Συνάντηση Αναστασιάδη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Συνάντηση Αναστασιάδη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Επεσήμανε ακόμα ότι «η ιστορική πορεία της δοκιμαζόμενης νήσου Κύπρου είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ιστορική πορεία της Μέσης Ανατολής γενικότερα και της Αγίας Γης ειδικότερα»

Συνάντηση Αναστασιάδη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να συμβάλουμε στην επικράτηση ειρήνης και η ασφάλειας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με τη σύσφιγξη των σχέσεων μας με το Ισραήλ και τα αραβικά κράτη, ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τον οποίο υποδέχτηκε σήμερα στα Ιεροσόλυμα  ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ κατά την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Καλωσορίζοντας τον Κύπριο Πρόεδρο και την σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, ο Πατριάρχης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η παρουσία σας εδώ αποτελεί ευλογία» και «αποτελεί μαρτυρία της κοινής ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, αλλά και της ελληνορθόδοξης χριστιανικής μας πίστης και παράδοσης».

Πρόσθεσε ότι το Πατριαρχείο συνεχίζει άοκνα την αποστολή του που περιλαμβάνει «τη διατήρηση του υφιστάμενου πολυεθνικού, πολυθρησκευτικού και διακοινοτικού πολιτικού στάτους κβο της Αγίας Πόλεως των Ιεροσολύμων».

Επεσήμανε ακόμα ότι «η ιστορική πορεία της δοκιμαζόμενης νήσου Κύπρου είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ιστορική πορεία της Μέσης Ανατολής γενικότερα και της Αγίας Γης ειδικότερα».

Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή του να βρίσκεται για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και να συναντά ξανά τον Παριάρχη.
Κλείσιμο

«Όπως γνωρίζετε η προσπάθεια που καταβάλλουμε είναι να διατηρήσουμε άριστες τις σχέσεις μεταξύ τόσο της Κύπρου και του Ισραήλ όσο βεβαίως και (μεταξύ της Κύπρου και) των Παλαιστινίων και των λοιπών αραβικών κρατών», ανέφερε. 

Πρόσθεσε ότι αυτή την περίοδο η κατάσταση η οποία προξενεί την ανησυχία του κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη, αλλά και γενικότερα της ηγεσίας της περιοχής, μέσα από τη δράση των εξτρεμιστών στο Ιράκ, στη Συρία, στην Υεμένη, στη Λιβύη.

«Ζούμε, γενικότερα, σε μια περιοχή η οποία, δυστυχώς, ταλανίζεται από αστάθεια και οι προσπάθειες που καταβάλλουμε στην περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ και με τα υπόλοιπα των αραβικών κρατών είναι, στο βαθμό που μπορούμε να συμβάλουμε και εμείς, για να επικρατήσει η ειρήνη και η ασφάλεια», ανέφερε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι «κάπου βρίσκει αυτή την περίοδο την προοπτική, τουλάχιστον δημιουργείται η ελπίδα και η συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι με την επανέναρξη του διαλόγου θα οδηγηθούμε επιτέλους στην ποθητή ειρήνη, στην επανένωση της πατρίδας μας και στην απαλλαγή της από τα κατοχικά στρατεύματα και, γενικότερα, στη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους μέλους της ΕΕ που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων ανεξαίρετα των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Ο Πατριάρχης τίμησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ανώτατο Παράσημο του Παναγίου Τάφου και του δώρισε μια εικόνα του Αγίου Νικολάου, ενώ στην κα Αναστασιάδη δώρισε το Σταυρό του Παναγίου Τάφου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης