Επικίνδυνες οι συνθήκες στο δημοτικό σχολείο Νέας Μανωλάδας, καταγγέλλουν οι γονείς

Επικίνδυνες οι συνθήκες στο δημοτικό σχολείο Νέας Μανωλάδας, καταγγέλλουν οι γονείς

Προχωρούν σε κατάληψη διαρκείας από σήμερα 

Ως «υγειονομική βόμβα» για τα παιδιά τους χαρακτηρίζουν οι γονείς το δημοτικό σχολείο Νέας Μανωλάδας, καθώς επί εννέα χρόνια μικρά παιδιά κάνουν μάθημα σε σάπιες και επικίνδυνες για την υγεία και την ακεραιότητά τους προκάτ αίθουσες.

Το κτίριο που στέγαζε το σχολείο κρίθηκε κατεδαφιστέο μετά το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 στην Ηλεία και οι λυόμενες αίθουσες που τοποθετήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες της λειτουργίας του σχολείου προσωρινά, έγιναν μόνιμες.

Οι γονείς από σήμερα αποφάσισαν να βάλουν «λουκέτο» στο σχολείο, με αίτημα να αντικατασταθούν οι παλιές λυόμενες αίθουσες και παράλληλα να δρομολογηθεί άμεσα η κατασκευή νέου σχολείου.

Η ανακοίνωση σχετικά με την κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας:

«Δια του παρόντος επιθυμούμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη, καθώς και τις αρμόδιες αρχές πως, την προσεχή Τετάρτη, 08.03.2017, θα προβούμε σε κατάληψη διαρκείας του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας.

Είναι κοινή γνώση όλων ότι, παρά την συμπλήρωση εννέα (9) ετών από τον καταστροφικό σεισμό της 08/06/2008, εξαιτίας του οποίου το κτίριο του Δημοτικού μας Σχολείου κρίθηκε κατεδαφιστέο, τα παιδιά μας, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας, υποχρεώνονται να φοιτούν σε κοντέινερ, κάτω από άθλιες και άκρως ανθυγιεινές συνθήκες.

Η κατάσταση αυτή, η οποία δυσχεραίνει ανυπέρβλητα την πραγματοποίηση της διδασκαλίας, όχι μόνον δεν προάγει την παιδεία, αλλά, αντιθέτως, θέτει σε άμεσο και αναπόδραστο κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εμφανίζουν ήδη σοβαρότατα αναπνευστικά προβλήματα.

Μεταξύ των δύο θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων δημοκρατικών αρχών, δηλαδή αφενός της υγείας και αφετέρου της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ως γονείς αλλά και ως φορείς πολιτισμού, θεωρούμε επιτακτικό χρέος μας να διαφυλάξουμε κατά προτεραιότητα την πρώτη, την υγεία των παιδιών μας.

Εξ απαλών ονύχων, τα παιδιά μας γίνονται κοινωνοί της παγερής αδιαφορίας και της αναλγησίας. Ήδη, μία γενιά φοίτησε από την πρώτη έως και την έκτη δημοτικού, μέσα σε αυτά τα τραγικά και άθλια κοντέινερ.

Έχουμε απευθυνθεί σε κάθε αρμόδιο φορέα, αλλά δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημά μας. Δηλώνουμε αγανακτισμένοι! Αρνούμαστε να επιτρέψουμε την εξακολούθηση αυτού του διαρκούς εγκλήματος σε βάρος των παιδιών μας, της καθημερινής έκθεσής τους σε σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία τους και σε παντελώς ακατάλληλες συνθήκες για την παιδεία τους.

Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα να προσέλθει στον χώρο του Δημοτικού μας Σχολείου, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν, τη μούχλα, την εγκατάλειψη, τους κινδύνους.

Δηλώνουμε ότι η κατάληψη των χώρων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας θα συνεχιστεί, με συναπόφαση των τοπικών Συλλόγων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων, έως ότου ικανοποιηθούν τα ακόλουθα αιτήματά μας:

Άμεση αντικατάσταση των κατεστραμμένων κοντέινερ με άλλα, σε καλύτερη κατάσταση.

Άμεσο άνοιγμα του φακέλου κατασκευής του σχολείου μας, ούτως ώστε να γνωστοποιηθεί σε όλους μας ποιες ενέργειες απαιτούνται, προκειμένου να δρομολογηθεί η άμεση κατασκευή του σχολείου.

Να μας γνωστοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα υλοποιηθεί η κατασκευή του έργου.

Να μας γνωστοποιηθεί ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας, ούτως ώστε να γνωρίζουμε πού να απευθυνόμαστε για ενημέρωση.

 Το Δελτίο Τύπου συνυπογράφουν: ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μανωλάδας «ΕλπίΖΩ», γονείς και κάτοικοι της Τ.Κ. Νέας Μανωλάδας Δ.Ε. Βουπρασίας δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Π.Ε. Ηλείας.»

Με πληροφορίες από www.thebest.gr

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Γεώργος

Απαράδεκτη εικόνα. Ξεφτιλιά! Πέρυσι θέλησαν οι του Δήμου μας να μας φέρουν ένα τέτοιο καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών αλλά ευτυχώς μετά από παρέμβαση Ένωσης Γονέων απετράπη και η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να νοικιάσει κτήριο ώστε να φιλοξενηθεί μέρος του σχολείου. Δυστυχώς, αν δεν ξεσηκωθούμε οι Συριζαίοι θα μας κάνουν όλους Μόρια..........

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑ

ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΗΛΕΙΑ. ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ 1ο ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤ ΚΙ ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΥΧΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ...

Μιχάλης

Γιάννη, αν κλαίγεστε κι εσείς στην Κηφισιά τι να πούμε κι εμείς στους Αμπελοκήπους; Μπορεί να μην έχουμε προκατασκευασμένα, αλλά τα κτίσματα είναι εξήντα ετών φεύγα. Τρέμουμε στην ιδέα κάποιου σεισμού.

Καφάου club - Kifissia

Αυτά να τα βλέπουν οι κύριοι που ονειρεύονται να μας φέρουν κοντέινερ στο 5ο Δημοτικό της Κηφισιάς κι ορίζουν, όπως μαθαίνουμε, τους κουμπάρους τους προέδρους στις Πρωτοβάθμιες Σχολικές Επιτροπές!

John Malone

Γιατι βρε συντεκνε κανεις ετσι?Πρωτην φορα διαβαζεις για κουμπαριες?Στην Ελλαδα δεν ζεις?Ο κουμπαρος, του κουμπαρου, της κουμπαρας-----ΩΧ!

@John Malone

ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΛΟΓΙΚΟ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΟΛΟΙ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΣΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ;

G Kontopoulos

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ Ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΑΠΑΚΙΑ. ΕΡΕΙΠΙΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΣΕ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ ΔΙΛΛΗΜΑΤΟΣ: Ή ΠΡΟΚΑΤ ΣΑΠΑΚΙ Ή ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΙ... ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΦΟΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 25% ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ...........

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν είναι μόνο φαινόμενο που συναντάται στη Μανωλάδα. Πού να δείτε τις κτηριακές ελλείψεις στην Αττική. Η Κτηριακές Υποδομές ΑΕ που απορρόφησαν τον ΟΣΚ δεν κάνουν το παραμικρό. Αυτό, αποτελεί βούτηρο στο ψωμί των δημάρχων που τιρβάζουν αδιάφορα. Κράτος ξεφτιλιάς!

@ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μια χαρά τα λέτε. Τρία χρόνια είχα την κόρη μου στα Μελίσσια Αττικής και τα παιδιά στο Δημοτικό πατούσαν το ένα επάνω στο άλλο. 25 μέγιστος ο αριθμός ανά τάξη σου λέει, 30 και βάλε στην πραγματικότητα. Άφησα το πατρικό να αναζητήσω σπίτι κοντά σε καλλίτερο σχολείο στην Κηφισιά. Πήγα εκεί τελικώς το παιδί κι ύστερα από ένα χρόνο μαθαίνω αίφνης πως του χρόνου στο 5ο που ανήκω θα φέρουν λυόμενα σαν κι αυτά της Μανωλάδας. Εξαγριωμένη συζήτησα το θέμα με την αδελφή μου που ζει και στέλνει τα παιδιά της στο Χαλάνδρι. Μια από τα ίδια και εκεί. Το προκάτ, θεός να το κάνει προκάτ αυτό που βάζουν, δίνει και παίρνει. Φαίνεται πως είναι παγία τακυική των δημοτικών κόπρων να μετατρέπουν τα σχολεία σε φαβέλλες. Άχρηστο Κράτος. Γελοίο.

Άρης Κ.

Μελίσσια, Πεντέλη, Κηφισιά... σχολικές υποδομές για τα πανηγύρια. Κτίρια που πέφτουν, βρώμα, έλλειψη προσωπικού, παιδιά στοιβαγμένα σαν αγελάδια. Στέλνω το γιο μου στο 3ο Κηφισιάς και είναι σε τροχήλατο λυόμενο, εν έτη 2017!

@Άρης Κ.

Στέλνω το παιδί μου στο Γέρακα. Μια από τα ίδια. Παντού προκάτ. Τσαντιροπόλης.

gior

ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΕ ΘΕΡΜΑΣΗ ,ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΥΠΟΛoΓΙΣΤΕΣ . ΕΙΝΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ !!!

alex

Εδώ στο κέντρο της Κηφισιάς γράφατε μόλις προχθές πως κατασκευάζουν ξενοδοχείο για λαθρομεταναστάκια. Πού; Στην Κηφισιά... Στη Μανωλάδα θα κολλήσουν;

Judge Dredd

Γι' αυτά τα αίσχη, όμως, δεν βγαίνει κανά δημοσιογραφικό παπαγαλάκι να μιλήσει. Μόνο για το δράμα των ΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ομιλούν και σκούζουν. Δε βλέπουν που τα ελληνόπουλα διαβιούν σε συνθήκες αφρικανικού βόθρου.

Μαθήτης σε παραγκούπολη

Και πού να δείτε τα λυόμενα σαπάκια του Δήμου της Κηφισιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της δημοτικής ενότητας Ν.Ερυθραίας και στο 3ο της δημοτικής ενότητας Κηφισιάς. Άντε καλοφάγωτα σύντομα και στο 5ο μα και στο 1ο της Κηφισιάς...

Ελένη

Πρέπει να δει κάποιος το θέμα του ΟΣΚ. Από όταν κατέληξε στην ΚΤΥΠ ΑΕ ακολούθησε το χάος. Ο βόρειος τομέας της Αθήνας υστερεί τα μέγιστα.

@Ελένη

ΚΤΥΠ;;; Αυτοί ούτε που σηκώνουν τηλέφωνο... Ψάχναμε τον υπεύθυνο ενός έργου για την ανάπλαση ενός κτιρίου στο Ίλιον και όταν τελικά τον εντοπίσαμε είχε χάσει το φάκελο. Ελλαδάρα, αθάνατη!

ΠΑΙΔΕΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Πέρασα στη Α'Βάθμια πολύ άσχημες στιγμές με τα παιδιά μου στο 5ο δημοτικό διαμέρισμα των Αθηνών. Έχω τραγικές αναμνήσεις, εικόνες που θα συναγωμίζονταν εκείνες του "Όλιβερ Τουίστ"! Στη Β'Βάθμια βρέθηκα στο Μαρούσι. Μια μετριότητα όλα. Κτίρια ντροπή, καθηγητές δράμα. Παιδεία στη σύγχρονη Ελλάδα: What a Joke!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ste-eisods

Η απόφαση «δεν ήταν αναμενόμενη και δεν ήταν λογική» αφού υπήρχε η προηγούμενη απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

2
ΕΚΑΒ

Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από την πράξη απόγνωσης του ηλικιωμένου άνδρα, που φέρεται να προδόθηκε από άτομα του στενού του περιβάλλοντος - Προσοχή, πολύ σκληρή εικόνα

1
koyfo_athens

Από τις 2 Μαΐου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 60 ενέργειες, δίχως να «ανοίξει μύτη» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Πανεπιστήμια στην Αθήνα, ΜΜΕ στην Πάτρα,  το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη οι τελευταίο στόχοι