Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Το ίδρυμα ανακοίνωσε και τη δωρεά άλλων 6.000 εμβολίων για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών, προσφύγων και Ελληνόπουλων

Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»
Με τη λειτουργία ενός Κέντρου Φιλοξενίας για μητέρες και παιδιά καθώς και με τη δωρεά άλλων 6.000 εμβολίων για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών – προσφύγων και Ελληνόπουλων- συνεχίζει τη σημαντική δραστηριότητά του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος στη χώρα μας το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».
 
Όπως τόνισε την Τρίτη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η πρόεδρος του Ιδρύματος και Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, «το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο του προγράμματος «We care» και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη λειτουργία κέντρου φιλοξενίας για μητέρες και παιδιά».
 
Επιπλέον, το Ίδρυμα, εκτός από τα 2.000 εμβόλια που έχει ήδη διαθέσει σε παιδιά προσφύγων στην Ειδομένη και στον Πειραιά, μπορεί να διαθέσει άμεσα άλλα 2.000 εμβόλια και να παραγγείλει άλλα 4.000 εμβόλια εφόσον παραστεί ανάγκη, όχι μόνο για τα προσφυγόπουλα αλλά και για Ελληνόπουλα, τα οποία αδυνατούν να εμβολιαστούν.
 
Την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην διασφάλιση της καλής υγείας των παιδιών των προσφυγικών πληθυσμών υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη δωρεά των εμβολίων και γενικά τη συμβολή της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.
 
Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ παραδέχτηκε ότι οι ελληνικές υπηρεσίες υγείας δεν γνωρίζουν το επιδημιολογικό προφίλ των προσφύγων  που βρίσκονται στην Ελλάδα και επισήμανε την σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να χορηγηθούν εμβόλια σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, συνοδευόμενα και μη, όχι μόνο περιστασιακά, αλλά για το σύνολο των λοιμωδών νοσημάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης