Ουρές και για τα διαβατήρια υπό τον φόβο του Grexit

Ουρές και για τα διαβατήρια υπό τον φόβο του Grexit

H φυσιολογική κίνηση για την έκδοση διαβατηρίων ήταν περίπου 4 έως 7 αιτήσεις την ημέρα ανά τμήμα. Ωστόσο, μετά τα τελευταία πολιτικά γεγονότα οι αιτήσεις έχουν διπλασιαστεί σε όλα τα αρμόδια τμήματα

Ουρές και για τα διαβατήρια υπό τον φόβο του Grexit
Έως και 100% αύξηση των αιτήσεων για έκδοση διαβατηρίων εμφανίζουν τα στοιχεία της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, μια ημέρα μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος τα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα, τα οποία παρέχουν την υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων, είδαν αύξηση στις αιτήσεις έως και 60% ενώ σε ορισμένα τμήματα η αύξηση έφτασε ακόμα και το 100%.

Βέβαια να τονίσουμε πως τα ποσοστά αυτά αφορούν τόσο στην έκδοση νέων διαβατηρίων όσο και στην ανανέωση των παλαιών που πάντα την καλοκαιρινή περίοδο ήταν αυξημένα αλλά όχι τόσο πολύ, όπως μας ανέφεραν οι πηγές μας. 

«Τι να κάνω εδώ, δεν θέλω ζήσω σε δημοκρατία κεντρικής Αμερικής» ανέφερε ένας κύριος όταν τον ρωτήσαμε σχετικά για τον λόγο που υποβάλει αίτηση έκδοσης.

Παραδίπλα ένας άλλος κύριος ακούγοντας τον προηγούμενο, κουνούσε το κεφάλι συγκαταβατικά. Τον ρωτήσαμε εάν συμφωνούσε και αν ήθελε να προσθέσει κάτι. «Συμφωνώ με τον κύριο» είπε και απέφυγε να εξηγήσει την απάντησή του.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φυσιολογική κίνηση για την έκδοση διαβατηρίων ήταν περίπου 4 έως 7 αιτήσεις την ημέρα ανά τμήμα. Ωστόσο, μετά τα τελευταία πολιτικά γεγονότα οι αιτήσεις έχουν διπλασιαστεί σε όλα τα αρμόδια τμήματα.

Συγκεκριμένα η αύξηση σε ορισμένα Αστυνομικά Τμήματα ξεπερνά το 50%, όπως σε αυτά του Αμαρούσιου και του Ελληνικού ενώ στα υπόλοιπα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η αύξηση διαμορφώνεται από 20% έως και 40%.

Για παράδειγμα, χθες, πανελλαδικά κατατέθηκαν 2.500 αιτήσεις, όγκος που είχε να εμφανιστεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από το 2011 ενώ προχθές κατατέθηκαν 1.600 αιτήσεις (συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι υπάρχει αύξηση πάνω του 50%).

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση πανελλαδικά αγγίζει το 100%, κάτι που θα διαπιστωθεί εντός ολίγον ημερών αφού η Διεύθυνση Διαβατηρίων ήδη συντάσσει έκθεση με τα στοιχεία.

Ο κόσμος, έπειτα από το άκουσμα του δημοψηφίσματος και υπό τον φόβο μιας περιπλοκής πολιτικοοικονομικής κατάστασης, σπεύδει να βγάλει διαβατήρια.

«Συγκυριακό ήταν να βγάλω διαβατήρια για μένα και την οικογένεια μου γιατί θέλω να φύγουμε για κρουαζιέρα» είπε ένας δεύτερος κύριος ο οποίος ετοίμαζε τις αιτήσεις. 
«Να σου πω και κάτι, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, γιατί να καθόμαστε εδώ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία της έκδοσης ή της ανανέωσης ενός διαβατηρίου είναι χρονοβόρα και δαπανηρή αφού το Παράβολο Δημοσίου, το Χαρτόσημο Δημοσίου συν τις όποιες φωτογραφίες, θα κοστίσουν περίπου 100 ευρώ. 

Οι άνθρωποι που περίμεναν για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους φαίνονταν πως δεν ήθελαν να μιλήσουν και απέφευγαν τις πολλές κουβέντες, ελάχιστοι σχολίασαν την κατάσταση, μα και αυτοί προσεκτικά και όχι ανοικτά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης