Έγκλημα στον Πύργο: Ο δολοφόνος του 48χρονου μηχανικού κρυβόταν στις καλαμιές

Έγκλημα στον Πύργο: Ο δολοφόνος του 48χρονου μηχανικού κρυβόταν στις καλαμιές

Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι στον άτυχο Παναγιώτη Καρακαπιλίδη, πατέρα τριών παιδιών και τον σκότωσε με έξι μαχαιριές την ώρα που επέστρεφε από τη δουλειά στο σπίτι του - Άγνωστα τα κίνητρά του μέχρι στιγμής - Είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα 

Έγκλημα στον Πύργο: Ο δολοφόνος του 48χρονου μηχανικού κρυβόταν στις καλαμιές
Στα χέρια των αστυνομικών που είχαν εξαπολύσει γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του, έπεσε την Κυριακή ο δράστης του φονικού που συγκλόνισε τον Πύργο, με θύμα τον 48χρονο Παναγιώτη Καρακαπιλίδη, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών.

Ο επίσης 48χρονος γείτονάς του Γ.Ψ. εντοπίστηκε κρυμμένος μέσα σε έναν καλαμιώνα στην περιοχή Κολιρέικες Παράγκες της Βαρβάσαινας, όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες μετά την ανακάλυψη του κόκκινου Ι.Χ. μάρκας Seat Ibiza με το οποίο διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος, αφού πρώτα πήγε στο σπίτι του και πήρε μια βαλίτσα με πράγματα! Μέσα στο όχημα βρίσκονταν η βαλίτσα και το μαχαίρι με το οποίο είχε κόψει το νήμα της ζωής του άτυχου μηχανικού αυτοκινήτων.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 48χρονου, αμέσως μετά την ανθρωποκτονία, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

Κλείσιμο
-Μια κυνηγετική καραμπίνα,
-Δεκατέσσερα κυνηγετικά φυσίγγια,
-Δυο συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
-Μια δερμάτινη θήκη μαχαιριού τριάντα εκατοστών.

Το κίνητρο του αποτρόπαιου εγκλήματος παραμένει θολό, καθώς δεν έχει αρχίσει ακόμη η ανάκριση του δολοφόνου, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να έχει προκαλέσει αλλεπάλληλα επεισόδια στην περιοχή. Η μητέρα και η αδελφή του δράστη υπέστησαν σοκ όταν έμαθαν τι είχε κάνει και δεν μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες στους αστυνομικούς. Πάντως, από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, δεν προκύπτει να είχε διαφορές με τον γείτονά του.

Εντύπωση προκαλεί η πρωτοφανής αγριότητα με την οποία ο δράστης μαχαίρωσε τον άτυχο Παναγιώτη Καρακαπιλίδη. Ο 48χρονος επέστρεφε από τη δουλειά στο σπίτι του στις 15.30 το μεσημέρι του Σαββάτου και πάρκαρε έξω από ένα χρωματοπωλείο. Ο δολοφόνος φαίνεται πως τον περίμενε, καθώς έτρεξε προς το μέρος του μηχανικού που κρατούσε μια νάιλον σακούλα με ψωμί και τον μαχαίρωσε πισώπλατα δύο φορές.

Ο άτυχος οικογενειάρχης έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, αλλά ο 48χρονος γονάτισε δίπλα του και του κατάφερε άλλες δυο μαχαιριές στην πλάτη. Στη συνέχεια, έκανε να φύγει αλλά σταμάτησε, πλησίασε πάλι τον αιμόφυρτο άνδρα και τον μαχαίρωσε άλλες δυο φορές στην πλάτη. Έπειτα, πήγε στο σπίτι του, πήρε τα πράγματά του, μπήκε στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου, αλλά ήδη είχε ξεψυχήσει από ακατάσχετη αιμορραγία καθώς έφερε τραύματα σε ζωτικά όργανα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης