Ιωάννινα: Τουλάχιστον τρεις ηλικιωμένους είχε «ξαφρίσει» Βούλγαρος απατεώνας

Ιωάννινα: Τουλάχιστον τρεις ηλικιωμένους είχε «ξαφρίσει» Βούλγαρος απατεώνας

Ήταν ο εισπράκτορας της σπείρας απατεώνων που είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν 21 ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους είχαν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό

Ιωάννινα: Τουλάχιστον τρεις ηλικιωμένους είχε «ξαφρίσει» Βούλγαρος απατεώνας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας στα Ιωάννινα και άλλες περιοχές, για την εξάρθρωση της σπείρας απατεώνων που είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν 21 ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους είχαν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό. 

Ο 57χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη την Τετάρτη στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ, ήταν ο «εισπράκτορας» και είχε παραλάβει συνολικά 3.300 ευρώ από τρία θύματα! Στην κατοχή του αλλοδαπού, κατασχέθηκαν 3.315 ευρώ που του είχαν δώσει τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στα Ιωάννινα και το Βόλο, πράγμα που δείχνει ότι οι απατεώνες είχαν απλώσει τα δίχτυα τους και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο κρατούμενος, στον οποίο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων άσκησε δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, κράτησε το στόμα του κλειστό όταν οδηγήθηκε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί.

Έτσι, παραμένει άγνωστη η ταυτότητα των συνεργών του που επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματα παριστάνοντας τους αστυνομικούς και τους εισαγγελείς και ζητούσαν χρήματα, δήθεν ως εγγύηση για την απελευθέρωση των συγγενικών τους προσώπων. Συχνά, μάλιστα, προσποιούνταν ακόμη και το ίδιο το παιδί, ζητώντας με κλάματα βοήθεια! 

Οι αστυνομικοί που ερευνούν για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και την εξιχνίαση άλλων περιπτώσεων απάτης σε διάφορες περιοχές της χώρας, στηρίζουν πολλά στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν πάνω στον 57χρονο Βούλγαρο, ενώ τα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. «ξεψαχνίζουν» τα δύο κινητά που είχε μαζί του, αναζητώντας τις επαφές του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης