Από την κομματική δεξαμενή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι νέοι διοικητές του ΕΣΥ

Από την κομματική δεξαμενή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι νέοι διοικητές του ΕΣΥ

Σε πολλές περιπτώσεις οι νέοι διοικητές υπήρξαν πολιτευτές με τα κόμματα της συγκυβέρνησης τουλάχιστον την τελευταία τριετία - Άλλοι αξιωματούχοι του ΕΣΥ είναι γνώριμοι από την εποχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

Από την κομματική δεξαμενή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι νέοι διοικητές του ΕΣΥ
Από την κομματική δεξαμενή των ΣΥΡΙΖΑ
και
ΑΝΕΛ αλλά και από τον φιλικό της κύκλο αλίευσε τους νέους διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Κλείσιμο
Έπειτα από πολύμηνη «ακυβερνησία» των δημόσιων νοσοκομείων – καθώς από τον περασμένο Δεκέμβριο  που απομακρύνθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες οι διοικητές ως ακατάλληλοι και στα νοσοκομεία ασκούν χρέη διοικητή οι Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας- η περίφημη Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες 34 νέους διοικητές σε ισάριθμες νοσηλευτικές μονάδες της χώρας.

Τα βιογραφικά που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας «ξεχειλίζουν» από περγαμηνές και τίτλους, πτυχία, διδακτορικά, μεταπτυχιακά, κοινωφελές έργο, εμπειρία των νέων αξιωματούχων του ΕΣΥ. Αυτό που δεν αναφέρεται, όμως, και το οποίο αποτελεί το κοινό προσόν τους είναι η στενή κομματική σχέση που τους ενώνει με την κυβέρνηση.

Σε πολλές περιπτώσεις οι νέοι διοικητές υπήρξαν πολιτευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τους ΑΝΕΛ τουλάχιστον την τελευταία τριετία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι αξιωματούχοι του ΕΣΥ είναι γνώριμοι από την εποχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
 
Ο οδοντίατρος και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας κ. Βασίλειος Μπαλάσκας ανέλαβε τη διοίκηση του νοσοκομείου της εκλογικής περιφέρειας της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Όλγας Γεροβασίλη. Ο διορισμός του επισημοποιεί με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τη μακρόχρονη φιλική σχέση που τον συνδέει με την ακτινολόγο της κυβέρνησης – μια φιλία χρόνων που είχε «αποκαλυφθεί» σε μια ζεστή λαϊκή βραδιά τον περασμένο Δεκέμβριο οπότε ο κ. Μπαλάσκας ανέλαβε και χρέη χειροκροτητή της κυρίας Γεροβασίλη ενώ αυτή χόρευε ζεϊμπέκικο…
 
(Και) με την ιδιότητα της φίλης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη κατέλαβε τη θέση της διοικήτριας στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου Λασιθίου στην Κρήτη η νοσηλεύτρια κυρία Μαρία Σπινθούρη. Για την προϊσταμένη νοσηλευτικής υπηρεσίας του «Βενιζέλειου» υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τους γιατρούς του νοσοκομείου Λασιθίου, οι οποίες βεβαίως κάμφθηκαν από τη βούληση του κ. Πολάκη να αναλάβει η εκλεκτή του τη διοίκηση του συγκεκριμένου νοσοκομείου.
 
Στέλεχος και πολιτευτής των ΑΝΕΛ τοποθετήθηκε στη διοίκηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Δαφνί και Δρομοκαϊτειο. Η κυρία Σπυριδούλα Καλαντζή, ως πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. της Αθήνας, ίσως καταφέρει να διοικήσει τα δύο νοσοκομεία σε αγαστή συνεργασία με τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι είχαν απαιτήσει και καταφέρει να απομακρυνθεί ο ψυχίατρος κ. Παύλος Θεοδωράκης από τη διοίκης πριν από έναν χρόνο ως «persona non grata».

Ο γιατρός – αγγειοχειρουργός- κ. Δημήτριος Παρθένης, μέλος της Γραμματείας του τμήματος Υγείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.
 
Δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αναλαμβάνουν τη διοίκηση στα νοσοκομεία Κοζάνης και Κατερίνης. Ειδικότερα, στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης αναλαμβάνει ο κ. Ανέστης Μυστρίδης, φαρμακοποιός, αλλά και προσωπικός φίλος του επικεφαλής των ΑΝΕΛ κ. Πάνου Καμμένου που είχε τοποθετηθεί στη δεύτερη θέση της λίστας του κόμματος στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.
 
Στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης τοποθετείται ο κ. Γεώργιος Χιωτίδης, πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό δίπλωμα Ειδικού στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Univercita degli studi di Roma “La Sapienza” της Ρώμης. Αναφέρει εμφατικά στο βιογραφικό του την ιδιότητα του έκτακτου Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη (1987-1994) και Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Κοζάνης (1994-2014) – όπου διδάσκει πλέον και η σύζυγος του Πρωθυπουργού κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα. Παραλείπει όμως να αναφέρει στο βιογραφικό του ότι τον Ιανουάριο του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης με τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας μόλις 4.300 σταυρούς. Στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου δεν συμπεριλήφθηκε στις λίστες καθώς είχε αποχωρήσει από τη νομαρχιακή επιτροπή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ (παραμένοντας όμως στο κόμμα) διαφωνώντας με τη ψήφιση του μνημονίου.
 
Πρώην διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας αλλά και υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Αρκαδίας τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με το ΚΙΔΗΣΟ (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών), ο κ. Πέτρος Τομαράς αναλαμβάνει τα ηνία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.
 
Από το παλαιό ΠΑΣΟΚ έλκει την προέλευσή του και ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, κ. Παντελής Αλεξιάδης. Ομοίως ο αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο Βενιζέλειο κ. Γιώργος Μοσχοβάκης έχει πρόσφατη τη θητεία του ως διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου τοποθετημένος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
 
Εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού χώρου των ιατρών όπως σε αυτόν εκφραζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο γιατρός κ. Φοίβος Κακαβίτσας (αναλαμβάνει το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας), ο οδοντίατρος κ. Βησσαρίων Μίχας  από τον Σύλλογο Γιατρών ΙΚΑ Πρέβεζας που τοποθετείται διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, αλλά και η κυρία Μαργαρίτα Μπουραντά, συνταξιούχος στα 49 έτη και μέλος της ΚΝΕ στα νεανικά της χρόνια που αναλαμβάνει τη διοίκηση του νοσοκομείου Σύρου.
 
Οι υπόλοιποι διοικητές που συμπληρώνουν τη λίστα των 34 αξιωματούχων του ΕΣΥ  όπως αυτή ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας είναι: Κωνσταντίνος Παλαιορούτης (ΓΝ Ελευσίνας Θριάσιο»), Γεώργιος Ζαϊμης («Μεταξά»), Σταύρος Κουταλιανός (ΓΝ Καρπενησίου), Δημήτρης Μοιρασγέντης (ΓΝ-ΚΥ Κυθήρων),  Ηρακλής Χαρμανίδης (ΓΝ Λαϊκό), Ευάγγελος Καρβούνης (ΓΝ Ιωαννίνων «Χατζηκώστα»), Βασιλική Γεωργιοπούλου (Παίδων Πατρών Καραμανδάνειο), Αθανάσιος Ματάκος (ΓΝ Σερρών), Ζήσης Σιέμπης (ΓΝ Ημαθίας), Βασίλειος Αντωνιάδης (ΓΝ Καστοριάς), Λαμπρινή Στεφανίδου (ΓΝ Χαλκιδικής), Αναστάσιος Καρασαββόγλου (ΓΝ Καβάλας), Αχιλλέας Γερόπουλος (ΓΝ Ξάνθης), Μιλτιάδης Παππάς (ΓΝ Πρέβεζας), Θεόδωρος Ρεβενάκης (ΑΝΘ Θεαγένειο), Νικόλαος Λιατσής (ΓΝ Δράμας), Θεόδωρος Σερεμέτης (ΓΝ Πατρών), Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος (ΓΝ Ηλείας), Δημήτρης Μπούτος (ΓΝ Νίκαιας Πειραιά «Αγ. Παντελεήμων – ΓΝ δυτ. Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα), Δημητρούλα Καλομοίρη (ΓΝ Κορίνθου), Γεώργιος Φιλιππίδης (ΓΝ Κομοτηνής «Σισμανόγλειο), Αγγελική Φλώκου (ΓΝ Αργολίδας).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης