Αντιδρούν οι γιατροί του ΕΣΥ Λακωνίας: «Εμβαλωματική λύση» από τον υπ. Υγείας

Αντιδρούν οι γιατροί του ΕΣΥ Λακωνίας: «Εμβαλωματική λύση» από τον υπ. Υγείας

Τι αναφέρουν για την απόφαση αναφορικά με την κάλυψη των κενών ιατρικών θέσεων στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης με μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας του νομού Λακωνίας αλλά και από το νοσοκομείο Άργους.

Αντιδρούν οι γιατροί του ΕΣΥ Λακωνίας: «Εμβαλωματική λύση» από τον υπ. Υγείας
Πρόχειρη και εμβαλωματική λύση χαρακτηρίζει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας την απόφαση της ηγεσίας υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των κενών ιατρικών θέσεων στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης με μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας του νομού Λακωνίας αλλά και από το νοσοκομείο Άργους.
 
Με μια ιδιαίτερα σκληρή και ειρωνική επιστολή προς τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Λακωνίας καταλογίζει στον επικεφαλής της Αριστοτέλους κ. Θάνο Δημόπουλο, ότι ακολουθεί την πεπατημένη των προκατόχων του, ότι, παρότι προσωρινός υπουργός, φαίνεται αποφασισμένος να ανοίξει την κερκόπορτα στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να μπουν στο ΕΣΥ και «βλέπει» μια οργανωμένη προσπάθεια να γίνει το ΕΣΥ βορά του ιδιωτικού τομέα.
 
«Και ώ του θαύματος, ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας μέσα σε ελάχιστες ώρες βρήκε τη λύση για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Παθολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων. Στο δελτίο τύπου που έσπευσε να εκδώσει το Υπουργείο Υγείας αναφέρεται ότι τις καθημερινές θα γίνονται μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας του νομού στο νοσοκομείο Σπάρτης και τα Σαββατοκύριακα θα έρχονται Παθολόγοι από το νοσοκομείο του Άργους» αναφέρουν στην επιστολή τους οι γιατροί του συστήματος δημόσιας υγείας της Λακωνίας.
 
Θεωρούν ότι «η μοναδική παθολογική κλινική σε ένα νομό 90.000 κατοίκων αντιμετωπίζεται με διαδικασία λειτουργίας «καφενείου» και ότι μέσα από αυτή την απόφαση «ανοίγει από τα νοσοκομεία της Λακωνίας η «κερκόπορτα» ιδιωτών γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».
 
Δηλώνουν αντίθετοι στην πρόσληψη γιατρών με έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών διότι πιστεύουν ότι «η μη αποκλειστική απασχόληση οδηγεί σε περαιτέρω διάλυση και εξαθλίωση των δημόσιων δομών υγείας γιατί πρωτίστως λειτουργεί για «προσέλκυση πελατείας».
Κλείσιμο
 
«Η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση δεν είναι ούτε εμμονή ούτε ιδεοληψία αλλά θεμελιώδης αρχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πρέπει να επεκταθεί και στους πανεπιστημιακούς γιατρούς που σκανδαλωδώς διατηρούν το δικαίωμα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου και επ' ουδενί δεν πρέπει να καταργηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας» επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.
 
«Η υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ακολουθεί το παράδειγμα των προηγουμένων ενοίκων της οδού Αριστοτέλους και προσπαθεί με πρόχειρες λύσεις να καλύψει τα κενά ενός εξαθλιωμένου δημόσιου συστήματος υγείας ώστε να γίνει πιο εύκολα βορά του ιδιωτικού τομέα» καταλήγει η επιστολή των εκπροσώπων ΕΣΥ Λακωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης