ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Πάγωσε όλη η Ελλάδα από την απίστευτη τραγωδία στο υποκατάστημα της Μαρφίν στη Σταδίου όπου τρεις υπάλληλοι βρήκαν τραγικό θάνατο.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Πάγωσε όλη η Ελλάδα από την απίστευτη τραγωδία στο υποκατάστημα της Μαρφίν στη Σταδίου όπου τρεις υπάλληλοι βρήκαν τραγικό θάνατο.

Σε πλήρη επιφυλακή έχει τεθεί όλη η Αστυνομία σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η ομάδα των περίπου 20 κουκουλοφόρων που έριξαν βόμβες μολότοφ στο κατάστημα της Marfin. Σστο μικροσκόπιο έχουν μπει όλες οι κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας, ενώ ομάδες αστυνομικών διενεργούν συνεχείς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Στόχος, ο εντοπισμός νεαρών που ενδεχομένως γνωρίζουν στοιχεία για την ομάδα των κουκουλοφόρων.  Συνολικά έχουν γίνει 25 συλλήψεις και 70 προσαγωγές, ενώ 17 πολίτες και 29 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Παράλληλα, ομάδες αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας και  της Ασφάλειας Αττικής, διερευνούν με άκρα μυστικότητα στέκια αντιεξουσιαστών για να συγκεντρώσουν στοιχεία και πληροφορίες που θα ανοίξουν νέους δρόμους στο κυνήγι των αδίστακτων κουκουλοφόρων που οδήγησαν στο θάνατο τρεις νέους ανθρώπους. 



Λίγα λεπτά πριν τις εννέα το βράδυ της Τετάρτης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο σε ακατοίκητο σπίτι στην οδό Ζαϊμη στα Εξάρχεια και προσήχθησαν 11 άτομα. Λίγες ώρες νωρίτερα προσήχθησαν από το κέντρο της Αθήνας 28 άτομα εκ των οποίων οι 12 συνελήφθησαν.

Απίστευτη τραγωδία

Νεκροί είναι δύο γυναίκες και ένας άντρας, υπάλληλοι της τράπεζας Marfin, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν από πυρκαγιά στο υποκατάστημα της οδού Σταδίου 23. Πρόκειται για την Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών. Οπως ανακοινώθηκε από πυροσβεστική και αστυνομία, ομάδα νεαρών που ήταν μέσα στην πορεία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, πέταξε βόμβες μολότοφ στο υποκατάστημα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στο ισόγειο και να εγκλωβιστούν οι υπάλληλοι.

 

Κλείσιμο

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, αλλά, σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί πετούσαν πέτρες εναντίον των πυροσβεστών εμποδίζοντάς τους να πλησιάσουν. Πυροσβεστικό όχημα υπήρχε και στην πλατεία Κλαυθμώνος, ωστόσο λόγω του πλήθους δεν κατόρθωσε να προσεγγίσει. Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους ταραξίες και οι πυροσβέστες μπήκαν στην τράπεζα σβήνοντας τη φωτιά. Απεγκλώβισαν αμέσως τέσσερις γυναίκες κι έναν άντρα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, λέγοντας ταυτόχρονα στους πυροσβέστες ότι είχαν παγιδευτεί κι άλλοι υπάλληλοι.

Οι πυροσβέστες ανέβηκαν στους ορόφους και στον τρίτο όροφο, βρήκαν νεκρές τις δύο γυναίκες και τον έναν άνδρα, οι οποίοι έπαθαν ασφυξία από τους καπνούς. Η μία από τις γυναίκες είχε προσπαθήσει να βγει στο μπαλκόνι αλλά δεν πρόλαβε.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, οι σοροί των θυμάτων απομακρύνθηκαν από τον χώρο της τράπεζας, αφού ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση και παρουσία ιατροδικαστή και εισαγγελέα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο. Tο υποκατάστημα της τράπεζας επισκέφτηκε και ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος κατά την είσοδο και έξοδό του από την τράπεζα προπηλακίστηκε από κόσμο που είχε συγκεντρωθεί απέξω.

Επεισόδια στην πορεία

Σοβαρά επεισόδια, πετροπόλεμος και μάχες με αστυνομικούς σημειώθηκαν και στο Σύνταγμα, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να ανέβει στα σκαλάκια της Βουλής, την ώρα που είχε αποχωρήσει ο κύριος όγκος του ΠΑΜΕ και κατευθυνόταν προς τη Λεωφόρο Συγγρού. Οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες εναντίον της αστυνομικής δύναμης στη Βουλή, η οποία έκανε χρήση χημικών και τους απώθησε.

Εν τω μεταξύ έφθασαν στο σημείο κι άλλες ομάδες διαδηλωτών με αποτέλεσμα το Σύνταγμα να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, ενώ αρκετοί επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών από την κάτω πλευρά μέσω της οδού Μητροπόλεως, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ωστόσο, κάποιοι από τους διαδηλωτές πυρπόλησαν πυροσβεστικό όχημα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός από το οποίο οι πυροσβέστες πρόλαβαν να βγουν την τελευταία στιγμή, ενώ επίσης έβαλαν φωτιά στο κτίριο της οδού Αμαλίας 40 όπου στεγάζονται τελωνειακές υπηρεσίες με σοβαρότατες ζημιές.

Ταυτόχρονα άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο περίπτερο ακριβώς απέναντι στην είσοδο του Ζαππείου, το οποίο καταστράφηκε ενώ οι φλόγες παρ' ολίγον να επεκταθούν προς το Άλσος του Ζαππείου, αλλά η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στην περιοχή κάηκε και ένα βαν της τουρκικής τηλεόρασης.

Τα επεισόδια αφού είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές μεταφέρθηκαν μπροστά στα Προπύλαια όπου σημειώθηκε πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς, οι οποίοι και πάλι απώθησαν τους ταραξίες με χρήση χημικών. Τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα και τα Προπύλαια να παρουσιάζουν εικόνα καταστροφής.

Μετά τον εμπρησμό στη οδό Σταδίου (Μαρφίν) με εντολή του αρχηγού της Αστυνομίας τέθηκαν σε επιφυλακή όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της Αττικής, ενώ έφτασαν και ενισχύσεις από τους όμορους νομούς, που ήταν σε ετοιμότητα από το πρωί και ξεκίνησαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και το υπόλοιπο κέντρο με προσαγωγές υπόπτων κυρίως από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Παράλληλα έχουν δοθεί εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν κάμερες κι άλλα στοιχεία με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών του εμπρησμού στο υποκατάστημα της Marfin.

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στα κτήρια της Νομαρχίας Αθηνών, στη Συγγρού. Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διοικητικό συμβούλιο υπό τον νομάρχη κ. Σγουρό, περίπου 300 άτομα απέξω εκτόξευσαν αντικείμενα κατά του κτηρίου. Ενας κουκολοφόρος πέταξε μέσα ένα μπιτόνη με βενζίνη με αποτέλεσμα το κτήριο να αρχίσει να φλέγεται. Τα μέλη του συμβουλίου ανάμεσά τους και ο νομάρχης διέφυγαν από τα παράθυρα πηδώντας στο διπλανό κτήριο.


Κατά τη διάρκεια της πορείας, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που επέβαιναν σε μηχανάκια δέχτηκαν επίθεση από εξοργισμένους διαδηλωτές και καταστηματάρχες, όταν απρόκλητα πέταξαν δακρυγόνα μέσα στον κόσμο για να διαλύσουν την πορεία. Οι διαδηλωτές πέταξαν τους αστυνομικούς από τα μηχανάκια και τους ξυλοκόπησαν άγρια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης