Ενότητα και συναίνεση ζήτησε ο πρωθυπουργός

Ενότητα και συναίνεση ζήτησε ο πρωθυπουργός

Κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν αίσθημα εθνικής ευθύνης και να αποτρέψουν την επέκταση της βίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός...

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Παπανδρέου
Κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν αίσθημα εθνικής ευθύνης και να αποτρέψουν την επέκταση της βίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου εξέφρασε την οδύνη και τη θλίψη του για την απώλεια τριών ανθρώπων, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η πολιτική ανευθυνότητα οδηγεί σε «θύματα της ωμής δολοφονικής βίας» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Κανένας δεν έχει δικαίωμα στη βία. Άλλο διαμαρτυρία, άλλο δολοφονία. Η βία γεννά βία. Θα σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών. Ζουν το δράμα τους χωρίς να έχουν καμία σχέση με όλα αυτά. Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν. Δεν μπορούν να έχουν άμεση ή έστω έμμεση πολιτική στήριξη».

Εμμέσως ο κ. Παπανδρέου είπε  ότι τα επεισόδια οφείλονται και στο γεγονός ότι υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες δηλώσεις «περί δικτατορίας, ότι το σύνταγμα απειλείται»
Ζήτησε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να στείλουν ένα μήνυμα και να μην κρύβονται πίσω από την ευθύνη της κυβέρνησης. «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το άλλον και να βάζει σε κίνδυνο ζωές. Είναι ώρα συναίνεσης. Όλοι ευθυνόμαστε. Το θέμα είναι τι κάνουμε. Κανείς δεν δικαιούνται γενικότητες, υπεκφυγές και με πράξεις βίας». Κάλεσε δε τα κόμματα να συμφωνήσουν για τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ώστε να συζητηθεί το θέμα της προστασίας της δημοκρατίας.

Τόνισε ότι «η πατρίδα περνά δύσκολα και είναι ώρα για προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της κοινωνικής συνοχής και της ζωής των συμπολιτών, για την προάσπιση της αξιοπιστίας και της διεθνούς εικόνας, τώρα που δεχόμαστε επίθεση».

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τη στάση άλλων πολιτικών δυνάμεων λέγοντας ότι «τις ευθύνες τις αναλαμβάνουμε όλοι, κανείς δεν μπορεί να κρύβεται.

Αναφερόμενος μάλιστα στα σκληρά οικονομικά μέτρα είπε ότι «η κυβέρνηση συμπάσχει με την αντίδραση του κάθε συνταξιούχου, εργαζόμενου. Για κανένα δεν είναι ευχάριστες αυτές οι αποφάσεις. Το κάναμε για να διασφαλίσουμε το μέλλον. 

Κάτω από το βάρος της ανάγκης και για να σώσουμε τη χώρα πήραμε αποφάσεις δύσκολες, ανεύθυνες. Η άλλη λύση ήταν μία: πτώχευση της χώρας και των πολιτών. Δεν θα άγγιζε κάποιους πλουσίους, αλλά τον καθένα. Αυτό το σενάριο ήταν υπαρκτό, όσο και εφιαλτικό».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης