Βόμβα Ραγκούση: Μετά την κατάθεση της Βίκυς Σταμάτη στους Ελβετούς, η ζωή της κινδυνεύει

Βόμβα Ραγκούση: Μετά την κατάθεση της Βίκυς Σταμάτη στους Ελβετούς, η ζωή της κινδυνεύει

Τι είπε ο συνήγορος της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου - Τα περί διαφθορας φέρεται να επανέλαβε στους Ελβετούς δικαστές η Βίκυ Σταμάτη - Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για τον αν θα αποφυλακιστεί ή όχι

Βόμβα Ραγκούση: Μετά την κατάθεση της Βίκυς Σταμάτη στους Ελβετούς, η ζωή της κινδυνεύει
Επί τέσσερις ώρες κατέθετε στους Ελβετούς δικαστές η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, από το Δρομοκαΐτειο, όπου κρατείται, μετά την καταδίκη της σε πρώτο βαθμο σε 12 χρόνια κάθειρξη για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από τις μίζες για τα εξοπλιστικά. 

Η Βίκυ Σταμάτη, που την ερχόμενη Τετάρτη αναμένει την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για τον αν θα αποφυλακιστεί ή όχι - κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διερευνεί εδώ και περίπου δυο χρόνια η Ελβετική Δικαιοσύνη για τις «αμαρτίες» του δικού της τραπεζικού συστήματος στο ξέπλυμα των «μαύρων» εκατομμυρίων, προϊόν δωροδοκίας από τα εξοπλιστικά.



Στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας βρίσκεται η εταιρία NULUFIELD, μέσω της οποίας διακινήθηκαν ύποπτα εμβάσματα μέρος των οποίων κατέληξε τόσο στην πρώτη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, αλλά και τη Βίκυ Σταμάτη. Επίσης, πρόσωπο-κλειδί στην έρευνα των Ελβετών αποτελεί και Ελληνοελβετός τραπεζίτης, ο οποίος βρίσκεται εδώ και έξι μήνες προφυλακισμένος σε ελβετικές φυλακές. 

Κλείσιμο


Σύμφωνα με πληρηφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου αναφέρθηκε σε θέματα διαφθοράς στην πολιτική ζωή του τόπου, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν καταθέτοντας στην εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου. Μάλιστα, ζήτησε η κατάθεσή της αυτή να διαβιβαστεί στην κυρία Ράικου. Από την πλευρά του ο συνήγορός της Βίκυς Σταμάτη κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης έκανε λόγο για πολύ σημαντική κατάθεση της εντολέως του και τόνισε ότι μετά την κατάθεση αυτή η ζωή της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται σε κίνδυνο και πρέπει να προστατευθεί. 



Οι Ελβετοί δικαστές προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν τις ευθύνες του Ελληνοελβετού τραπεζίτη, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος από τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ελβετία, για τους χειρισμούς του την υπόθεση των μιζών από τα εξοπλιστικά. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι χθες στους Ελβετούς Δικαστές που επισκέφθηκαν την Αθήνα για δεύτερη φορά, κατέθεσε ο Νίκος Ζήγρας, οποίος ανέφερε ότι συγκατηγορούμενοι και συγκεκριμένα ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης είχαν πλαστογραφήσει τα στοιχεία του για να αγοράσουν έργα τέχνης στο Λονδίνο και να ξεπλύνουν μίζες από εξοπλιστικα.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης