Τα best of του #tsipras_ert

Τα best of του #tsipras_ert

Ο «αγαπημένος» δημοσιογράφος του Αλ.Τσίπρα που έγινε... Χαρήκος, η απειλή ότι θα βγάλει το σακάκι του και η απειλητική διευκρίνιση: Είμαι πρωθυπουργός, δεν είμαι Χρυσός Οδηγός!

Τα best of του #tsipras_ert
Σαρδάμ, αστειάκια, παροιμίες, τακτικές υπενθυμίσεις ότι «εγώ είμαι ο πρωθυπουργός» (και όχι πχ ο Χρυσός Οδηγός), επιτηδευμένη άνεση και άφθονη διάθεση κατανόησης για τα προβλήματα του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, συνθέτουν τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της τελευταίας συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην κρατική ΕΡΤ.




Κλείσιμο


Στα περίπου 90 λεπτά της αναμέτρησής του με τους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός δεν χρειάστηκε καν να επιδείξει τις εγνωσμένες του ικανότητες στο να κλωτσά την μπάλα στην εξέδρα. Τα δημοσιογραφικά σουτ που απείλησαν την εστία του ήταν ελάχιστα και το ματς εξελίχθηκε σε ένα πλαδαρό ως προς την πολιτική ουσία του πρωθυπουργικού λόγου «παιχνίδι κέντρου», με αναμενόμενες πάσες. Βασιζόμενος στην νεανική γοητεία του παρουσιαστικού του -και την ευεργετική για τον ίδιον εξαφάνιση κάθε είδους ηγεσίας από την όποια αντιπολίτευση- ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη συνήθη επιχειρηματολογία, υψώνοντας αόρατη ασπίδα απέναντι σε όλους όσοι επιβουλεύονται τη συνοχή και τη μακροημέρευση της «πρώτης αριστερής κυβέρνησης».

Όπως εύκολα διακρίνει κανείς από το βίντεο ποτ-πουρί με τα highlights της πολύκροτης πλην μάλλον κατώτερης των προσδοκιών συνέντευξης, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ευρύτατη χρήση μιας εκ των προτέρων προβαρισμένης φρασεολογίας και κινησιολογίας. Εν μέσω φλεγόντων προβλημάτων, σχεδόν σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός έδειξε να έχει ως βασικό του μέλημα την προσωπική του πολιτική «ανακεφαλαιοποίηση» και την επιτυχή διαχείριση των εντυπώσεων και όχι της ουσίας.

Το ότι το όλο εγχείρημα «συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ» έτυχε ψυχρής υποδοχής και χαμηλής τηλεθέασης αντανακλά το κοινό αίσθημα γύρω από το πόσο πειστικές είναι πλέον πχ οι διαβεβαιώσεις για την προστασία των συντάξεων, για την τύχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές κ.ο.κ. που παρέχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο παρόν βίντεο περιλαμβάνονται ορισμένα από τα καλύτερα στιγμιότυπα της εμφάνισης του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, ή, όπως θα έλεγε ο Τζίμης Πανούσης «τα χειρότερα best».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης