Τέλος ο δωρεάν εμβολιασμός για τον ιό των HPV από την 1η Ιανουαρίου του 2017

Τέλος ο δωρεάν εμβολιασμός για τον ιό των HPV από την 1η Ιανουαρίου του 2017

Το εμβόλιο θα διατίθεται δωρεάν για τις ηλικίες 18- 26 ετών έως το τέλος του χρόνου - Έκκληση των γιατρών να εμβολιαστούν οι νεαρές Ελληνίδες

Σε χαμηλά επίπεδα συνεχίζει να βρίσκεται η εμβολιαστική κάλυψη έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) στη χώρα μας, παρόλο που το εμβόλιο γίνεται δωρεάν και αυτό θα ισχύει έως τέλος του 2016, καθώς από 1η Ιανουαρίου 2017, παύει ο δωρεάν εμβολιασμός για τον HPV στις ηλικίες από 18 - 26 ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία του «Αρεταίειου» νοσοκομείου, ο εμβολιασμός κατά του ιού HPV ανέρχεται σήμερα στο 40%, ενώ στην Αυστραλία αγγίζει το 95%. «Δεδομένης της ιδιοσυγκρασίας των Ελλήνων, οι οποίοι γενικά φοβούνται τα εμβόλια, θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το ποσοστό αυτό», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το 10ο Αθηναϊκό Συνέδριο για την Γυναικεία Υγεία και Νοσηρότητα, ο Ευθύμιος Δεληγεώρογλου, καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Τμήμα Παιδικής-Εφηβικής Γυναικολογίας, Ενδοκρινολογίας και Επανορθωτικής Χειρουργικής, του «Αρεταίειου» νοσοκομείου.

Το ότι από το 2017, το εμβόλιο παύει να χορηγείται δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνεται εξ ολοκλήρου από την ασφαλιζόμενη της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, θα πρέπει να λειτουργήσει ως έναυσμα για τον εμβολιασμό τους, τον οποίο έχουν ήδη καθυστερήσει, ανέφερε ο Γεώργιος Κρεατσάς, καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών, στο «Αρεταίειο» νοσοκομείο.

Μάλιστα, όπως είπε, στους προσεχείς μήνες θα προτρέψουμε τους συναδέλφους μας, όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων, στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, προκειμένου να επιτευχθεί ικανοποιητική κάλυψη στις νεαρές γυναίκες στην Ελλάδα και να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες από τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ_ΜΠΕ, στη χώρα μας το εμβόλιο είναι ενταγμένο στα υποχρεωτικά εμβόλια που προτείνει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και μάλιστα από τον Ιανουάριο του 2015 υπάρχουν νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη σύσταση και αποζημίωση του εμβολίου έναντι του HPV.

Ειδικότερα, η ηλικία έναρξης της σύστασης εμβολιασμού μετατέθηκε στα 11 έτη. Το εμβόλιο συστήνεται για όλα τα κορίτσια 11-15 ετών και για τις γυναίκες 15-26 ετών, που δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν στην αρχικά προτεινόμενη ηλικία. Επιπλέον, οι δόσεις του εμβολίου μειώθηκαν σε 2 από 3 για τις νεότερες εφήβους, γεγονός που ευνοεί την αύξηση της συμμόρφωσης και άρα της εμβολιαστικής κάλυψης.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών προτείνει δύο δόσεις για τις ηλικίες 11-15 ετών, με μεσοδιάστημα 6 μηνών (σχήμα 0, 6), που εξακολουθούν να χορηγούνται δωρεάν. Επιπρόσθετα, για τις έφηβες 15 - 18 ετών, ο εμβολιασμός εξακολουθεί να χορηγείται δωρεάν με το εμβολιαστικό σχήμα να περιλαμβάνει τρεις δόσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Δεληγεώρογλου, τόσο το διδύναμο, όσο και το τετραδύναμο εμβόλιο κατά του ιού HPV, που κυκλοφορούν στη χώρα μας, είναι απολύτως ασφαλή, δεν έχουν παρενέργειες, επιβάλλεται να γίνεται σε άνδρες και γυναίκες, διότι προστατεύει τόσο από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αλλά και από τη μετάδοση του ιού μέσω των ερωτικών επαφών.

Το κόστος όμως του δωρεάν εμβολιασμού είναι αρκετά υψηλό και όπως είπε ο κ. Δεληγεώρογλου, η Αυστρία που το επιχείρησε, άντεξε μόλις 12 μήνες την δωρεάν χορήγησή του σε αγόρια και κορίτσια.

Οι ομιλητές, αναφερόμενοι στην θεματολογία του συνεδρίου σημείωσαν, ότι και φέτος στο επίκεντρο των εργασιών θα βρεθεί το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, το 2014 οι θάνατοι παρουσίασαν αύξηση κατά 1,7%, ενώ οι γεννήσεις μείωση κατά 2,1%. «Άνδρες και γυναίκες προσέχουν περισσότερο πια σε ό,τι αφορά την αντισύλληψη, οι εκτρώσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν, ενώ και οι εφηβικές κυήσεις δεν είναι συχνό φαινόμενο. Όμως, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τον οικογενειακό προγραμματισμό και φυσικά η αλλαγή της θέσης της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των γεννήσεων στη χώρα μας» είπε ο κ. Κρεατσάς.ΣΧΟΛΙΑ (7)

Μανα

Τα εχετε μπερδεψει οταν λεμε hpv εννοουμε μια τεραστια γκαμα. και τα θηλωματα σαν ελιες στο λαιμο που ειναι hpv ιος ειναι,εχει καμια σχεση με τον ιο των κονδυλωματων; ΟΧΙ.Συνηθως τα θυληκα το εχουν και το κρυβουν οι βρωμες, εγω ΠΑΝΤΑ ΛΕΩ ΣΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΜΟΥ να προσεχουν και να βλεπουν αν υπαρχει τιποτα υποπτο στα γεννητικα οργανα.

Τα χρήματα πλέον δεν είναι για σπατάλες

χρειάζονται για τα χοτ σποτ και τα λυόμενα των εισβολέων . το τζαμί , το ράψιμο μπουργκας και μπουρκινι και την διδασκαλία του κορανίου στα σχολεία .

Ντροπή

Με τα εν λόγω εμβόλια θα καταφέρει η ανθρωπότητα εντός των ερχόμενων δεκαετιών να μειώσει σημαντικά την επίπτωση του καρκίνου τραχήλου μήτρας και όχι μόνο. Η Ελλάδα πάλι πρωτοτυπεί αρνητικά και μάλιστα αυτήν τη φορά εις βάρος του ήδη επιβαρυμένου τομέα υγείας. Ντροπή σου τσίπρα! Ντροπή σου! Στην Αυστραλία έχει επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στα αγόρια... αλλά αυτό δε σου λέει τίποτα! Δεν ενημερώνεις και δεν ενημερώνεσαι! Λατρεύεις το σκοταδισμό... Η Ελλάδα πάλι αντίθετα. Χαρείτε τον συριζα και τον ηγέτη τσιπρα... Θα εμβολιάζεται πλέον όποιος έχει το ρευστό! Όλοι οι υπόλοιποι στην μοίρα τους, και στη λοίμωξη HPV με ότι αυτό συνεπάγεται! Κατά τα άλλα όλα για το λαό..... Ξυπνήστε και ρίξτε τους στη θάλασσα! συριζα και κκε πρέπει να σβήσουν, μας γυρίζουν 100 χρόνια πίσω! Μην περιμένετε μέχρι να κοπούν και όλα τα υπόλοιπα εμβόλια! Θα είναι αργά...

γ

τα ειδαμε και τα εμβολια στην αφρικη πως τους σωσανε..τους πεθανανε με την εθελοντικη βοηθεια μας..οταν σε υπερφορολογουν για τα παντα και σε εχουν αφησει στο ελεος του θεου πως μετα τους πιανει ο πονος και αγοραζουν εμβολια για την σωτηρια μας..το μονο που λειτουργει ειναι το σχεδιο εξοντωσης μας μην τους βοηθατε να τα καταφερουν πειραματοζωα

@

Στέκομαι μπροστά από το κεφάλι σου και βλέπω πίσω του! Φοβερό το κενό εντός του....

ΑΛΚΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ

??????

ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ !!! ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ !!!! ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ !!! ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

giatroi_1

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά αναφέρει ότι τα αποτελέσματα των δεσμεύσεων του υπουργού Υγείας είναι απογοητευτικά – Ζητά μη απόλυση των επικουρικών γιατρών και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

roybikonas

Σε ανάρτησή του στο facebook γνωστό μέλος της οργάνωσης ισχυρίζεται ότι η δικαστική και πολιτική εξουσία καθυστερεί να αποφασίσει για τον Κουφοντίνα και αναφέρει ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα αμείωτα»

1
tess0

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη - Μεγάλη και πάλι η κινητοποίηση Ρομά για την ομιλία του πρωθυπουργού, όπως είχε συμβεί και κατά την πρόσφατη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία

9
kratiko_nikaias

Ειδικευόμενος χειρουργός δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από 10 άτομα που κλήθηκαν από ασθενή - Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ομερτά από τη διοίκηση του νοσοκομείου - Ο διοικητής του νοσοκομείου υποβαθμίζει το περιστατικό και εξυβρίζει τους συνδικαλιστές σαν ναυτάκια της μπανιέρας αλλά παραδέχεται ότι -για το υποτιθέμενο ήσσονος σημασίας περιστατικό- ενημέρωσε τον Παύλο Πολάκη και την Όλγα Γεροβασίλη ώρα 2 τα ξημερώματα

3
kik09

Ειδικότερα, από την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 23:00 έως την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 05:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στη ράμπα εισόδου στον αυτοκινητόδρομο, του Α/Κ Οινοφύτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα

grafeio_pritani_art

Εσπασαν, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και πέταξαν τρικάκια - Επίθεση στον πρύτανη γιατί όπως υποστηρίζουν «συνεργάζεται με την αστυνομία για τη δίωξη του παρεμπορίου γύρω από τους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου»

11