Συναγερμός στην Κύπρο για τους έξι υπόπτους για σχέσεις με τζιχαντιστές

Συναγερμός στην Κύπρο για τους έξι υπόπτους για σχέσεις με τζιχαντιστές

Πρόκειται για πέντε άνδρες τουρκικής και έναν αλγερινής καταγωγής - Δεν είχαν αποσκευές πλην μιας τσάντας χειρός ο καθένας με κινητά τηλέφωνα και laptops

Συναγερμός στην Κύπρο για τους έξι υπόπτους για σχέσεις με τζιχαντιστές
Έξι άτομα με γαλλικά διαβατήρια ανακρίνει η κυπριακή αστυνομία, σε σχέση με το ενδεχόμενο να σχετίζονται με ακραίες ισλαμικές οργανώσεις. Και οι έξι έφτασαν χθες βράδυ στη Κύπρο από τη Γαλλία και στον έλεγχο που έγινε στο αεροδρόμιο Λάρνακας διαπιστώθηκε ότι οι πέντε είναι τουρκικής καταγωγής και ο έκτος αλγερινής.

Υποστήριξαν ότι ήρθαν στη Κύπρο για διακοπές χωρίς όμως να πείσουν και για αυτό το λόγο τέθηκαν υπό κράτηση. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από την Interpol οι τρεις από αυτούς συνδέονται με ισλαμικές οργανώσεις.

Είχαν κλείσει τα εισιτήρια τους πριν καιρό με πτήσεις χαμηλού κόστους... αλλά θα έμεναν στη Κύπρο για 3 μέρες. Παραδέχθηκαν ότι σκόπευαν να πάνε στα κατεχόμενα. Έφτασαν όλοι με την ίδια πτήση αλλά χωρίστηκαν σε ομάδες των δύο στον έλεγχο διαβατηρίων. Δεν είχαν αποσκευές πλην μιας τσάντας χειρός ο καθένας με κινητά τηλέφωνα και laptops.

Κλείσιμο
Ενημερώθηκε η πρεσβεία της Γαλλίας η οποία ζήτησε πληροφορίες από το Παρίσι για τους έξι. Η ανάκριση συνεχίζεται και το πιθανότερο είναι να απελαθούν στη Γαλλία η οποία θα αποφασίσει αν υπάρχουν λόγοι για τη σύλληψη τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης