Βαρουφάκης: Πρώτη φορά με φρουρά και επιτέθηκε σε δημοσιογράφο του ΘΕΜΑτος

Βαρουφάκης: Πρώτη φορά με φρουρά και επιτέθηκε σε δημοσιογράφο του ΘΕΜΑτος

Απειλές και χτυπήματα στο δημοσιογράφο Φρίξο Δρακοντίδη από σωματοφύλακα του τέως υπουργού - Επέλεξε να απουσιάσει από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή και ενώ επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους, έφυγε για Αίγινα - Όνειδος για την Δημοκρατία, τον χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Βαρουφάκης: Πρώτη φορά με φρουρά και επιτέθηκε σε δημοσιογράφο του ΘΕΜΑτος
Άγρια επίθεση δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής στο λιμάνι της Αίγινας ο δημοσιογράφος του ΘΕΜΑτος Φρίξος Δρακοντίδης από το περιβάλλον του Γιάνη Βαρουφάκη.

Άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του τέως υπουργού Οικονομικών, επιτέθηκαν στον ρεπόρτερ του ΘΕΜΑτος όταν ο Φρίξος Δρακοντίδης και ο φωτορεπόρτερ Γουίλλιαμ Φαίηθφουλ προσπάθησαν να φωτογραφίσουν τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη σύζυγό του Δανάη.

Απρόκλητα και χωρίς να υπάρχει λόγος, ένας από τους σωματοφύλακες του Γιάνη Βαρουφάκη επιτέθηκε στον Φρίξο Δρακοντίδη όταν ο δημοσιογράφος του ΘΕΜΑτος προσπάθησε να ζητήσει μια δήλωση από τον τέως υπουργό. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δε σεβάστηκε την προσπάθεια του ρεπόρτερ του Πρώτου Θέματος να ενημερώσει τους πολίτες αλλά ουσιαστικά έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τον απομακρύνουν βίαια με αποτέλεσμα ένας από τους τρεις αστυνομικούς της προσωπικής του φρουράς να του επιτεθεί, να τον αρπάξει από το λαιμό και να τον σπρώξει με βία στη μπουκαπόρτα όπου έπεσε και τραυματίστηκε στο κεφάλι.


Κλείσιμο

Δείτε πως περιγράφει το περιστατικό ο  Φρίξος Δρακοντίδης μιλώντας στο «Mega»




Και όλα αυτά την ώρα που στο ελληνικό κοινοβούλιο διεξαγόταν μια απο τις σημαντικότερες συζητήσεις και ψηφοφορία για το μέλλον της χώρας... Ο κ. Βαρουφάκης επέλεξε να μην παρίσταται στην κρισιμότατη ψηφοφορία στην Βουλή, για να κάνει τις διακοπές του στην Αίγινα! Αυτό που στηλιτεύεται απ' όσους του ασκούν κριτική στα κοινωνικά δίκτυα και στα Μέσα Ενημέρωσης είναι ότι ο κ. Βαρουφάκης επικαλέστηκε «οικογενειακούς λόγους» και εντελώς προσχηματικά έστειλε επιστολική ψήφο ότι δήθεν υπερψηφίζει τα μέτρα ενώ γνωρίζει ότι η ψήφος του αυτή δεν μπορεί να καταμετρηθεί. Κι αυτό διότι ο κ. Βαρουφάκης δεν βρίσκεται σε αποστολή της Βουλής εκτός Ελλάδας αλλά κάνει διακοπές στην Αίγινα, επειδή απλώς αποφάσισε να μην δώσει το παρών στην κρίσιμη συζήτηση στην Βουλή...

Ο ίδιος μάλιστα μετά την κατακραυγή έγραψε στο αγαπημένο του Twitter: «Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τι σημαίνει να θέλω να περάσω το ΣΚ με την μικρή μου κόρη πριν επιστρέψει στην Αυστραλία όπου ζει...». Αυτή ήταν η εξήγηση του!





Για το πρωτοφανές περιστατικό της επίθεσης στον δημοσιογράφο του ΘΕΜΑτος ενημερώθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση ενώ ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην υπουργού, της συζύγου του και των τριών ανδρών ασφαλείας.

Η επίθεση στην μπουκαπόρτα
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής. Το φερι μποτ Φοίβος μόλις είχε δέσει στο λιμάνι της Αίγινας. Ανοίγει η μπουκαπόρτα και ένας ένας οι επιβάτες αρχίζουν να κατεβαίνουν.

Ο δημοσιογράφος του ΘΕΜΑτος Φρίξος Δρακοντίδης μαζί με το φωτογράφο Γοίλιαμ Φέιθφουλ, προσπαθούν να πλησιάσουν τον τέως υπουργό για να του αποσπάσουν μια δήλωση για την κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή και την απουσία του ιδίου από τις δραματικές εξελίξεις.

Η σύζυγός του, κυρία Δανάη Στράτου, σηκώνει το κινητό της και αρχίζει να βιντεοσκοπεί το δημοσιογράφο, μιλώντας μάλιστα προκλητικά, την ώρα που άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του κ. Βαρουφάκη πλησιάζουν απειλητικά προς το μέρος τους.

Ο τέως υπουργός βρίσκεται στο κόκκινο «Mini Cooper» της συζύγου του, την ώρα που ένας από τους φρουρούς του κ. Βαρουφάκη πλησιάζει τον Φρίξο Δρακοντίδη και χωρίς κανένα λόγο τον αρπάζει από το λαιμό, τον πετάει στην άκρη του πλοίου ε αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Χάρη στην παρέμβαση ενός λιμενικού ο ρεπόρτερ του ΘΕΜΑτος γλιτώνει από τις άγριες διαθέσεις του σωματοφύλακα και μεταφέρεται ελαφρά τραυματισμένος στο λιμεναρχείο όπου καταθέτει μήνυση.
   
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λιμενικός που μπήκε στη μέση και έσωσε το δημοσιογράφο ανέφερε στους ανωτέρους του πως έγινε το περιστατικό.

Όπως είπε, ήταν η στιγμή που κατέβαινε το αμάξι απο το πλοίο και αριστερά απο εκεί που αποβιβάζονται οι επιβάτες, έρχεται ένας από πίσω του, σωματώδης, τον περνάει και πάει και “βουτάει” το δημοσιογράφο και τον βγάζει στην άκρη.

Μάλιστα ο λιμενικός στην ενημέρωση που έκανε διευκρίνισε πως “τον άρπαξε, όχι όπως κάνουμε εμείς για να τους πάμε στην άκρη, αλλά το “βούτηγμα” ήταν μπραβικό.... Τότε ήταν η στιγμή που μπήκα στη μέση και άρχισαν οι αντεγκλήσεις με το σωματώδη τύπο. “Θα σου γ...ω. Θα μου γ.....ς”κ.λ.π”

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωνε παλαιότερα ότι δεν θέλει φρουρούς και αστυνομική συνοδεία και φωτογραφιζόταν στο Σύνταγμα να περπατά μαζί με απλούς πολίτες. Προφανώς, άλλαξε γνώμη...








Βαρουφάκης: Δεν θα ψηφίσω απόψε στη Βουλή - Μπήκε στο πλοίο για Αίγινα


Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι δεν θα παραστεί απόψει στη Βουλή για να ψηφίσει την συμφωνία που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους. 

Για να δικαιολογήσει την απουσία του από την ψηφοφορία ο κ. Βαρουφάκης επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους. Ομως περίπου δύο ώρες αφού έγραψε στο Twitter ότι για οικογενειακούς λόγους δεν θα είναι στην ψηφοφορία, ο κ. Βαρουφάκης εντοπίστηκε στο πλοίο «Φοίβος» να ταξιδεύει προς την Αίγινα! 

Προφανώς ο τέως υπουργός Οικονομικών επέλεξε να κάνει ολιγοήμερες διακοπές από το να στηρίξει στην Βουλή την κυβέρνηση της οποίας μέχρι προσφάτως αποτελούσε εξέχων μέλος και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι έχει οικογενειακούς λόγους...

Στο πλοίο για την Αίγινα



Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης δημοσίευσε και το κείμενο επιστολής την οποία απέστειλε προς την πρόεδρο της Βουλής ενημερώνοντας ότι ψηφίζει θετικά το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η επιστολή του κ. Βαρουφάκη δεν μπορεί να καταμετρηθεί ως επιστολική ψήφος κι αυτό διότι ο τέως υπουργός Οικονομικών δεν βρίσκεται σε αποστολή της Βουλής εκτός Ελλάδος αλλά απουσιάζει επικαλούμενος γενικόλογα και αόριστα οικογενειακές υποχρεώσεις.

Επίσης ανέφερε ότι κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει απόλυτα τον νέο υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο στον αγώνα που θα δώσει στο Eurogroup ειδικά για το θέμα του χρέους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο όταν βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης