Επικίνδυνες οι συνθήκες στο δημοτικό σχολείο Νέας Μανωλάδας, καταγγέλλουν οι γονείς

Επικίνδυνες οι συνθήκες στο δημοτικό σχολείο Νέας Μανωλάδας, καταγγέλλουν οι γονείς

Προχωρούν σε κατάληψη διαρκείας από σήμερα 

Επικίνδυνες οι συνθήκες στο δημοτικό σχολείο Νέας Μανωλάδας, καταγγέλλουν οι γονείς
Ως «υγειονομική βόμβα» για τα παιδιά τους χαρακτηρίζουν οι γονείς το δημοτικό σχολείο Νέας Μανωλάδας, καθώς επί εννέα χρόνια μικρά παιδιά κάνουν μάθημα σε σάπιες και επικίνδυνες για την υγεία και την ακεραιότητά τους προκάτ αίθουσες.

Το κτίριο που στέγαζε το σχολείο κρίθηκε κατεδαφιστέο μετά το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 στην Ηλεία και οι λυόμενες αίθουσες που τοποθετήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες της λειτουργίας του σχολείου προσωρινά, έγιναν μόνιμες.

Οι γονείς από σήμερα αποφάσισαν να βάλουν «λουκέτο» στο σχολείο, με αίτημα να αντικατασταθούν οι παλιές λυόμενες αίθουσες και παράλληλα να δρομολογηθεί άμεσα η κατασκευή νέου σχολείου.

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση σχετικά με την κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας:

«Δια του παρόντος επιθυμούμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη, καθώς και τις αρμόδιες αρχές πως, την προσεχή Τετάρτη, 08.03.2017, θα προβούμε σε κατάληψη διαρκείας του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας.

Είναι κοινή γνώση όλων ότι, παρά την συμπλήρωση εννέα (9) ετών από τον καταστροφικό σεισμό της 08/06/2008, εξαιτίας του οποίου το κτίριο του Δημοτικού μας Σχολείου κρίθηκε κατεδαφιστέο, τα παιδιά μας, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας, υποχρεώνονται να φοιτούν σε κοντέινερ, κάτω από άθλιες και άκρως ανθυγιεινές συνθήκες.

Η κατάσταση αυτή, η οποία δυσχεραίνει ανυπέρβλητα την πραγματοποίηση της διδασκαλίας, όχι μόνον δεν προάγει την παιδεία, αλλά, αντιθέτως, θέτει σε άμεσο και αναπόδραστο κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εμφανίζουν ήδη σοβαρότατα αναπνευστικά προβλήματα.

Μεταξύ των δύο θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων δημοκρατικών αρχών, δηλαδή αφενός της υγείας και αφετέρου της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ως γονείς αλλά και ως φορείς πολιτισμού, θεωρούμε επιτακτικό χρέος μας να διαφυλάξουμε κατά προτεραιότητα την πρώτη, την υγεία των παιδιών μας.

Εξ απαλών ονύχων, τα παιδιά μας γίνονται κοινωνοί της παγερής αδιαφορίας και της αναλγησίας. Ήδη, μία γενιά φοίτησε από την πρώτη έως και την έκτη δημοτικού, μέσα σε αυτά τα τραγικά και άθλια κοντέινερ.

Έχουμε απευθυνθεί σε κάθε αρμόδιο φορέα, αλλά δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημά μας. Δηλώνουμε αγανακτισμένοι! Αρνούμαστε να επιτρέψουμε την εξακολούθηση αυτού του διαρκούς εγκλήματος σε βάρος των παιδιών μας, της καθημερινής έκθεσής τους σε σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία τους και σε παντελώς ακατάλληλες συνθήκες για την παιδεία τους.

Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα να προσέλθει στον χώρο του Δημοτικού μας Σχολείου, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν, τη μούχλα, την εγκατάλειψη, τους κινδύνους.

Δηλώνουμε ότι η κατάληψη των χώρων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας θα συνεχιστεί, με συναπόφαση των τοπικών Συλλόγων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων, έως ότου ικανοποιηθούν τα ακόλουθα αιτήματά μας:

Άμεση αντικατάσταση των κατεστραμμένων κοντέινερ με άλλα, σε καλύτερη κατάσταση.

Άμεσο άνοιγμα του φακέλου κατασκευής του σχολείου μας, ούτως ώστε να γνωστοποιηθεί σε όλους μας ποιες ενέργειες απαιτούνται, προκειμένου να δρομολογηθεί η άμεση κατασκευή του σχολείου.

Να μας γνωστοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα υλοποιηθεί η κατασκευή του έργου.

Να μας γνωστοποιηθεί ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας, ούτως ώστε να γνωρίζουμε πού να απευθυνόμαστε για ενημέρωση.

 Το Δελτίο Τύπου συνυπογράφουν: ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μανωλάδας «ΕλπίΖΩ», γονείς και κάτοικοι της Τ.Κ. Νέας Μανωλάδας Δ.Ε. Βουπρασίας δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Π.Ε. Ηλείας.»

Με πληροφορίες από www.thebest.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης