Ασφαλιστικό: Βγήκαν στους δρόμους για το «τερατούργημα» Κατρούγκαλου

Ασφαλιστικό: Βγήκαν στους δρόμους για το «τερατούργημα» Κατρούγκαλου

Πλήθος κόσμου, συνδικάτα και οργανώσεις στο κάλεσμα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - Λαφαζάνης: «Θα λογοδοτήσουν όλοι αυτοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλα» - Στο συλλαλητήριο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως και η Ραχήλ Μακρή 

Ασφαλιστικό: Βγήκαν στους δρόμους για το «τερατούργημα» Κατρούγκαλου
Πλήθος κόσμου, συνδικάτα και οργανώσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την πρώτη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων στις μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Mε σύνθημα «αντιστεκόμαστε στο νόμο τερατούργημα» το ραντεβού δόθηκε νωρίς το πρωί στην πλατεία Ομονοίας, ενώ στη συνέχεια τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή. 

Κλείσιμο
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, το ΤΕΕ, το ΕΚΑ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΓΝΕ, η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων βρέθηκαν ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά και ο Δημήτρης Στρατούλης και η Ραχήλ Μακρή.

Την ίδια ώρα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε το «παρών» στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τον κόσμο ενώ ελάχιστα μέτρα πιο δίπλα έκανε την εμφάνισή του ο... Γιώργος Κατρούγκαλος μέσα απο ένα πλακάτ που έφτιαξαν οι διαδηλωτές.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, δήλωσε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης οδηγεί τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση, καθώς αυτός που θα βγαίνει στη σύνταξη έπειτα από 40 χρόνια εργασίας θα αμείβεται το ίδιο με εκείνον που θα βγαίνει στη σύνταξη έπειτα από 15 χρόνια.

Όπως ανέφερε η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμα της, η μάχη δίνεται για αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Πιο συγκεκριμένα, στο κάλεσμα τονιζόταν πως οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «θα λογοδοτήσουν όλοι αυτοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλα».

Δηλώσεις Παναγιώτη Λαφαζάνη



Στην πορεία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης



Και η Ραχήλ Μακρή




Στο πλευρό των διαδηλωτών και η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμα της, η μάχη δίνεται για αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών, λέει η ΑΔΕΔΥ, δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

«Έπειτα από 11 μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις δύο επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, η οποία στέλνει το μήνυμα ότι «μπορούμε να τους σταματήσουμε».















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης