Συλλαλητήρια έξω από τη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Συλλαλητήρια έξω από τη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν ΑΔΕΔΥ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και το ΠΑΜΕ

Συλλαλητήρια έξω από τη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο
Συλλαλητήρια μπροστά από τη Βουλή πραγματοποίησαν από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής εργατικά συνδικάτα και πολιτικές παρατάξεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, την ίδια ώρα που στο Κοινοβούλιο διεξαγόταν η διαδικασία ψήφισής του.

Τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο ήταν αυστηρά, με κλούβες των ΜΑΤ παρεταγμένες σε πολλά σημεία, ενώ λίγο μετά τις 5 έκλεισαν οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και η Σταδίου.

Κλείσιμο
«Όχι στον "κόφτη" μισθών, συντάξεων και κοινωνικών αναγκών», ήταν το βασικό σύνθημα της ΑΔΕΔΥ, ενώ οι διαδηλωτές ζητούσαν επιπλέον κατάργηση των μνημονίων και διαγραφή του χρέους.

Στον χώρο έξω από τη βουλή βρίσκονταν εκτός από την ΑΔΕΔΥ, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και το ΠΑΜΕ που έφτασε με πορεία από την πλατεία Ομονοίας. Τα συνδικάτα διατείνονταν ότι η υπερψήφιση των μέτρων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν οι αντιδράσεις και προειδοποιούν σε γενικευμένο και πολύπλευρο αγώνα.

Όπως δήλωσε ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσουμπέλης «η συζήτηση για το χρέος είναι ένα success story που μεταθέτει το βάρος από εμάς στα εγγόνια μας γι'αυτό καλούμε όλους τους πολίτες να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική ακόμα και αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί και καλούμε επίσης τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο να σκεφτούν την υστεροφημία τους».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε πως «δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται ένας μεγάλος ψεύτης και πολιτικός εγκληματίας σε βάρος του τόπου και του λαού. Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα δεν είναι απλώς σκληρά μέτρα αλλά η χαριστική βολή για τον τόπο και τον ελληνικό λαό. Αυτοί που θα ψηφίσουν σήμερα στη βουλή τα μέτρα δεν θα έχουν που να κρυφτούν από αύριο από την οργή την αγανάκτηση και το μίσος του ελληνικού λαού. Τα μέτρα αυτά δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη».

Δείτε φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις 

























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης