Η γιατρός καταγγέλλει στο protothema.gr: Πήγα να τον βοηθήσω και αυτός μου είπε «Χίτλερ και σαπούνι»

Η γιατρός καταγγέλλει στο protothema.gr: Πήγα να τον βοηθήσω και αυτός μου είπε «Χίτλερ και σαπούνι»

Η Solace Akpevwe Godwin περιγράφει λεπτό προς λεπτό τι συνέβη κατά την εφημερία της - Στο δικαστήριο σήμερα ο 57χρονος που της επιτέθηκε

Η γιατρός καταγγέλλει στο protothema.gr: Πήγα να τον βοηθήσω και αυτός μου είπε «Χίτλερ και σαπούνι»
Συγκλονίζει η ιστορία της Solace Akpevwe Godwin, της γιατρού με καταγωγή από τη Νιγηρία που, όμως, έχει ελληνική υπηκοότητα, και η οποία έπεσε θύμα λεκτικής ρατσιστικής επίθεσης από έναν 57χρονο το βράδυ της Τρίτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Η περιγραφή της γιατρού στο protothema.gr συγκλονίζει. Ήταν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα όταν έφτασε στο νοσοκομείο ο 57χρονος με τη σύζυγό του. Η νεαρή γιατρός εξέταζε μια άλλη κυρία όταν, όπως θυμάται, «άνοιξε ξαφνικά την πόρτα του ιατρείου και ζητούσε να εξεταστεί άμεσα λέγοντας ότι έκλεινε ο λαιμος του και δεν μπορούσε να αναπνεύσει».

Κλείσιμο
«Πιστεύοντας ότι είναι σοβαρό το πρόβλημα του είπα να μπεί κατευθείαν στο ιατρείο για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση, αλλά αυτός συμπεριφερόταν πολύ χαλαρά» συνεχίζει η ειδικευόμενη γιατρός. 

Η συμπεριφορά του 57χρονου, όμως, δεν άρμοζε σε έναν άνθρωπο με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα καθώς κινούνταν αργά και περιεργαζόταν τον χώρο.

Παρόλα αυτά η κυρία Akpevwe Godwin έπρεπε να δράσει γρήγορα καθώς δεν μπορούσε να γνωρίζει ακόμα αν το πρόβλημα της υγείας του ήταν λιγότερο σοβαρό από ό,τι υποδήλωνε η συμπεριφορά του. 

«Έπρεπε να βιαστούμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο ασθενής εξέλαβε αυτές τις κινήσεις ως πίεση και ότι του μιλούσα απότομα και νευρικά. Τότε μου είπε: "Ξέρω πολύ καλά τι χρειάζεστε! Χίτλερ και σαπούνι"!»

Στο άκουσμα της φράσης η νεαρή γιατρός εξερράγη. «Άρχισα να ωρύομαι. Δεν μπορούσα να συκρατηθώ. Του απάντησα: "τι ακριβώς είπατε;" Η νοσηλεύτρια που ήταν μαζί μου δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που άκουσε».

Στη συνέχεια η γιατρός κάλεσε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατά του 57χρονου συνταξιούχου ο οποίος σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο με την κατηγορία της απλής εξύβρισης.

Όπως εξομολογείται αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχει δεχθεί ρατσιστική επίθεση αλλά «ποτέ σε τόσο έντονο βαθμό». «Δεν θεωρώ ότι όλο αυτό που έγινε ήταν μια απλή εξύβριση και θλίβομαι πραγματικά» καταλήγει η κυρία Akpevwe Godwin.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης