Η συγκλονιστική ιστορία Σύριας: «Tο ένα παιδί μου το πήρε ο πόλεμος, το άλλο πάρτο εσύ!»

Η συγκλονιστική ιστορία Σύριας: «Tο ένα παιδί μου το πήρε ο πόλεμος, το άλλο πάρτο εσύ!»

Σκοτώθηκε ο γιος της όταν έπεσε στο σπίτι τους ένας όλμος – Έφυγε έγκυος από τη Συρία και γέννησε στην Τουρκία – Το πρώτο βράδυ στην Χίο κοιμήθηκε στο νεκροταφείο  

Η συγκλονιστική ιστορία Σύριας: «Tο ένα παιδί μου το πήρε ο πόλεμος, το άλλο πάρτο εσύ!»
Καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες φτάνουν στα νησιά του Αιγαίου και άλλοι τόσοι δεν τα καταφέρνουν. Άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου. Ο κάθε ένας από αυτούς έχει την δική του ιστορία που αν αναλογιστεί κανείς τα γεγονότα μάλλον στενάχωρη είναι. Όπως αυτή της 28χρονης Σάμια. 

Η νεαρή γυναίκα ζούσε σε ένα προάστιο έξω από την Δαμασκό μέχρι που ένας όλμος έπληξε το σπίτι της και δυστυχώς σκότωσε τον γιο της. 

Κλείσιμο



Η Σάμια ήταν ήδη έγκυος στο δεύτερο παιδί της όμως δεν είχε άλλη επιλογή και αποφάσισε να ακολουθήσει κι αυτή, όπως και χιλιάδες άλλοι Σύροι, τον δρόμο της φυγής. 

Έφτασε μέχρι τα παράλια της Τουρκίας και εκεί γέννησε το δεύτερο παιδί της. Με το μωρό στην αγκαλιά της συνέχισε το ταξίδι της φτάνοντας στη Χίο πριν τρεις ημέρες. Το πρώτο βράδυ στο νησί η Σάμια μαζί με το νεογέννητο μωρό της κοιμήθηκε στο χώμα δίπλα σε τάφους στο Μερσινίδι, καθώς ο υποτυπώδης χώρος φιλοξενίας  με σκηνές που έχει φτιάξει ο δήμος μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 150 άτομα! 

Στη Χίο βρέθηκε αυτές τις ημέρες κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προκειμένου να βοηθήσει του πρόσφυγες   με πακέτα προσωπικής υγιεινής και  υπνόσακους.



Εκεί η Σάμια έδωσε στον γενικό διευθυντή του οργανισμού το μόλις 20 ημερών μωρό της και του είπε «Δυο παιδιά είχα, το ένα μου το πήρε ο πόλεμος. Το άλλο πάρτο για να το προστατέψεις!». 

Η Σάμια θέλει να φύγει από την Ελλάδα για την Γερμανία προσδοκώντας μία καλύτερη ζωή. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης