Γιατί το Δημόσιο ζήτησε να μην εκδικαστεί η υπόθεση των καθαριστριών από τον Άρειο Πάγο

Γιατί το Δημόσιο ζήτησε να μην εκδικαστεί η υπόθεση των καθαριστριών από τον Άρειο Πάγο

Το ίδιο αίτημα για αναβολή υπέβαλε και ο δικηγόρος των καθαριστριών - Σταματά η συζήτηση της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο εν αναμονή της νομοθετικής λύσης του θέματος και της επαναπρόσληψης των καθαριστριών

Γιατί το Δημόσιο ζήτησε να μην εκδικαστεί η υπόθεση των καθαριστριών από τον Άρειο Πάγο
Να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης των καθαριστριών ζήτησε από τον Άρειο Πάγο ο εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το ελληνικό δημόσιο δηλαδή. Το ίδιο αίτημα, της αναβολής δηλαδή, υπέβαλε στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά πληροφορίες και ο δικηγόρος των καθαριστριών.

Οπως φαίνεται τόσο το ελληνικό Δημόσιο όσο και οι απολυμένες καθαρίστριες σταματούν την δικαστική αντιπαράθεση αναμένοντας την διευθέτηση της νομοθετικής εκκρεμότητας και να υλοποιηθεί η κυβερνητική εξαγγελία για επαναπρόσληψής τους στο υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών.

Κλείσιμο
Υπ' αυτό το πρίσμα τόσο το ελληνικό Δημόσιο όσο και ο δικηγόρος των καθαριστριών ζήτησαν από τον Άρειο Πάγο να μην ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης. Μετά την αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης επαναπροσδιορίστηκε για τις 13 Οκτωβρίου. Ατύπως, η κυβέρνηση και οι καθαρίστριες έχουν έρθει σε συνεννόηση προκειμένου το θέμα να έχει διευθετηθεί στο μεσοδιάστημα με την αποκατάσταση των απολυμένων στο υπουργείο Οικονομικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης