Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστημονικοί κλάδοι «γυρίζουν την πλάτη» στον Κατρούγκαλο

Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστημονικοί κλάδοι «γυρίζουν την πλάτη» στον Κατρούγκαλο

Δεν εμφανίστηκαν στις διαδοχικές συναντήσεις που τους είχε καλέσει ο υπουργός Εργασίας σήμερα το πρωί, ώστε να συζητήσουν τις νέες προτάσεις για ελάφρυνση των εισφορών που καλούνται να πληρώσουν - Υποστηρίζουν ότι και με τη νέα πρόταση δεν προκύπτουν ουσιαστικές ελαφρύνσεις

Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστημονικοί κλάδοι «γυρίζουν την πλάτη» στον Κατρούγκαλο
Την πλάτη γύρισαν στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστημονικοί κλάδοι οι οποίοι  δεν εμφανίστηκαν στις διαδοχικές συναντήσεις που τους είχε καλέσει ο κ. Κατρούγκαλος
 σήμερα το πρωί.  Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν να συζητηθούν οι νέες βελτιωμένες προτάσεις που είχε επεξεργαστεί το υπουργείο για την ελάφρυνση των εισφορών που καλούνται να πληρώσουν με το νέο σύστημα. 

Οι φορείς (ΤΕΕ,
δικηγορικός σύλλογος, γιατροί ,έμποροι) ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις  κατά του ασφαλιστικού
Κλείσιμο
(θα αποφασίσουν τη Δευτέρα).

Σύμφωνα με πληροφορίες , το υπουργείο  θα υποβάλλει νέα βελτιωμένη πρόταση, σύμφωνα με την οποία, αν η νέα εισφορά που προκύπτει με βάση το 20% του καθαρού εισοδήματος  υπερβαίνει τη σημερινή, η έκπτωση θα ξεκινάει από 50% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.  Εν συνεχεία θα μειώνεται κατά 1% για κάθε επιπλέον 1.000 ευρώ, ώστε να καταλήγει σε έκπτωση 5% για εισοδήματα άνω του 55.000 ευρώ.

Οι φορείς υποστηρίζουν ότι και με τη νέα πρόταση δεν προκύπτουν ουσιαστικές ελαφρύνεις, καθώς μειώνονται οι εισφορές και αυξάνεται η φορολογία, με αποτέλεσμα η συνολική επιβάρυνση να παραμένει υπέρμετρη.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του ΤΕΕ, «με δεδομένο το προσωρινό, τουλάχιστον, αδιέξοδο που παρατηρείται στις συζητήσεις για το νέο ασφαλιστικό που προτείνεται από την Κυβέρνηση καθώς επίσης και τις κινητοποιήσεις που κλιμακώθηκαν αυτήν την εβδομάδα αλλά συνεχίζονται δυναμικά τις επόμενες ημέρες κατά των προβλεπόμενων ρυθμίσεων που προτείνονται, συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο από 8/2 έως 12/2/2016.»

«Οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, σημειώνοντας ότι πλέον το μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, γιατί καταστρέφει ολόκληρη την κοινωνία.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης