Πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη: Από τύχη γλίτωσε ο 12χρονος γιος του θύματος

Πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη: Από τύχη γλίτωσε ο 12χρονος γιος του θύματος

Θα μπορούσε να είχε επισκεφθεί τον πατέρα του τη μοιραία βραδιά, αλλά βρισκόταν στη γιαγιά του

Πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη: Από τύχη γλίτωσε ο 12χρονος γιος του θύματος
Βγαλμένη από δράμα η ζωή του 41χρονου Βασίλη Κ. που βρέθηκε νεκρός από τις αναθυμιάσεις μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά του εχθές το βράδυ.
 
Το διαμέρισμα στο ρετιρέ της πολυκατοικίας ήταν ιδιόκτητο του 41χρονου Βασίλη Κ. οποίος έμενε μόνιμα εκεί με την σύντροφο του 35χρονη Φαίη Ε.  ζώντας απομονωμένα και κάνοντας χρήση ναρκωτικών.
 
Από τύχη γλίτωσε το 12χρονο παιδί του θύματος καθώς την ώρα εκείνη βρισκόταν με την γιαγιά του, μητέρα του 41χρονου Βασίλη.
 
Τον 12χρονο γιο του 41χρονου, τον μεγαλώνει η μητέρα του, η οποία συχνά πήγαινε φαγητό και φρόντιζε το ζευγάρι στην οδό Ι. Δραγούμη 56.

Κλείσιμο

 
Η σύζυγος του θύματος και μητέρα του παιδιού του, πέθανε πριν από οκτώ χρόνια από ναρκωτικά, λίγους μήνες μετά από την αποφυλάκισή της. Από τότε το παιδί του το φυλάει η γιαγιά.
 
Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως πριν από λίγους μήνες ο Βασίλης έχασε και τον πατέρα του, όταν η βάρκα που επέβαινε έπιασε φωτιά και κάηκε ανοιχτά της θάλασσας του Μαρμαρά.
 
Σύμφωνα με τους γείτονες του 41χρονού Βασίλη, το ζευγάρι μάλωνε συχνά και αρκετές φορές τραυματίζονταν με μαχαίρια ενώ η αστυνομία ήταν συχνός επισκέπτης τις μέρες των τσακωμών τους.
 
Η κ. Ευγενία Πετρίδου, γειτόνισσα του Βασίλη Κ. σε δηλώσεις της αναφέρει πως το ζευγάρι έκανε συχνά χρήση ναρκωτικών ουσιών και ζούσε στο περιθώριο ενώ αρκετές φορές ο 41χρονος έκανε ζημιές στην πολυκατοικία.


 
«Αυτά τα παιδιά έκαναν χρήση εδώ και πολλά χρόνια. Το σπίτι που έμεναν ήταν του Βασίλη, ήταν το σπίτι της γιαγιάς του και το είχαν σαν αποθήκη. Στην πολυκατοικία προσπαθούσαμε να τους βοηθήσουμε αλλά δεν άκουγαν. Συνέχεια μάλωναν και μαχαιρωνόντουσαν μεταξύ τους. Εκείνος έκανε πολλές ζημιές στην πολυκατοικία και συνέχεια του το λέγαμε» είπε.
 
Αξίζει να αναφερθεί πως οι αρχές βρήκαν τα θύματα νεκρά από τις αναθυμιάσεις και όχι από την φωτιά και σε διαφορετικά δωμάτια. Μάλιστα από την στάση του σώματος τους φαίνεται πως προσπαθούσαν να ανοίξουν τις πόρτες για να γλιτώσουν από την φωτιά και τους καπνούς.
 
«Στο διαμέρισμα έμενε με την σύντροφό του καθώς η γυναίκα του πέθανε από ναρκωτικά όταν βγήκε από την φυλακή. Έχουν και ένα παιδάκι, αγοράκι που μεγαλώνει με την μητέρα του. Φοβόμασταν την φωτιά, γιατί τα παιδιά δεν είχαν ρεύμα και ήταν συνέχεια με το γκαζάκι. Την νύχτα πριν την φωτιά, στο διαμέρισμα τους μάλωναν και ήταν πολύ χαλιά από την χρήση. Οι αρχές τους βρήκαν σε διαφορετικά δωμάτια πεσμένους στο πάτωμα και από την στάση του σώματος τους φάνηκε σαν να προσπαθούσαν να ανοίξουν τις πόρτες. Πέθαναν από τις αναθυμιάσεις σε ξεχωριστά δωμάτια. Τους φρόντιζε η μητέρα του Βασίλη και ο δήμος, ήταν από καλή οικογένεια. Το καλοκαίρι ο Βασίλης έχασε και τον πατέρα του όταν η βάρκα του κάηκε. Κρίμα για ότι έγινε πολύ άτυχο παιδί», ανέφερε η κυρία Ευγενία Πετρίδου. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης