Σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων στη Νεάπολη Λακωνίας

Σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων στη Νεάπολη Λακωνίας

Εκτιμάται ότι έχουν καεί 35.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων και 25.000 καλλιεργήσιμα στρέμματα, κυρίως με ελιές

Σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων στη Νεάπολη Λακωνίας
Έκτακτο βοήθημα στους πληγέντες από τη φωτιά στη Λακωνία ανακοίνωσε κατά την επίσκεψη του στην ευρύτερη περιοχή που επλήγη, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Το βοήθημα θα δοθεί στους πληγέντες κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών και θα προχωρήσει άμεσα η εκτίμηση και εξατομίκευση των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όσο για το φυτικό κεφάλαιο, την ηρτημένη παραγωγή, αλλά και σε αρδευτικά δίκτυα και υποδομές, θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία των ΠΣΕΑ, όπου θα καταρτιστεί φάκελος για να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να επιτραπεί η αποζημίωση των πληγέντων με τη διαδικασία των κρατικών ενισχύσεων, ενώ ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει κανονικά στην αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου που έχει καταστραφεί, καθώς και των μελισσοσμηνών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό.

Κλείσιμο
Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου ανέλαβε να έρθει σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να πραγματοποιηθούν εσπευσμένα οι απαραίτητες εργασίες που θα αποτρέψουν φαινόμενα πλημμυρών και κατολισθήσεων που δημιουργούνται λόγω της αποψίλωσης του δάσους.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κηρυχτεί πυρόπληκτη η περιοχή και να ενισχυθεί η αποκατάσταση καμένων σπιτιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης