Αλλεπάλληλες συλλήψεις για χασισοφυτείες σε όλη τη χώρα

Αλλεπάλληλες συλλήψεις για χασισοφυτείες σε όλη τη χώρα

Σε Καλαμπάκα, Τριφυλλία, Καστοριά, Λάρισα, Αμφιλοχία και Σύρο

Αλλεπάλληλες συλλήψεις για χασισοφυτείες σε όλη τη χώρα
Δεν προλαβαίνουν τις συλλήψεις χασισοκαλλιεργητών οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα, καθώς οι φυτείες «φουντώνουν»! Άλλοι δυο συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω μέσα σε μια δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, την στιγμή που περιποιούνταν την χασισοφυτεία που είχαν φυτέψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρικάλων που συνέλαβαν τους δυο Έλληνες ηλικίας 56 και 35 χρόνων κατέσχεσαν δέκα δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,40 μέτρων ενώ άλλο ένα βρήκαν στο αγροτεμάχιο του 56χρονου, που έκρυβε ακόμη στο ποιμνιοστάσιό του 602 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 90 ναρκωτικά χάπια χωρίς τη σχετική συνταγή γιατρού και ένα τσιγαριλίκι! Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων που τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών. 

*** Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 50 χασισόδεντρα ύψους ως και τριών μέτρων καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες σε δασική περιοχή στη θέση “Σπαρτέζα” στο Ριζοχώρι Τριφυλίας ένας 59χρονος που είχε ήδη αποξηράνει άλλα 20! Οι αστυνομικοί του τμήματος Κοπανακίου εντόπισαν τη φυτεία και καραδοκούσαν κρυμμένοι για να εντοπίσουν τον καλλιεργητή. Όταν εκείνος εμφανίστηκε για να ποτίσει τα δενδρύλλια,  πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά τους και του πέρασαν χειροπέδες. Ο 59χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ στο σπίτι του κατασχέθηκε μία ζυγαριά ακριβείας.
Κλείσιμο

*** Σε μια δασική περιοχή στην Κορομηλιά της Καστοριάς, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν επ' αυτοφώρω έναν 39χρονο να περιποιείται τα εννέα δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,20 ως 2,40 μέτρου που καλλιεργούσε. Μάλιστα, ο χασισοκαλλιεργητής, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς κατηγορούμενος για καλλιέργεια ναρκωτικών, είχε πάνω του και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 143,6 γραμμαρίων η οποία κατασχέθηκε.

*** Κοντά στο σπίτι τους στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας καλλιεργούσαν επτά δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2,70 μέτρων δυο αδέλφια ηλικίας 59 και 49 χρόνων που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Αρχικά, είχαν βρεθεί στο σπίτι τους 22 ναρκωτικά χάπια τα οποία κατείχαν χωρίς ιατρική συνταγή και ένα μαχαίρι. Στην φυτεία κατασχέθηκαν και δύο πλαστικά μπιτόνια που χρησιμοποιούνταν για το πότισμα των δενδρυλλίων. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας άσκησε σε βάρος τους δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα γιακ αλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και  παράβαση του νόμου περί όπλων.

*** Στην Αμφιλοχία, συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου ένας 58χρονος, μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του όπου κατασχέθηκαν επτά χασισόδεντρα που είχαν ύψος μέχρι και τέσσερα μέτρα! Ο καλλιεργητής, που είχε ακόμη στην κατοχή του μικροποσότητα κάνναβης, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών. 

*** Αλλά και στη Σύρο, δυο Έλληνες ηλικίας 38 και 59 χρόνων συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που έκαναν έρευνες στα σπίτια τους και βρήκαν τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,60 εκατοστών ως 1,16 μέτρου. 

*** Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου οδηγήθηκε για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα ένας 22χρονος Αλβανός, μετά από έρευνα που έκαναν στο σπίτι του οι αστυνομικοί που κατέσχεσαν 267,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα τριβείο και ένα φυσίγγιο όπλου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης