Παρ' ολίγον συνάντηση Βίκυς και Γκούντρουν στα δικαστήρια

Παρ' ολίγον συνάντηση Βίκυς και Γκούντρουν στα δικαστήρια

Οι δυο γυναίκες καταθέτουν ενώπιον των Ελβετών δικαστών, οι οποίοι διενεργούν έρευνα εδώ και περίπου δυο χρόνια για τους μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να ξεπλυθούν μαύρα χρήματα μέσω του τραπεζικού τους συστήματος, προερχόμενα από μίζες για τα εξοπλιστικά

Παρ' ολίγον συνάντηση Βίκυς και Γκούντρουν στα δικαστήρια
Την ώρα που η Βίκυ Σταμάτη έμπαινε με χειροπέδες στα χέρια στο κτίριο έξι της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να καταθέσει στους Ελβετούς δικαστές, ελεύτερη αποχωρούσε από τον εν λόγο κτίριο η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου,  Γκούντρουν  Μολντενχάουερ.

Οι δυο γυναίκες δεν συναντήθηκαν ωστόσο, καθώς η Βίκυ Σταμάτη ανέβηκε από τις σκάλες στο γραφείο των ανακριτών, ενώ η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που είχε μόλις ολοκληρώσει την κατάθεσή της κατέβηκε στην είσοδο του κτιρίου  με το ασανσέρ. 

«Έχεις καμία τσαντούλα να μας δώσεις ή αλλιώς κανένα διαμέρισμα», φώναξαν στην Βίκυ Σταμάτη  κάποιοι εκ των παρισταμένων στον εξωτερικό  χώρο των δικαστηρίων. Εκείνη δεν απάντησε και με σκυμμένοτο κεφάλι μπήκε στο κτίριο έξι. 

Κλείσιμο
Οι δυο γυναίκες καταθέτουν ενώπιον των Ελβετών δικαστών, οι οποίοι διενεργούν έρευνα εδώ και περίπου δυο χρόνια για τους μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να ξεπλυθούν μαύρα χρήματα μέσω του τραπεζικού τους συστήματος, προερχόμενα από μίζες για τα εξοπλιστικά. 

Όπως μάλιστα αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα» την περασμένη Κυριακή οι Ελβετοί δικαστικοί λειτουργοί έχουν συγκεντρώσει στοιχεία σύμφωνα με  τα οποία οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα για τα εξοπλιστικά ξέπλεναν το μαύρο χρήμα, αγοράζοντας και πανάκριβα έργα τέχνης στο Λονδίνο. 

Χθες στους Ελβετούς ανακριτές κατέθεσε ο Νίκος Ζήγρας, ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι εμπλεκόμενοι χρησιμοποίησαν τα στοιχεία του εν αγνεία του προκειμένου να ξεπλύνουν χρήματα από μίζες. 

Η Βίκυ Σταμάτη συμφωνα με τον δικηγορο της Φαγκισκο Ραγκουση θα ειναι αρνητικη ως προς τη διαδικασια και θα ζητήσει ενημερωση για τα ακριβη στοιχεια που ζητουν οι Eλβετοι. Η Β. Σταμάτη ισχυριζεται πως δε γνωριζει το παραμικρο. 

Από την πλευρά της η Γκούντρουν Μολντενάουερ όπως δήλωσε ο συνηγορος της Μιχαλης Δημητρακοπουλος- εδωσε ενωπιον του ανακριτη Γαβριηλ Μαλλη εξουσιοδοτηση ωστε αν βρεθουν χρηματα σε λογαριασμο της οπουδηποτε στον κοσμο να παραχωρηθουν στο ελληνικο δημοσιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης