LIVE

Κορωνοϊός

Νέους καταυλισμούς μεταναστών σε Θέρμη, Ευκαρπία, Γρεβενά ετοιμάζει η κυβέρνηση

Νέους καταυλισμούς μεταναστών σε Θέρμη, Ευκαρπία, Γρεβενά ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ο Γιώργος Κυρίτσης υποστήριξε ότι είναι ζήτημα εβδομάδων η εκκένωση της Ειδομένης

Τα σχέδια της κυβέρνηση για δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων
σε Θέρμη, Ευκαρπία και Γρεβενά αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Για τη Θέρμη και την Ευκαρπία ο κ. Κυρίτσης διευκρίνισε ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε ενοικιασμένους βιομηχανικούς-εμπορικούς χώρους.

Για τα Γρεβενά είπε, δε, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη δημιουργία πρότυπου χώρου φιλοξενίας μεταναστών δυναμικότητας 1300 έως 1500 θέσεων, στην περιοχή Πατώματα.

«Παράλληλα εκσυγχρονίζονται τα κέντρα φιλοξενίας προσφυγών στο Κουτσόχερο της Λάρισας και το Βαγιοχώρι της Θεσσαλονίκης» τόνισε στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM και πρόσθεσε ότι στις εν λόγω εγκαταστάσεις θα τοποθετηθούν σκηνές τύπου οικίσκου και βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.

«Οι σκηνές που υπήρχαν εκεί ως τώρα προσφέρονται μεν για χρήσεις του στρατού, όπως η διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη διαβίωση οικογενειών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» υπογράμμισε.

Όσον αφορά την Ειδομένη υποστήριξε ότι η εκκένωσή της «δεν είναι ζήτημα καν μήνα, αλλά ζήτημα εβδομάδας ή εβδομάδων να είναι έτοιμες όλες αυτές οι εγκαταστάσεις και να έχει μεταφερθεί εκεί ο κόσμος από την Ειδομένη».

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει, δε, τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα, τις απέδωσε και και στην έλλειψη πόρων. «Προσπαθούμε να εκμεταλλευόμαστε και το τελευταίο ευρώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπλέον υπάρχει η ανάγκη να τηρείται απολύτως η νομιμότητα σε τέτοιου είδους ζητήματα ενώ ακολουθούμε και μια τακτική πειθούς των τοπικών κοινωνιών, εξαντλητικών επαφών και συσκέψεων με την τοπική αυτοδιοίκηση» είπε.

Σχετικά με τις καταγγελίες για πορνεία και εμπόριο ναρκωτικών στην Ειδομένη, σχολίασε: «στο κέντρο μιας μεγαλούπολης συναντάμε αυτά τα χαρακτηριστικά. Ε, θα τα συναντήσουμε, ευτυχώς σε όχι εκτεταμένη μορφή, σε καταστάσεις όπως η Ειδομένη. Η αστυνομία είναι παρούσα και προσπαθεί και τα ελέγχει. Να μην δραματοποιούμε τις εγκαταστάσεις. Δεν ήρθαν οι πρόσφυγες να εγκαταστήσουν την πορνεία στην Ελλάδα».

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι «επειδή το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας για ενοικίαση διαμερισμάτων και ξενοδοχείων δεν έχει αποδώσει προς το παρόν τα αναμενόμενα, θα ξεκινήσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Λεωνίδας

Ως έθνος θα έπρεπε όλοι σύσσωμοι με τις ενέργειες μας να απαιτούμε από την Ευρώπη αλλά και από τις κυβερνήσεις μας αποτελεσματικές πολιτικές αλλά και κατάλληλες υποδομές που θα διασφάλιζαν τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων αυτών των ανθρώπων που πασχίζουν για ένα καλύτερο και αξιοπρεπές μέλλον, και όχι να χωρίζονται οι άνθρωποι σε μουσουλμάνους και μη.

!!!!!!!

Ρε άσταδιάλα.

Τώρα κλαίν όλα τ'αλάνια που γεμίσαν μουσουλμάνια.

Όλοι θυμόμαστε κάποιους σαλιάρηδες δημάρχους που έτρεχαν στην αρχή του φαινομένου ''μπουκάρουμε ετσιθελικά στη χώρα σας'' να πλειοδοτήσουν σε ''ευαισθησίες'',σε ''αλληλεγγύη'' και σε ''ανθρωπισμό''!Είναι αυτοί οι ίδιοι που τώρα παραιτούνται,αυτοκτονούν και αυτοπυρπολούνται μπροστά στους δημότες τους για να τους αποδείξουν ότι ''απλά τους έπιασε κορόιδο η κυβέρνηση''!!!Οι σαλιάρηδες,μπροστά στην πολιτική τους συντριβή αλλά και στην μπόχα των ''φιλοξενούμενων καημένων προσφύγων'',προσπαθούν τώρα να διασωθούν από το βάρος των επιλογών τους.Ματαιοπονούν οι αφελείς,τώρα το κακό έγινε και αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΑΛΙΑΡΗΔΕΣ!Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι δήμαρχοι,πολλοί,που δεν πιάστηκαν μαρδάκες.

Φάμελος και Παπαδόπουλος.

Προφανώς αποφάσισαν να τελειώσουν την πολιτική τους καριέρα άδοξα!Και οι δύο κάτοικοι Θέρμης!Αυτοί οι δύο θα περάσουν στο περιθώριο της πολιτικής ως οι δύο που μας κατσίκωσαν τους μουσουλμάνους στη Θέρμη.Οι μουσουλμάνοι που θα μας κουβαλήσουν όμως,θα μείνουν για πάντα!Εκτός και αν την τελευταία στιγμή κατανοήσουν ότι πρέπει να φερθούν ''έξυπνα''.Ας κατανοήσουν ότι, μερικές φορές, η επιτηδευμένη απραξία είναι πολύ καλύτερη από ένα μόνιμο τρομακτικό λάθος.

Ποινικές Ευθύνες

Ο κυρίτσης πρέπει να πάει φυλακή.Να επέμβει ο εισαγγελέας.

Νικηφόρος

Σωστά βρε ας μην υπάρχουν οργανωμένοι χώροι για να μένουν έξω στο δρόμο οικογένειες, παιδιά και κάθε άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια.

Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

Πριν έρθουν αυτοί οι άνθρωποι εδώ , φωνάζαμε και λέγαμε τι πάτε να κάνετε ; εγκληματείτε , φέρνετε σε μία κατεστραμμένη χώρα , δυστυχισμένους ανθρώπους , ανθρώπους οι οποίοι θα χρειαστούν πολλά και εμείς δεν μπορούμε να τα παρέχουμε γιατί εδώ πεινάμε εμείς . Μας έλεγαν οι '' φιλάνθρωποι και έχοντες το ηθικό πλεονέκτημα φασιστεροί , εμάς που διαμαρτυρόμασταν , φασίστες . Το συνηθίζουν αυτό , τα φασιστερά . Τώρα που βγαίνουν όλες αυτές οι βρωμιές στο προσκήνιο και φαίνεται ότι οι διάφορες ΜΚΟ και τα δικηγορικά γραφεία υπουργών , από ότι λένε , εκμεταλλεύονται αυτούς τους ανθρώπους και βγάζουν τρελλά χρήματα , βγαίνουν τα φασιστερά και φροντίζουν να τους καλύπτουν , ίσως προσμένοντας και ανταλλάγματα . Και συνεχίζουν να βρίζουν όσους διαμαρτύρονται και να τους κολλάνε την ταμπέλα του φασίστα . Και τώρα οι βρωμιές συνεχίζουν να αναδύονται , πορνείες και ναρκωτικά στην Ειδομένη και σε λίγο φόνοι και ληστείες από ανθρώπους που τα χάσανε όλα και που δεν έχουν να χάσουν τίποτε άλλο , τα φασιστερά , τα οποία του φέρανε όλους εδώ και τους φορτώσανε σε εμάς ενώ αυτοί είναι προστατευμένοι σε συνοικίες - αστακούς , συνεχίζουν το βιολί τους . Και θέλουν και άλλα γκέτο και δικαιολογούν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ , με ένα : ε! τι να κάνουμε ; παντού γίνονται αυτά . Βέβαια το να ζητάω , να αυτοκτονήσετε από τύψεις είναι ουτοπικό αλλά έστω ένα συγγνώμη θα ήταν μία αρχή . Ντροπή σου ρε Κυρίτση , ντροπή σου ρε Μουζάλα , ντροπή σε όλους τους έχοντες '' ηθικό πλεονέκτημα '' φασιστερούς . Τίποτε άλλο . Μην ξεχάσετε να βγείτε πάλι , όλοι εσείς οι έχοντες '' ηθικό πλεονέκτημα '' φασιστεροί και να με χαρακτηρίσετε φασίστα και να με απειλήσετε , μαθημένα τα βουνά απ τα χιόνια .

Στρατηγικός Σχεδιασμός

Εντάξει το λάβαμε το μήνυμα. Πάλι τα βουνά θα πάρουμε όσο βαστάνε τα πόδια μας.Τόσοι και τόσοι άλλωστε στο παρελθόν το ίδιο κάνανε.Και όσοι μείνανε στα χωριά και στις πόλεις είχανε άσχημη κατάληξη.

Ilias

Δεν έχω καταλάβει γιατι δεν έχει ξεσηκωθεί όλη η Μακεδονία όχι εναντίων των προσφύγων!!! Εναντίων του ΣΥΡΙΖΑ !!! Έτσι απλά . Οι τύποι μόνο καταστροφή φέρνουν στη χώρα και φυσικά φόροι φόροι φοροι!!! Πάντως μου αρέσει πολύ!!!! Που ο Πινόκιο δίνει πολύ πόνο σε όλους αυτούς τους δήθεν αριστερούς που εκτελεί οδηγίες ΕΕ!!! Πολύ πόνο για ....... Πηδάς τους Πινόκιο!!!!

Λούλης

Μας έρχονται φτηνά εργατικά χέρια και θέλεις να ξεσηκωθούμε;; Πας καλά;

ΞΕΦΤΙΛΕΣ

Ετσι μπραβο ολα στη Β. ΕΛΛΑΔΑ

Ας το

Ξανά πούμε, χωρίστε τους σε φυλές, χωρίστε τους λάθρο από τους πρόσφυγες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης