Λαμία: Σκύλος επιτέθηκε σε 4χρονο κοριτσάκι και άλλους περαστικούς

Λαμία: Σκύλος επιτέθηκε σε 4χρονο κοριτσάκι και άλλους περαστικούς

Το ζώο δεν ήταν τσιπαρισμένο, ούτε είχε βιβλιάριο υγείας

Λαμία: Σκύλος επιτέθηκε σε 4χρονο κοριτσάκι και άλλους περαστικούς
Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στην Λαμία, Νέα Άμπλιανη, ένας σκύλος επιτέθηκε σε τετράχρονο κοριτσάκι, που  έπαιζε μαζί με άλλα παιδιά.

Ο μεγαλόσωμος σκύλος, που έμοιαζε με τσοπανόσκυλο, πεταχτηκε εξω από μια αυλή και επιτέθηκε στην 4χρονη. Ένας 73χρονος, ο οποίος μένει δίπλα και είναι και νονός του κοριτσιού, άκουσε τις φωνές των παιδιών και έτρεξε να βοηθήσει.

Ο ηλικιωμένος που μπήκε στη μέση για σώσει το κοριτσάκι δέχθηκε και αυτός δαγκωματιά από το σκύλο.

Κλείσιμο
Η 4χρονη και ο παππούς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.


Ακολούθησαν και άλλες επιθέσεις
Ο ίδιος σκύλος λίγη ώρα αργότερα επιτέθηκε και δάγκωσε στο μηρό μια γυναίκα που περπατούσε στον ποδηλατόδρομο, ενώ αμέσως μετά επιτέθηκε σε μια μητέρα με τα δυο κοριτσάκια της που έκαναν βόλτα με τα ποδήλατά τους.

Ευτυχώς, η μητέρα που είναι δημοσιογράφος στο κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδας, αντέδρασε ψύχραιμα και απέτρεψε την επίθεση του σκύλου στα ανήλικα κορίτσια της, ωστόσο η ίδια δεν γλίτωσε την επίθεση. Για καλή της τύχη ο σκύλος δάγκωσε την τσάντα που είχε περασμένη χιαστί στον ώμο της. Αν δεν την προστάτευε η τσάντα θα είχε σοβαρό πρόβλημα, γιατί ο σκύλος ήταν πολύ εξαγριωμένος.


Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης
Η αστυνομία η οποία ενημερωθηκε και για τα τρία περιστατικά, αναζήτησε εντόπισε και συνέλαβε τον 37χρονο ιδιοκτήτη του σκύλου.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που ακολούθησε ο σκύλος δεν ήταν τσιπαρισμένος, ούτε είχε βιβλιάριο υγείας, γι αυτό εκτός από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 37χρονου για τις επιθέσεις, του επιβλήθηκαν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτόδικων Λαμίας κ. Νικήτας Θεολογίτης ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τα μη τσιπαρισμένα αδέσποτα. με στόχο να μειωθει ο πληθυσμός των αδέσποτων στην πόλη της Λαμίας και την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης