Καρδίτσα: Αρχαιοκάπηλοι παγιδεύτηκαν στο πηγάδι που άνοιξαν

Καρδίτσα: Αρχαιοκάπηλοι παγιδεύτηκαν στο πηγάδι που άνοιξαν

Οι τρεις Έλληνες ηλικίας 29, 38 και 48 χρόνων άρχισαν να καλούν σε βοήθεια – Ο 38χρονος μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο

Καρδίτσα: Αρχαιοκάπηλοι παγιδεύτηκαν στο πηγάδι που άνοιξαν
Μόνοι τους την έπαθαν οι τρεις επίδοξοι αρχαιοκάπηλοι που έκαναν λαθρανασκαφή χρησιμοποιώντας ακόμη και εκρηκτικά, μέσα σε αρχαιολογικό χώρο στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας. Το πηγάδι που είχαν σκάψει τους παγίδευσε και εγκλωβίστηκαν, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί.

Μην μπορώντας να κάνουν διαφορετικά, οι τρεις Έλληνες ηλικίας 29, 38 και 48 χρόνων που είχαν παγιδευτεί στο πηγάδι άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Οι αστυνομικοί του τμήματος Περιφέρειας που έφτασαν στον αρχαιολογικό χώρο, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι οι δράστες είχαν ανοίξει ένα κάθετο φρεάτιο και είχαν σκάψει μια οριζόντια σήραγγα, αναζητώντας αρχαία αντικείμενα! Μάλιστα, είχαν προσαρμόσει στο φρεάτιο αναβατόριο για να ανεβοκατεβαίνουν εύκολα, το οποίο όμως χάλασε, ενώ είχαν τοποθετήσει μεταλλικές κατασκευές για τη στήριξη της σήραγγας που φώτιζαν με μια γεννήτρια! 

Οι επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» απεγκλωβίστηκαν και ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται, ενώ οι άλλοι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας κατηγορούμενοι για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και για κατοχή εκρηκτικών υλών καθώς, μαζί με τα σύνεργα και τα σκαπτικά εργαλεία που βρέθηκαν στο χώρο της παράνομης ανασκαφής, κατασχέθηκαν και υπολείμματα αμμωνιοδυναμίτιδας!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης