Ηράκλειο: Κλέβουν από ελαιώνες πανιά και μηχανήματα

Ηράκλειο: Κλέβουν από ελαιώνες πανιά και μηχανήματα

«Χτυπούν» τα χωριά του Ηρακλείου λεηλατώντας τους ελαιώνες των κατοίκων και κλέβουν τα εργαλεία τους για το μάζεμα της ελιάς

Ηράκλειο: Κλέβουν από ελαιώνες πανιά και μηχανήματα
Έδρασαν για μια ακόμη φορά οι συμμορίες που χτυπούν στα χωριά του Ηρακλείου λεηλατώντας τους ελαιώνες των κατοίκων και κλέβοντας τα εργαλεία τους για το μάζεμα της ελιάς, με αποτέλεσμα να προκαλούν σημαντική οικονομική ζημιά αλλά και αδυναμία στη συλλογή του καρπού.

Άλλος ένας παραγωγός που διατηρεί λιόφυτο στην Περιοχή Αϊτάνια της Πεδιάδας, διαπίστωσε ότι είχαν κάνει φτερά οκτώ μεγάλα ελαιόπανα τα οποία οι άγνωστοι δράστες είχαν σύρει σε απόσταση 150 μέτρων, προφανώς για να τα φορτώσουν σε κάποιο όχημα που είχαν φέρει μαζί τους όπως προκύπτει από τα σημάδια που άφησαν στο δρόμο! Η κλοπή ήταν η τελευταία μιας σειράς άλλων με ανάλογη λεία που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, αλλά οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν τα ίχνη των δραστών.

***  Με το στόμα ανοικτό έμεινε και ο ιδιοκτήτης ενός ελαιώνα στην περιοχή Λυγιά του Βαρθολομιού Ηλείας, που και αυτός θα μαζέψει δύσκολα τις ελιές του. Φρόντισαν γι' αυτό οι άγνωστοι που τρύπωσαν το λιοστάσι του και άρπαξαν το ελαιοραβδιστικό του μηχάνημα αξίας 600 ευρώ και τα ελαιόπανά του αξίας 300 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης