Άνθιμος για υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους: Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις!

Άνθιμος για υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους: Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις!

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τα έβαλε με το νομοσχέδιο που προβλέπει σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων και υπερασπίστηκε τον Αμβρόσιο - Πυρά και για το προσφυγικό: «Στην πατρίδα μας δεν χωράνε άλλοι»

Άνθιμος για υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους: Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις!
Με το σύμφωνο συμβίωσης, που θα μπορεί πλέον να υπογράφεται και μεταξύ ομοφυλοφίλων ζευγαριών, τα έβαλε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, κατά το κυριακάτικο κήρυγμά του, καθώς όπως είπε «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο από την Εκκλησία».

«Πότε υπήρξε τέτοιο φαινόμενο 2015 χρόνια να παντρεύεται άνδρας τον άνδρα και γυναίκα την γυναίκα; Αλλά και να θέλουν το δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν, και να τους πουν τι; Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις... Κύριε Ελέησον», πρόσθεσε σύμφωνα με το romfea.gr.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει πολιτικά το θέμα, διότι η εκκλησία είναι πάνω από κόμματα και ευλογεί μόνο τον χριστιανικό γάμο. Επίσης αναφέρθηκε και στην επίθεση που εξαπέλυσαν προς τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για τις δηλώσεις που έκανα σχετικά με το θέμα, τις οποίες και ο κ. Άνθιμος χαρακτήρισε «σκληρές», αναρωτώμενος όμως και ο ίδιος: «Το νομοθέτημα όμως δεν είναι σκληρό»;

Κλείσιμο
«Ο κ. Αμβρόσιος μην ξεχνάμε ότι είναι Μητροπολίτης στα Καλάβρυτα, στον τόπο όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 για να αποκτήσουμε εμείς την ελευθερία! Αν δεν υπήρχε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και οι ήρωες, δεν θα είχαμε εμείς σήμερα κράτος» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ο Παναγιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσφυγικό ζήτημα το οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο πρόβλημα», αλλά για ακόμη μια φορά τόνισε ότι «στην πατρίδα μας δεν χωράνε άλλοι». «Η όλη υπόθεση έχει ξεφύγει πλέον! Δεν μπορεί κανείς να σταματήσει τους ανθρώπους αυτούς, πώς θα σταθούμε; Πού θα πάμε;» συμπλήρωσε. Κλείνοντας, τόνισε: «Η Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο είχε μηδενική αύξηση του πληθυσμού, αν λοιπόν πάμε έτσι θα χαθούμε... Η ευθύνη είναι όλων μας».

Πηγή: thestival.gr
http://www.thestival.gr/society/item/211552-anthimos-gia-symfono-symbiosis-omofylofilon-kai-yiothesia-oyte-ta-zoa-den-exoun-tetoies-diatheseis

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης