος και αποφάσισε να τον ανοίξει στο αυτοκίνητο. Αρκέστηκε να πει ότι συνηθίζει να ανοίγει ο ίδιος όλους τους φακέλους που παραλαμβάνει αφού πρώτα ελεγχθούν, και γι’ αυτό άνοιξε και τον επίμαχο, καθώς πίστευε ότι είχε ήδη ελεγχθεί και άρα δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος. 

Η κατάθεση μέσα στο νοσοκομείο
Οι έρευνες από την πλευρά της Αντιτρομοκρατικής κινούνται στο ίδιο πλαίσιο με αυτό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των βομβιστών της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη. Πρόκειται, λένε, για έναν νέος «καθαρό» βραχίονα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος έχει αναπτύξει διεθνείς σχέσεις και πραγματοποιεί χτυπήματα με βάση τον εντυπωσιασμό, που όμως κάθε φορά γίνονται ολοένα πιο επικίνδυνα. «Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η συνέπεια. Ο,τι γράφουν στις προκηρύξεις και τις ανακοινώσεις τους το εφαρμόζουν κατά γράμμα», τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., και προσθέτει: «Διαβάζουμε τις αναρτήσεις τους στο Διαδίκτυο και μέσα από τα κείμενα προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους επόμενους πιθανούς στόχους». Ετσι, ο πρώην πρωθυπουργός, το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί αρκετές φορές, παραμένει στην κόκκινη λίστα των πιθανών στόχων, γι’ αυτό και εξακολουθούν να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα φρούρησης ακόμα και μέχρι σήμερα που βρίσκεται στον «Ευαγγελισμό». 

Με βάση την παραπάνω διαπίστωση, προκαλεί ερωτήματα η απόφαση της Κατεχάκη στις αρχές του χρόνου να μειώσει τη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού: από 12 φρουρούς σε οκτώ. Ηταν δε τόσο στοχοποιημένος ο κ. Παπαδήμος, που ακόμη και ο Χριστόδουλος Ξηρός στο «διάγγελμα» που έκανε μετά την απόδρασή του είχε αναφερθεί προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Οι αξιωματικοί μέσα από την κατάθεση του κ. Παπαδήμου δεν κατάφεραν να αντλήσουν πολλά στοιχεία για με τη διαδρομή του τρομο-πακέτου μέχρι αυτό να καταλήξει στη μαύρη Mercedes και να ανοιχτεί από τον ίδιο. Ο πρώην πρωθυπουργός στις συναντήσεις που είχε με τους αστυνομικούς τόνισε ότι πίστευε πως το δέμα είχε ελεγχθεί και το παρέλαβε από το σπίτι του. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι δεν θυμάται ποιος ήταν ο αποστολέας και όταν το άνοιξε νόμισε ότι μέσα είχε κάτι σαν θήκη για CD. 

Η έκρηξη ουσιαστικά κατέστρεψε ολοσχερώς το δέμα, αν και τα εργαστήρια κατάφεραν τελικά να προχωρήσουν σε μερική ανασύνθεση και να βγάλουν συμπεράσματα για τη βόμβα και τη συνδεσμολογία της. Βέβαια, τα οκτώ πακέτα που κατάφεραν να εντοπίσουν τον περασμένο Μάρτιο στα ΕΛ.ΤΑ. Κρυονερίου από τη μεγάλη παρτίδα που έστειλαν οι «Πυρήνες» σε Ελλάδα και εξωτερικό τούς δείχνουν την ακριβή συνδεσμολογία και έτσι εκτιμούν ότι και σε αυτή την περίπτωση το πακέτο που έσκασε στα χέρια του κ. Παπαδήμου ήταν φτιαγμένο με τον ίδιο τρόπο. Παράλληλα, στην Αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε φάση κόκκινου συναγερμού καθώς οι αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό όχι μόνο δεν έκλεισε τον κύκλο, αλλά είναι πολύ πιθανό η οργάνωση να επανέλθει -και μάλιστα σύντομα- με μια εντυπωσιακότερη επίθεση. 


25 Μαΐου 2017, οδός 3ης Σεπτεμβρίου: Λίγη ώρα μετά την έκρηξη του τρομοπακέτου στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου. Είκοσι τέσσερις ημέρες μετά ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ευαγγελισμό»


Ντοκουμέντο: Μετά την απόπειρα κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου
Γιατί δεν θέλει να βγει από το νοσοκομείο
Tι λένε οι γιατροί στον «Ευαγγελισμό» για την παρατεταμένη νοσηλεία του πρώην πρωθυπουργού

Λόγοι υγείας αλλά και ασφάλειας φαίνεται ότι κρατούν «εγκλωβισμένο» για 24η ημέρα σε μία ιδιότυπη, παρατεταμένη νοσηλεία στον «Ευαγγελισμό» τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Το τραύμα στον δεξιό μηρό που παραμένει ανοιχτό, σε συνδυασμό με την ανεβασμένη τιμή του σακχάρου που έχει εμφανίσει ο ασθενής και η οποία επιβραδύνει την επούλωση της πληγής, κρατούν κλειστή προσώρας την πόρτα εξόδου για τον κ. Παπαδήμο. 

Φαίνεται, όμως, ότι και ο ίδιος δεν αισθάνεται έτοιμος να «στερηθεί» τις ασφαλείς, σχεδόν εξατομικευμένες συνθήκες νοσηλείας εντός της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.  Παρά τις πληροφορίες προ δεκαημέρου ότι ενδεχόταν να λάβει εξιτήριο και να παρακολουθείται στην οικία του ανά τακτά διαστήματα για τον καθαρισμό ή τον αιματολογικό έλεγχο του σακχάρου από ειδικούς, ο κ. Παπαδήμος δεν πήρε... εξιτήριο ούτε καν από τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για τα μονόκλινα δωμάτια του 10ου ορόφου του «Ευαγγελισμού». 

Από την πλευρά του, το προσωπικό του νοσοκομείου δίνει παράλληλα με την περίθαλψή του μια μεγάλη μάχη ώστε να προστατεύσει τον ευάλωτο χειρουργημένο άνδρα από τα ενδονοσοκομειακά μικρόβια που πάντοτε ελλοχεύουν - αφενός χορηγώντας ισχυρή αντιβίωση στον κ. Παπαδήμο και αφετέρου φροντίζοντας να είναι αποστειρωμένο το περιβάλλον όπου κινείται ο ίδιος αλλά και όσοι έχουν πρόσβαση σε αυτό. 

Μετά την παραμονή του για πέντε ημέρες μετά τον τραυματισμό του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), για την οποία σημειωτέον η διοίκηση του νοσοκομείου ανέφερε ότι θα είναι βραχεία και για προληπτικούς λόγους, ο κ. Παπαδήμος μεταφέρθηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου, απ’ όπου εκτιμάται ότι θα λάβει το τελικό εξιτήριο για την οικία του. Από την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου είχαν προκληθεί τραύματα και εκδορές στην περιοχή του θώρακα, της κοιλιάς αλλά και στα άκρα του, με τους ειδικούς να εστιάζουν εξαρχής στο τραύμα στο δεξιό μηρό του. Λόγω της έκρηξης, ο κ. Παπαδήμος είχε επίσης υποστεί μικρής έκτασης εισπνευστικό έγκαυμα στις αναπνευστικές οδούς, το οποίο αντιμετωπίστηκε.

Το τραύμα στον δεξίο μηρό αποτελεί και τον βασικό λόγο της νοσηλείας του 70χρονου οικονομολόγου. Είναι εκείνο για το οποίο οδηγήθηκε στο χειρουργείο αμέσως μετά τη διακομιδή του στον «Ευαγγελισμό», το απόγευμα της Πέμπτης 25 Μαΐου, προκειμένου να υποβληθεί σε καθαρισμό, καθώς χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς «βαθύ τραύμα που είχε φτάσει έως την επιφάνεια του μυός». 

Οι διευθυντές της Α’ Χειρουργικής και Πλαστικής Χειρουργικής, Βασίλης Βουγάς και Γιώργος Χαρκιολάκης αντίστοιχα, πραγματοποίησαν τη χειρουργική επέμβαση καθαρισμού με γενική αναισθησία και ζήτησαν τη νοσηλεία του για ένα 24ωρο στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους. Η νοσηλεία, όμως, παρατάθηκε για πέντε ημέρες - παρά το γεγονός ότι οι γιατροί ανέφεραν ότι η κατάσταση του ασθενούς δεν εμπνέει ανησυχία, είναι αιμοδυναμικά σταθερή και η εξέλιξη των τραυμάτων του είναι ομαλή.

Από τις 30 Μαΐου ο κ. Παπαδήμος νοσηλεύεται στον 3ο όροφο του κτιρίου ΑΧΕΠΑ, στη ΜΑΦ, αλλά σε ειδικό απομονωμένο χώρο. Η αντιμετώπιση του τραύματος στο δεξί πόδι συνεχίζει να αποτελεί την προτεραιότητα των γιατρών. Παρά τους χειρουργικούς καθαρισμούς χρειάστηκε να γίνει παροχέτευση στο τραύμα για την απομάκρυνση του υγρού, η οποία ελέγχεται και αλλάζεται ανά διήμερο. 

Το γεγονός ότι ο ασθενής πλέον δεν είναι καθηλωμένος, όπως συνέβαινε το πρώτο διάστημα, έχει αλλάξει λίγο την ψυχολογία του - είναι ενδεικτικό ότι ζητά από τη σύζυγό του, που παραμένει αρκετή ώρα μαζί του, τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ώστε να εργάζεται.

Δείτε βίντεο: Λουκάς Παπαδήμος: 24 ημέρες σε κατάσταση σοκ στον Ευαγγελισμό


ΣΧΟΛΙΑ (157)

VG

Αυτό με ξεπέρασε: "Οταν ο γιος της Φώτης εξόργιζε τον άντρα της μέχρι αποπληξίας, το ζευγάρι μετακόμιζε για περίπου έναν μήνα στο διαμέρισμά του στο αριστοκρατικό Νάιτσμπριτζ, στο Λονδίνο, μέχρι ο σύζυγός της να ηρεμήσει." Με Αριστερές καταβολές βεβαίως, ακόρεστη δίψα για χρήμα, εξουσία, χειραγώγηση.

Αντεγειάς

Αλλαγή φύλου κάνει...

Chris13

Που να δείτε τι ψυχολογικό σοκ έπαθαν αυτοί που σε ένα βράδυ έχασαν τα λεφτά που μάζευαν μια ζωή.ας μου πεί κάποιος μετά από 40 χρόνια δουλειάς και στερήσεις μίας ζωής για τα παιδιά μας και το μέλλον τους μεσα ένα βράδυ να τα χάσεις σχεδόν όλα τι ψυχολογία θα είχατε?

Αλήθειες

Ρε παιδια γιατι τοσο μίσος? Τοσο πολυ εχουμε απαλλοτριωθει εχουμε χασει ΚΑΙ την ανθρωπια μας με την οικονομικη κριση??? Ο ανθρωπος αυτος φταιει για την καταντια μας ή εμεις οι ιδιοι και οι πολιτικοι που ψηφιζατε τοσα χρονια??

..

αυτα τα σαπια περι ανθρωπιας κτλ να λειπουν καλυτερα.ο μεσος ελληνας εχει χασει το 80% της περιουσιας του και οι πολιτικοι απλα συνεχιζουν και παιζουν παιχνιδακια μεταξυ τους.προφανως και θα υπαρξει μισος και ειδικα για ατομα που υπαρχουν στοιχεια οτι εβαλαν το χερακι τους -αλλοι πολυ αλλοι λιγοτερο- στην καταντια μας.εχεις καταλαβει οτι ΟΛΟΙ οσοι μας εφτασαν εδω ειναι βολεμενοι οικονομικα και εργασιακα και βγαινουν και μιλανε και απο πανω?βλεπε παγκαλο,παπανδρεου κτλ..το μισος υπαρχει και βγαινει σε ολους τους πολιτικους γιατι φως στο τουνελ δεν υπαρχει.πως σου φανηκε που ο σοιμπλε ειπε οτι ειχαν συμφωνησει για τα μετρα/πλεονασματα εδω και τρεις βδομαδες αλλα η κυβερνηση δεν το ελεγε για να κερδισει χρονο και τις εντυπωσεις οτι αντιστεκεται?δεν ειδα καμια προσπαθεια διαψευσης επισης...

Ελεος

Πώς να πάει μπροστά ένα κράτος όταν 100 αστυνομικοί φυλάνε έναν άνθρωπο. Σαπίλα όπως πάντα

..

ενω οι γιατροι εχουν δωσει το ελευθερο να φυγει γιατι δεν εχει τραυματα...αυτο που το πας?

Ευαν

Κι αν το δικό σου παιδί χρειαστεί κρεββάτι σε ΜΕΘ από τροχαίο πχ ατύχημα, να θυμάσαι ότι θα μπορούσε να βρεί αλλά δεν είναι καλά ψυχολογικά ο Λουκάς

Τσ

Κι εγώ από τους δύο "γιατρούς" έχασα κι εγώ τον πατέρα μου...από λάθος τους!!!

Δεν τον

βλεπω καλα !μαλλον θα φορτώσει !!

NOT

Διαβάζω τα σχόλια ορισμένων "εξυπνάκηδων" και φρίττω! Βρε κοπρίτες, βρε ρεμάλια, βρε ανεπρόκοποι, βρε, βρε, βρε, χαραμοφάηδες, τί ειρωνεύεστε, τί κοροϊδεύετε τον κο Λουκά! Ο άνθρωπος είναι μορφωμένος, έχει παιδεία, δεν έχει με εσάς τους άχρηστους που φαληρίσατε την χώρα! Είχε, διαβάζω, μεγάλη καριέρα στην Αμερική, προτάσεις για θέσεις μεγάλες, που εσείς ούτε έχετε ονειρευτεί και εμείς οι Έλληνες οι γύφτοι, ρίξαμε τα μούτρα μας και του λέμε "Έλα να μας σώσεις!" αλλά αυτός δεν ήθελε λέει και τον φέραμε με το ζόρι και αυτός άφησε την λαμπρή καριέρα στα ξένα για εσάς τους τεμπέληδες! Και για να μας σώσει από τους πολιτικούς που φαληρίσανε την χώρα, κάθησε και τον κάνανε πρωθυπουργό και αυτός τους έκανε υπουργούς αλλά λένε ότι οι κακοί πολιτικοί δεν τον αφήσανε να τελειώσει το θεάρεστο έργο του! Ευτυχώς πρόλαβε και μείωσε το χρέος της χώρας αυξάνοντας το ταυτόχρονα αλλά πού να καταλάβετε από αυτά αγράμματοι, αυτά είναι για τους γραμματιζούμενους σαν του λόγου του, του κου Λουκά, και μετά ενώ οδήγησε την χώρα σε εκλογές θα νόμιζες ότι θα έφευγε να πιάσει την καριέρα στας Ευρώπας εκεί που την άφησε αλλά αυτός έμεινε εδώ για εσάς και έγινε και πρόεδρος της Ακαδημίας για να παίρνει ένα ακόμη μισθό, τον τέταρτο τον πέμπτο, δεν ξέρω, θα σας γελάσω, αλλά μας αγαπάει πολύ πάντως αλλά και εμείς τον αγαπάμε και για αυτό τον φυλάνε 50-60 αστυνομικοί, τον φυλάνε από την αγάπη του κόσμου! Και εσείς τον κοροϊδεύετε τον Άγιο τον Άνθρωπο και χαίρεστε που 2-3 παλιόπαιδα του βάλανε δυναμιτάκι στο βιβλίο που διαβάζει και τώρα είναι σοκαρισμένος και δεν ξεκουβαλάει από το Νοσοκομείο γιατί τον κάνατε να φοβηθεί! Ού να χαθείτε, κοπρίτες! ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ.

Ομογενης

Φιλε πρεπει να γραφεις πιο συχνα μπας και ξυπνησουν τα ζαβα.

Κ.Χ.

Δηλαδή ο Γιωργάκης και ο Τσίπρας πως πρέπει να τιμωρηθούν ; Με ατομική βόμβα ;

εκτιμώ

ως ειρωνικό το σχόλιο σου για τον κο Λουκά...και σωστά πρέπει να είναι ειρωνικό διότι μόνο ειρωνεία αξίζει σε τέτοιους τύπους, συνεργούς στο έγκλημα του Χρηματηστηρίου επί Σημίτη. Ο Παπαδήμος ήταν Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 έως το 2002 και φώναζε ο Παπαντωνίου "πάρτε μετοχοδάνεια θα ανέβει το Χρηματηστήριο" (ναι τους έφτιαξαν τότε και τέτοια δάνεια) και ο Παπαδήμος άνοιξε το όριο του μετοχοδάνειου από τα 5.000 στα 15.000 για να κλέψουν και να τσακίσουν ανελέητα τον κοσμάκη. Μέχρι και το ΙΚΑ έβαλαν στο Χρηματηστήριο (!!!) και είπαν μετά ότι σε ένα βράδυ χάθηκαν τα δις(των εργοδοτών και εργαζομένων) αφού έπεσε η μετοχή του !!!!!!!!!! Για τέτοιους απατεώνες μιλάμε και μερικοί τους θεωρούν και αξιόλογους. Η αποστολή τους ήταν συγκεκριμένη και την εκτέλεσαν περίφημα εις βάρος του Ελληνικού λαού ,ενός λαού αμορφώτων και ευκολόπιστων. Πάντα έλεγα σε φίλους"θα ασχοληθείς με το Χρηματηστήριο της πιό διεφθαρμένης χώρας που στα πόστα έχει αυτούς τους τύπους? που πάτε ρεεεε...". Περαστικά στους Έλληνες

Ελα!

Ρε μεγαλε Αγιος ανθρωπος ο Παπαδημος το τερματισες, και στη τελικη ας καθοταν αμερικη να τελιωσει, να παρει τη συναταξη του. ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ.Ουτε τη θητεια του δεν εκανε ο ανθρωπος οπως και τοσοι αλοι πολιτικαντες.Ανθρωποι με γνωσεις να διοικησουν στον οπονδηποτε τομεα υπαρχουν, αρκει να αγαπας τη χωρα σου και οχι αυτη η ξεφτιλα που βιωνουμε σ'αυτη τη χωρα με το καθε τυχοντα που εχει γνωριμιες.Ελεος. Κυβερνησε 3 μηνες και εκανε θεαρεστο εργο.Ρε μας δουλευετε ψιλο γαζι ολοι σας;

@

Κανείς δεν τον κάλεσε να ...... μειώσει το χρέος της χώρας αφού κανένας Έλληνας δεν τον ψήφισε για σωτήρα. Και στο κάτω -κάτω το χρέος αυξήθηκε και οι μισθοί μας και η ανεργία και η οικονομία πήγαν στα τάρταρα. Πριν συμβούν αυτά, ο κύριος αυτός ήτα θεσμικός παράγων άρα συνυπεύθυνος της καταστροφής.

μάλλον

μετά το συμβάν του εξήγησαν γιατί αποτελεί στόχο με τα μνημόνια και τα PSI που έσωσαν τις γερμανικές τράπεζες και έσκισαν τα χρήματα των κακομοίρηδων Ελλήνων που τα κρατούσαν σε ομόλογα και θα έπαθε μεγαλύτερο σοκ ,οπότε σου λέει τι να βγώ να κάνω εκεί έξω...

Leon

Ελαχιστοι κακομοιρηδες ελληνες. Που οφειλαν να γνωριζουν οτι τα ομολογα ειναι επενδυτικο προιον. Εχεις και ατυχιες. οι επενδυσεις ενεχουν ρισκο....Νομιζαν οτι θα πλουτισουν πανευκολα. Αν εξαπατηθηκαν κιολας? Εννοειται οπως παντα. Οπως και με το χρηματιστηριο τοτε. Να ξερουμε που ξοδευουμε τα λεφτα μας.

Στο περιπου

Εχεις δικιο, αλλα το θεμα ειναι πως οταν το επισημο ελληνικο αποφασιζει να κουρεψει ομολογα ελληνικων "εταιριων" (ΑΕΙ,ΤΕΙ, ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικων ταμειων κλπ) και μικροομολογιουχων, ρην ιδια στιψμη που αφηνει ανεγγιχτα ομολογα ξενων funds και τραπεζων, ε το λες και προδοσια

Οτιν νανε

Ποιος στο ειπε αυτο; ΟΛΟΙ φαγανε κουρεμα

ίσως δεν ξέρεις

και γι'αυτό μιλάς. Το θέμα είναι ότι κάποιοι σε έπεισαν ότι όσοι αγόραζαν ομόλογα ή όσοι ένα μέρος των χρημάτων τους το μετέτρεπαν σε ομόλογα ήταν τυχοδιώκτες και τζογαδόροι ή ότι ήταν λεφτά μαύρα κλπ. Αυτοί που σε έπεισαν έκαναν καλή δουλειά και γελάνε οι Γερμανοί και με εσένα και με αυτούς που τους έσκισαν τα ομόλογα οι Γερμανοί(σαν εκτέλεση του Β'ΠΠ το διασκέδασαν οι Γερμανοί) !!! ίσως κάποτε καταλάβετε τι έγινε και τι έκαναν και σε ποιούς ...

επενδυτης

Εαν σε επεισαν τοτε αξιζεις αυτα που τραβας.Δεν ηξερες δεν ρωταγες;

@22:03

τι είπες ρε φρούτο ...εσύ δεν είσαι καν της Υποχρεωτικής εκπαίδευσης...τράβα στο Δημοτικό να σε μάθουν έστω να διαβάζεις. Το να σκέπτεσαι είναι για μετά ,άστο πρός το παρόν.

Χ

Το ομόλογο του ελληνικού δημοσίου (και γενικά τα ομόλογα ανεπτυγμένων κρατών)ήταν από τις πιό σίγουρες και χαμηλού ρίσκου επενδύσεις.Γι'αυτό το λόγο έχουν και σχετικά χαμηλή απόδοση.Σ'αυτά επένδυαν νοικοκύρηδες που δεν ήθελαν να ρισκάρουν.Επίσης εκδίδονταν με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.Έπρεπε πάσει θυσία να μην κουρευτούν.Οι μικροομολογιούχοι έπρεπε να προστατευτούν.Και μαζί με τους μικροομολογιούχους το δημόσιο θα προστάτευε και το κύρος του.Ποιός θα ξανααγοράσει ομόλογα μετά από αυτό?

Υ

Τιποτε αλλο, καμμια επιδοτηση "ρισκου", επιδομα ελληναρα, επιδομα μπατακτζη; Ρε αντε καντε μας την χαρη λαμογια που μου το παιζετε και θυματα.

μικρο κουναβι...

τοσα ξερεις τοσα λες.τρομος παντου οπαδοι του μισους και τησ διχονοιας συριζαιοι..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vrefos_nea_smyrni

Οι αστυνομικές αρχές την ανακρίνουν, καθώς εκτιμούν ότι είχε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη - Στην πολυκατοικία μένει μαζί με την μητέρα της - Κατά πληροφορίες, οι δύο γυναίκες κατάφεραν να κρατήσουν κρυφή την εγκυμοσύνη, λόγω των περιττών κιλών της κοπέλας

8
karnarou0

Aπό τα Κρέστενα Ηλείας, υποψήφια για το βιβλίο Γκίνες! Η οικογενειακή αγάπη και η θαλπωρή φαίνεται ότι έχουν παίξει το μεγαλύτερο ρόλο στην καλή ζωή και τη μακροζωία της 113χρονης γιαγιάς Αικατερίνης Καρνάρου, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι υποψήφια για Βιβλίο Γκίνες με τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο.