Παυλόπουλος: Ανάγκη αναστήλωσης των αρχών και των αξιών μας

 Παυλόπουλος: Ανάγκη αναστήλωσης των αρχών και των αξιών μας

Δηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της Κυριακής τη Ορθοδοξίας

«Παραλλήλως προς την ιστορικώς προηγουμένη αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η Εορτή της Ορθοδοξίας σηματοδοτεί, με έκπαγλη πνευματική αντιπροσωπευτικότητα, και την ανάγκη αναστήλωσης των αρχών και αξιών εκείνων, τις οποίες οφείλουμε να υπερασπισθούμε και να υπηρετήσουμε ως Έλληνες, ως Ευρωπαίοι Πολίτες και ως υπεύθυνα μέλη της Διεθνούς Κοινότητας».

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην προσφώνησή του κατά το γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν τού προέδρου και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την εικαιρία της εορτής της Ορθοδοξίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμπλήρωσε ότι «ο Άνθρωπος, ως αυτοτελής προσωπικότητα με την δική της αξία, βρίσκεται στο επίκεντρο της ύπαρξης αλλά και του προορισμού της Ανθρωπότητας. Όχι όμως ο Άνθρωπος ως μονάδα, αλλά ο Άνθρωπος ως μέλος ενός ευρύτατου κοινωνικού συνόλου, το οποίο υπερβαίνει κάθε είδους σύνορα. Ενός κοινωνικού συνόλου το οποίο ξεπερνά, κατά πολύ, τα όρια της αρχετυπικής απλής συνύπαρξης -όσο και αν αυτή είναι στις μέρες μας αρκούντως θεσμικώς θωρακισμένη- και διαμορφώνει πραγματική κοινωνία προσώπων».

 

Ολόκληρη η προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η ακόλουθη:

«Η Εορτή της Ορθοδοξίας, κορυφαία λειτουργική στιγμή στον ενιαύσιο εορτολογικό κύκλο της Εκκλησίας μας, συνιστά αείρροο πηγή συμβολισμών και διδαχών, οι οποίες υπερβαίνουν το Χριστεπώνυμο Πλήρωμά της και απευθύνονται στο σύνολο του Λαού και του Έθνους μας. Και τούτο διότι πλειάδα των ως άνω συμβολισμών και διδαχών συνδέεται, αρρήκτως, με την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του Λαού και του Έθνους μας.

Περαιτέρω, η εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος που διανύουμε, όχι μόνο για την Πατρίδα μας αλλά για την Ευρωπαϊκή μας Εστία και την Υφήλιο, παρέχει την ευκαιρία να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της Ορθοδοξίας ως πραγματικής κιβωτού αρχών και αξιών, οι οποίες αφορούν όχι μόνον τους πιστούς αλλά τον Άνθρωπο γενικώς, στην ανηφορική –και εν πολλοίς συσσύφεια- πορεία του προς την επιτέλεση της επί Γης αποστολής του.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, ως κοιτίδα και λίκνο του πνεύματος της Εορτής της Ορθοδοξίας, συνθέτει την σημερινή της, εκπλήσσουσα, επικαιρότητα. Με την έννοια ότι, παραλλήλως προς την ιστορικώς προηγουμένη αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η Εορτή της Ορθοδοξίας σηματοδοτεί, με έκπαγλη πνευματική αντιπροσωπευτικότητα, και την ανάγκη αναστήλωσης των αρχών και αξιών εκείνων, τις οποίες οφείλουμε να υπερασπισθούμε και να υπηρετήσουμε ως Έλληνες, ως Ευρωπαίοι Πολίτες και ως υπεύθυνα μέλη της Διεθνούς Κοινότητας.

Υπ’ αυτήν την έννοια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αναντικατάστατη συμβολή της Χριστιανοσύνης, και ιδίως της Ορθοδοξίας, έγκειται στο ότι προσέθεσε στο Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα και στην Ρωμαϊκή παράδοση –που αποτελούν τους δύο από τους τρεις πυλώνες του σύγχρονου Πολιτισμού μας- την κατηγορική επιταγή της ανάγκης καταξίωσης του Ανθρώπου. Όμως, η Χριστιανοσύνη και ιδίως η Ορθοδοξία δεν έμειναν μόνο στην διατύπωση της ως άνω επιταγής αλλά, ουσιαστικώς, διαμόρφωσαν και το πλήρες περιεχόμενό της.

Και το περιεχόμενο τούτο συνίσταται στο ότι ο Άνθρωπος, ως αυτοτελής προσωπικότητα με την δική της αξία, βρίσκεται στο επίκεντρο της ύπαρξης αλλά και του προορισμού της Ανθρωπότητας. Όχι όμως ο Άνθρωπος ως μονάδα, αλλά ο Άνθρωπος ως μέλος ενός ευρύτατου κοινωνικού συνόλου, το οποίο υπερβαίνει κάθε είδους σύνορα. Ενός κοινωνικού συνόλου το οποίο ξεπερνά, κατά πολύ, τα όρια της αρχετυπικής απλής συνύπαρξης –όσο και αν αυτή είναι στις μέρες μας αρκούντως θεσμικώς θωρακισμένη- και διαμορφώνει πραγματική κοινωνία προσώπων. Ήτοι κοινωνία, η οποία θεμελιώνεται –πρωτίστως κατά την ρήση «ο συ μισείς ετέρω μη ποιήσεις»- στις ακρογωνιαίες, κατά την Ευαγγελική και την Πατερική διδασκαλία, αντηρίδες της Αγάπης και της «δίδυμης αδελφής» της, της Αλληλεγγύης.

Μέσα σε αυτό το κορυφαίο, γνησίως αλτρουιστικό αλλά και ειλικρινώς ανεξίθρησκο, πλαίσιο, η Χριστιανοσύνη και η Ορθοδοξία δίδαξαν, διδάσκουν αλλά και θα διδάσκουν ανά τους αιώνες τις ζωογόνες για τον Πολιτισμό μας και την πορεία της Ανθρωπότητας αρχές και αξίες του Ανθρωπισμού, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, υπό την αναλογική της έννοια που της προσδίδει και τα πολύτιμα χαρακτηριστικά της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Ήτοι υπό την έννοια που εκφράζει ο κανόνας: «Justitia est constans et perpetua voluntas, jus suum cuique tribuere».

Μακαριώτατε,

Σεβασμιώτατοι,

Επιτρέψατέ μου να σας διαβεβαιώσω ότι στην αποστολή υπεράσπισης των αρχών και αξιών που προανέφερα η Πολιτεία, στο σύνολό της το οποίο συντίθεται από όλες τις Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις του Τόπου και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βρίσκεται και θα βρίσκεται ανιδιοτελής αρωγός και συμπαραστάτης. Στον κοινό αυτόν αγώνα δεν μας πτοούν μεμονωμένες φωνές, οι οποίες –καλοπίστως ελπίζω- αδυνατούν, για τους δικούς τους λόγους, να κατανοήσουν το πνευματικό και ηθικό μεγαλείο της Χριστιανοσύνης και, κυρίως, της Ορθοδοξίας ως προς την εκπλήρωση της αποστολής του Λαού και του Έθνους μας.

Εύχομαι, με αφετηρία τον σημερινό εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, οι ευλογίες Σας και το έργο Σας να χαλυβδώνουν το κοινό μας φρόνημα και να παρακάμπτουν κάθε εμπόδιο που επιχειρεί να ανακόψει τον δρόμο της κοινής μας εθνικής προσπάθειας. 

ΣΧΟΛΙΑ (26)

Στον σύριζα πές τα

Για υτό υποστηρίζει τον σύριζα με τα μπούνια που έχει αξίες την θρησκεία, την πατρίδα , την αξιοκρατία, στον σεβασμό στον κόπο του άλλου. Για οίκτο είναι ο πρόεδρος.

dim

Ου να χαθεις θρασυδειλο σκουπιδι που θα μιλησεις για αξιες εσυ....Ου να χαθεις δολοφονε Ελληνων...Ρεμαλι...

Αντιδραστικο Στοιχειο

Η θρησκεια στην Ελλαδα τελειωνει οπου να ναι!Οι νεες γενιες δεν θελουν να εχουνε καμια σχεση με παραμυθια και ιστοριουλες εβραιων.Οι νεοι ειναι φιλελευθεροι και προοδευτικοι σε κοινωνικα θεματα.Ανδρες και γυναικες σημερα γελανε με τον χριστιανισμο και τα υπολοιπα κουλα που μας πλασαραν ολους τους προηγουμενους αιωνες οι θρησκοταλιμπαν.Ο χριστιανισμος στην ελλαδα συντομα θα ειναι μια αναμνηση.Κατι γιαγιαδες εμειναν και κατι γεροντακια που ασχολουνται...!

Δραστικό στοιχείο

Ωραίο το όνειρο, γύρισε τώρα πλευρό για να μας πεις κι άλλα κουλά ...

Αντιδραστικο Στοιχειο

Δεν χρειαζεται να σου πω τιποτα καλε μου φιλε!Ανοιξε τα ματακια σου και δες γυρω σου.Αν νομιζεις οτι ο μεσος ελληνας παιρνει στα σοβαρα την θρησκεια τοτε εισαι γελασμενος.Σε 20 χρονια ο χριστιανισμος θα ειναι παρελθον.....ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε!

Δραστικό στοιχείο

Αγαπητέ μου, με το πρώτο τουρκικό γιουρούσι όλοι θα τρέξουν στις εκκλησίες. Άλλωστε παλαιότεροι δίασημοι άθεοι όπως Diderot, Sartre, Marie Curie, Floyd κλπ τα ίδια έλεγαν και απλά ξεχάστηκαν. Σειρά έχουν για να ξεχαστούν Woody Allen, Καμίνης και βέβαια εσύ. Ο Χριστιανισμός στην Ελλάδα είναι lifestyle με ατράνταχτες ρίζες. Take it or leave it. Αυτά.

ΦΓΜ

Πίσω από το περιτύλιγμα των όμορφων λόγων κρύβεται μια προφανής επιθυμία επιστροφής στο παρελθόν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μέλλον. Αυτό είναι άτοπο. Ο λόγος που οι παλιές αξίες σε κάποιο βαθμό κατέρρευσαν, είναι επειδή δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το παρόν και το μέλλον. Η λύση συνεπώς δεν είναι η αναπαλαίωση αλλά η δύσκολη εξελικτική προσαρμογή των αξιών στο μέλλον.

βρεγμενη σανιδα

αμετοχος στο καψιμο της Αθηνας στα δεκεμβριανα του 08, αμετοχος στην λεηλασια της Ελλαδας και τον αφανησμο των Ελληνων, τους μονους που αντιπροσοπευεις προεδρε ειναι η ΕΕ και η Γερμανια, σταματα το θεατρακι σε ξερουμε απο παλια!

Αχαιός

Ας έδινε σαν ταγός το παράδειγμα πρώτος. Για ποιες αξίες μιλάει ο κύριος πρόεδρος, που τις είχε αυτές τις αξίες, ; εγώ δεν είχα καμία πουθενά. Πάνε πέταξαν στον Όλυμπο και μας έμειναν όλες οι κακίες και ανωμαλίες.

Δυστυχως κυβερνουν

λαθρολαγνοι, αθεοι, φυσιοφοβικοι ( το αντιθετο του ομοφοβικου). Ο καθενας ας φροντισει να περασει τουλαχιστον στα παιδια του τις αρχες, τις παραδοσεις κ κυριως την πιστη στο Θεο. Απο το Κρατος μην περιμενετε τιποτα. Σαπιλα, ανωμαλια, αθεια, παρακμη, ανηθικοτητα και τιποτα αλλομ

τακης

εσυ με το Θεο θα πρεπει να εξηγησεις τωρα στα παιδια σου τα φιδια που μιλανε, το παππου με τα μουσια που τιμωρει απο τα συννεφα οποιον δεν το προσκυνα καθε μερα για λογους αγνωστους, τις παναγιες που κλαινε, τη παρθενα με τη κοιλια τουρλα στην εκγυμοσυνη κτλ. Μετα εξηγησε στο παιδι σου γιατι οι παπαδες ειναι τοσο χοντροι, γιατι πηδανε, καπνιζουν, πινουν, τρωνε, βριζουν και εν τελει γιατι ζητουν τα λεφτα μας καθε μηνα. Πουλανε Θεο να τους πεις. Κρατα τις αξιες σου για τον εαυτο σου. Η Ελλαδα αλλαζει και πεθαινετε με τη παλια.

Εγω στα παιδιά μου,

ξέρω πολυ καλά για ποιόν Θεό θα τους μιλήσω. Εσύ για ποιόν τους μιλάς? Ti απόλα έχεις θεοποιήσει? Το χρήμα? Τη δόξα? Τον εαυτό σου και την εξυπνάδα σου? Ή θα τους μιλάς για τους gay και τις λεσβίες και τα τραβέλια, όπως επιθυμεί ο Τσίπρας σου και το συνάφι του? άσε φίλε, σαν και σένα έχουν περάσει πάρα πολλοί, έρχεται όμως η ώρα και παρακάλα να έρθει σύντομα και για σένα, που όλοι αναθεωρούν κάποια στιγμή στη ζωή τους και βλέπουν ότι αυτό που έβριζαν και λοιδωρούσαν, αυτό ήταν και είναι η πραγματική αλήθεια. Όσο και να μην σου αρέσει Χριστός λέγεται..και μην κάνεις το λάθος να μπλέκεις ανθρώπινες συμπεριφορές με την θρησκεία γιατί και οι ιερείς που κατηγορείς, ακόμη και για την κοιλιά τους, μην ξεχνάς ότι είναι άνθρωποι όπως εσύ και εγω με τις αδυναμίες τους και τα λάθη τους. Ένας κακός ιατρός δεν αναιρεί την ιατρική επιστήμη. Έτσι και ένας ιερέας που δεν τιμά την ιερωσύνη του, κατά τη δική μας άποψη, δεν αναιρεί την πίστη μας στο Θεό. Ελπίζω να καταλαβαίνεις, απλά στα λέω. Εσύ προφανώς αποτελείς τον τέλειο άνθρωπο και είσαι σε θέση να κρίνεις τους πάντες και τα πάντα. Να σου απαντήσω με το " ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθω βαλλέτω".. τα υπόλοιπα θα τα καταλάβεις, μεγάλο παιδί είσαι...λίγη πίστη χρειάζεται...ψάξε μέσα σου να την βρεις γιατί η κρίση που βιώνουμε είναι πρώτα πνευματική και μετά υλική. Καλή μετάνοια σου εύχομαι.

ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Καλά τα λέει ο πρόεδρος, αλλά δυστυχώς οι νεοέλληνες αρέσκονται σε αποδομήσεις-κατεδαφίσεις, κι όχι σε αναστηλώσεις...

Sakis

Είμαστε η πιο καθυστερημένη χώρα στην Ευρώπη. Πουθενά αλλού οι πολιτειακοί άρχοντες δεν ασχολούνται με τις γιορτές της θρησκείας. Η θρησκεία στον δυτικό κόσμο είναι κάτι το ξεπερασμένο και οι γιορτές της κάτι το τυπικό. Ακόμα και το Ευρωπαϊκό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Πώς θέλουμε αυτή η χώρα να πάει μπροστά όταν πιστεύουμε ακόμα με τόσο πάθος στη θρησκεία; ΥΓ: Ας μη βιαστεί κάποιος να με πει αριστερό, είμαι φιλελεύθερος και ψηφίζω ΝΔ.

Δεν μας απασχολουν

οι θρησκευτικες σου πεποιθησεις. Πιστευε οπου θες, ψηφιζε οτι θες. Αυτη ειναι η Ελλαδα οσο κ να πασχιζουν καποιοι να αποδομησουν τα παντα, ειδικα το ανθελληνικο λαθρολαγνο αθεο τσιρκο που μας κυβερνα. Αν δεν σου αρεσει πηγαινε να μεινεις σε οποιο αλλο μερος της "πολιτισμενης" Ευρωπης θες.

Sakis

Είναι θέμα χρόνου μέχρι να γίνουμε σύγχρονο άθρησκο κράτος, απλά είμαστε καθυστερημένοι γενικά. Βλέπεις ότι και η ΝΔ δεν αντιδρά σχεδόν καθόλου στις αλλαγές που πάει να περάσει ο Τσίπρας με τα θρησκευτικά στα σχολεία κτλ. Ο Μητσοτάκης είναι έξυπνος άνθρωπος, ξέρει ότι η θρησκεία είναι ένα τελειωμένο ψεύτικο πράγμα.

Βλεπω εχεις μια εμμονη

με τη θρησκεια..μπας κ εισαι τιποτα κρυφοσυριζαιος και απλα τρολαρεις; δεν εξηγειται διαφορετικα. Να χτυπιεσαι οσο θες, εσυ κ το υπολοιο αθεο συναφι σου... η πιστη του Ελληνα στο Χριστο δεν ξεριζωνεται οσο και να λυσσαειτο συναφι σου. Πιστευε οτι θες, δικαιωμα σου αλλα μην θες να μας επιβαλλεις τα πιστευω σου, καταλαβες "φασιστακο";

οκ

KAI O XOTZAΣ ΣΤΗΓ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΧΕ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΗΝ ΑΘΕ'Ι'Α , ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ '' ΕΓΚΛΗΜΑ'' ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΙΚΤΟ ! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ . ΒΡΕΣ ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ''ΠΗΓΗ'' ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΩ, ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΒΛΑΨΕ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Sakis

Σου ξαναλέω ότι δεν είμαι αριστερός αλλά φιλελεύθερος. Η ΝΔ ένταξε πρόσφατα στους κόλπους της τη Δράση. Έχεις μπει στην ιστοσελίδα της Δράσης να διαβάσεις τις θέσεις της για τη θρησκεία; Είναι πιο ριζοσπαστικές από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο φιλελευθερισμός είναι άθρησκη ιδεολογία, και στη ΝΔ πλέον - όσο και αν σου φαίνεται περίεργο - υπάρχουν πολλοί άθρησκοι. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2017 να πιστεύει ο κόσμος σε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ όπως η θρησκεία. Είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο Μητσοτάκης είναι άθρησκος αλλά θα προσπαθήσει να κρατήσει κάποιες ισορροπίες καθώς η ΝΔ είναι ένα φιλελεύθερο-συντηρητικό κόμμα.

Πιστευε στον "Μητσοτακη" σου εσυ κ οπου αλλου θες

Δεν με ενδιαφερει για τις αλλες θρησκειες. Ουτε ασχοληθηκε κανεις μαζι τους. Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ολοι εσεις οι αθεοι, βγαζετε σπυρια οτσν καποιος κανει αναφορα στα Θεια κ συγκεκριμενα στην Χριστιανικη Ορθοδοξη πιστη, τη μονη αληθινη με κεφαλη της τον Χριστο. Που ειναι η δημοκρατια κ η ανοχη κ ο σεβασμος στα πιστευω του καθενος; Πανε περιπατο γιατι προφανως δεν νιωθετε καλα μεσα σας, δεν ειστε αναπαυμενοι εσωτερικα για τα πιστευω σας κ θελετε σωνει κ καλα να παρασυρετε η να πεισετε κ τους υπολοιπους για να νιωθετε, φαινομενικα, ισως καλυτερα. Μην αγχωνεσαι, δεν περιμενει κανεις απο τον Κουλη κ κανεναν Κουλη, να στηριξει την Ορθοδοξια, αλλωστε τα νομοσχεδια που εχει ψηφισει στην Βουλη αυτος κ το κομμα του, δειχνουν οτι δεν διαφερει απο τους υπολοιπους σε καποια θεματα. Αλλα κσταλαβε το, δεν ειναι ολα πολιτικη. Η πιστη στο Θεο ειναι πανω απ'ολα. Κ τελος στο ξαναλεω μπας κ το χωνεψεις. Σαν κ εσενα εχουν περασει στην ιστορια χιλιαδες κ μαλιστα πολυ πιο σκληροι επικριτες της θρησκειας. Ολοι ειχαν την φυσικη κσταληξη που εχει ο ανθρωπος κ οι θεωριες τους εσβησαν στο περασμα των χρονων η μενουν για κσθαρα μουσειακο χαρακτηρα. Ασε οσους πιστευουν στην ησυχια τους κ μην προσπαθειτε να αλλοτριωσετε την πιστη τους. Ασχοληθειτε καλυτερα με τα τεραστια δικα σας εσωτερικα κ πνευματικα κενα που αγωνιωδως προσπαθειτε να τα καλυψετε ανεπιτυχως με αλλα μεσα, τροπους κ πιστευω. Τελος, αν δεν σου αρεσει η Ελλαδα σηκω κ φυγε. Η πορτα εινσι ανοικτη κ τα σκυλια δεμενα. Η πλειοψηφια των Ελληνων, θα προετοιμαζεται, ο καθενας αναλογα με τις δυναμεις του και τον αγωνα του μεσα στην Σαρακοστη για να γιορτασουμε το Πασχα που ερχεται κ την Ανασταση του Χριστου μας. Αν το θεωρεις γραφικο, μπορεις να κανονισεις τοτε ενα ταξιδακι στην Πραγα για να εισαι και "in".

ΠΡΩΗΝ ΝΔ

Γι αυτο δεν γυριζω πισω...γιατι η παραταξη εγινε πολυ φιλελεε...το προβλημα ειναι για τους καθαροαιμους δεξιους δεν υπαρχει κανενα πια κομμα...ολοι πατριδοκαπηλοι η φασιστες...

Μπάμπης

Υπάρχει η Νέα Δεξιά (Φαήλος Κρανιδιώτης). Η ΝΔούλα είναι ένα κεντροαριστερό, κρατικιστικό, νεοταξίτικο κόμμα, δεν υπάρχει πια τίποτα εκεί.

δεξια με κυρος

και αρχες οπως Ο Ε.Αβερωφ. Οχι φασιστοδεξια

oyeeee

ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ? ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΠΗΑΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ . ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ , ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟ ΙΔΙΟ , ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ,ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ . OI ΘΕΣΜΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΔΙΑΝΟΠΟΥΜΕΝΟΥΣ .

Othelos

Μιλάει ο πρόεδρος για Αξίες που αντί να δωςει το καλο παραδειγμα ως πρώτος Πολίτης, προτιμά να κανει του κεφαλιού του ανάβοντας τσιγάρο στη Λέσχη Αξιωματικών και την ωρα που το βλεπει όλη Ελλαδα στην tv. Καμαρώστε Πρόεδρο !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kapsohas

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό της Ενωσης Συντακτών μετά το σχόλιο που είχε κάνει για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι του θύμισε «θεωρητικό του φασισμού»- Η ποινή είναι εφέσιμη

1
yannos_papantoniou_eksodiko

«Τραυματίζετε το τεκμήριο αθωότητάς μου» λέει ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός στον Νίκο Παπανδρέου τον οποίο κατηγορεί ότι «τροφοδοτεί με καύσιμη ύλη την κυβερνητική μηχανή στην επιχείρησή της να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας»