Παρέμβαση Κοντονή για τις ασφαλιστικές εισφορές των δικηγόρων

Παρέμβαση Κοντονή για τις ασφαλιστικές εισφορές των δικηγόρων

Ο κ. Κοντονής συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη

Να εξετάσει θετικά το αίτημα των δικηγορικών συλλόγων της χώρας για παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων του περασμένου έτους (2016) έως την 30η Ιουνίου 2017, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής
από τον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Αθανάσιο Μπακαλέξη και από τον τελευταίο «έλαβε ανάλογες διαβεβαιώσεις», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.
         
Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της συνάντησης έθεσε υπόψη του κ. Μπακαλέξη το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων του 2016 έως την 30η Ιουνίου 2017.
         
Ο διοικητής του ΕΦΚΑ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήταν θετικός στο αίτημα του κ. Κοντονή.
         
Υπενθυμίζεται ότι από τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή,  για το ζήτημα της παράτασης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έχουν σταλεί επιστολές, τόσο στα  υπουργεία Εργασίας και Δικαιοσύνης, όσο και στον διοικητή  του ΕΦΚΑ.
         
Παράλληλα, κατά την εν λόγω συνάντηση  συζητήθηκε ακόμη το   ενδεχόμενο αξιοποίησης των  κτιριακών υποδομών του για τη στέγαση δικαστικών υπηρεσιών, όπως και πρακτικά προβλήματα συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kontozamanis

Στην Κοπεγχάγη διεξάγεται η 69η Σύνοδος της Περιφερειακής Επιτροπής (RC 69) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος