Πώς θα ταξιδεύουν πια οι Έλληνες στις ΗΠΑ;

Πώς θα ταξιδεύουν πια οι Έλληνες στις ΗΠΑ;

Βίζα τέλος  από το Πάσχα για τους Έλληνες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης του νέου συστήματος αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Η κατάργηση της βίζας επιταχύνει τις διαδικασίες απόκτησης θεώρησης εισόδου ...

Πώς θα ταξιδεύουν πια οι Έλληνες στις ΗΠΑ;
Βίζα τέλος  από το Πάσχα για τους Έλληνες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης του νέου συστήματος αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Η κατάργηση της βίζας επιταχύνει τις διαδικασίες απόκτησης θεώρησης εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο δεν τις απαλείφει πλήρως. Ετσι και πάλι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν κάποιες ενέργειες πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική.  

- Τουλάχιστον  72 ώρες πριν την αναχώρησή σας,  θα πρέπει να υποβάλλετε μια  ηλεκτρονική αίτηση στην ακόλουθη  διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov.  Θα πρέπει  να συμπληρώσετε τη φόρμα για την Ηλεκτρονική Έγκριση Ταξιδίου (γνωστή με το αγγλικό ακρωνύμιο ESTA) ώστε να λάβετε  την ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι σας έχει δοθεί η ESTA. Τυπώστε την έγκριση ESTA που θα λάβετε, σημειώστε τον αριθμό και προσκομίστε και τα δύο μαζί  σας στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

- Το Πρόγραμμα  Κατάργησης της Βίζας ισχύει  μόνο για άτομα με έγκυρο  Ελληνικό διαβατήριο που έχει  ενσωματωμένο ηλεκτρονικό τσιπ  και έχει εκδοθεί μετά τις  26 Αυγούστου 2006.
 
- Η εγκεκριμένη ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια από τα οποία δεν προκύπτει αμοιβή (σε αντικατάσταση της βίζας B1/B2) και για παραμονή στις ΗΠΑ έως 90 ημέρες.  Έχει  ισχύ 2 ετών.  

Κλείσιμο
-  Εάν η  αίτηση χορήγησης ESTA δεν εγκριθεί ή δεν πληρείτε τις προϋποθέσεις, μπορείτε παρά ταύτα να κάνετε αίτηση για χορήγηση βίζας στην Πρεσβεία. Αν έχετε ήδη βίζα σε ισχύ, δεν χρειάζεστε την ESTA.  

-  Σημειωτέον  ότι, όπως και στην περίπτωση  της  βίζας, η έγκριση της  ESTA δεν σας εγγυάται είσοδο στις ΗΠΑ.   Η απόφαση εισόδου στις ΗΠΑ πάντοτε λαμβάνεται από τον/την αξιωματούχο της Υπηρεσίας Τελωνίων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ στο σταθμό εισόδου.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης