ΟΑΕΔ: Πώς οι άνεργοι θα ανανεώνουν ηλεκτρονικά την κάρτα ανεργίας τους

ΟΑΕΔ: Πώς οι άνεργοι θα ανανεώνουν ηλεκτρονικά την κάρτα ανεργίας τους

Διαβάστε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να έχετε πρόσβαση εύκολα και γρήγορα στις υπηρεσίες του Οργανισμού 

Nέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ.

Έτσι, οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών, πλην της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για όλες τις λοιπές παροχές χωρίς να προσέρχονται στα ΚΠΑ2 του Οργανισμού, αλλά με απλά «βήματα» μέσω της ιστοσελίδαςwww.oaed.gr.

Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του Οργανισμού μπορούν, με τη χρήση των απαραίτητων κωδικών, να έχουν πρόσβαση, γρήγορα και εύκολα, στις νέες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ακολουθώντας τα εξής «βήματα»:

1.Με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή εισέρχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ από οποιονδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης και στη συνέχεια,

2.Επιλέγουν το πεδίο «e–Υπηρεσίες» όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που τους βοηθούν να ολοκληρώσουν τις ενέργειες τους.

Επισημαίνεται ότι όσοι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ δεν έχουν πιστοποιηθεί ως χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μπορούν να προσέλθουν σε οποιαδήποτε Υπηρεσία ΚΠΑ2 του Οργανισμού για να πιστοποιηθούν και να παραλάβουν κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης.

Μέσω των νέων, ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι καθώς και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ μπορούν:

1. οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι να ανανεώνουν τα δελτία Ανεργίας (μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών πριν ή 5 ημερών μετά την ημερομηνία υποχρεωτικής ανανέωσης τους).

2. Οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ, μπορούν να υποβάλουν διαδικτυακά τιςαιτήσεις τους για τη λήψη των σχετικών παροχών.

3. Όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να αντλούν άμεσα τις βεβαιώσεις ανεργίας.

Κατά τη μεταβατική περίοδο, μέχρι την 31η Μαρτίου 2015, οι άνεργοι μη επιδοτούμενοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ, μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας τους και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με δύο τρόπους: είτε μέσω της νέας ηλεκτρονικής διαδικασίας είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα αρμόδια ΚΠΑ2 του Οργανισμού.

Από την 1η Απριλίου 2015 και μετά, οι διαδικασίες αυτές θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η συγκεκριμένη διαδικασία της εξυπηρέτησης των δικαιούχων του ΟΑΕΔ μέσω των νέων, ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισμού, θα μπορεί να γίνεται και με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης του Taxis.

Για τη δυνατότητα αυτή, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση όταν θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Νικος

Καμμια απολυτως πληροφορια για ολους αυτους που προφανως ειναι παρα πολλοι που μας διεφυγε μια ημερομηνια ηλεκτρονικης ανανεωσης. Χωρις να αναφερω το ανεξηγητο του λογου υπαρξης των τακτικων ανανεωσεων και η κλασσικη ελλειψη προβλεψης του πασιφανους συγκεκριμενου ζητηματος.

σαχνικα ζωη

Ξεχασα να ανανεωσω ηλεκτρονικα την καρτα μου.Και τωρα δεν ανανεωνεται.Τι κανω τωρα

Ιοαννης

Ξεχασα να ανανεωσω ηλεκτρονικα την καρτα μου.Και τωρα δεν ανανεωνεται.Τι κανω τωρα

σαχνικα ζωη

Ξεχασα να ανανεωσω ηλεκτρονικα την καρτα μου.Και τωρα δεν ανανεωνεται.Τι κανω τωρα

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΓΔΑ

αν ξεχασω να ανανεωσω την καρτα ανεργειασ τι πρεπει να κανω για ξανανεωσει?

ΤΟΝΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ ,ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ ...??ΤΙ ΚΑΝΩ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 5ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ 5ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ?ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ..

Β.Ν.

Πόίος μπορεί να με βοηθήσει???Η κάρτα δεν ανανεώνεται με τπτ..έχω σωστά όλα τα στοιχεία κ σήμερα είναι 5 μέρες πριν , για ανανέωση!Τι συμβαίνει?Έχει τύχει σε κάποιον κ τί κάνατε???

τελιμετιδη σατενικ

Σας παρακαλώ βοηθήστεμαι πως να κάνω κάρτα ανεργίας μέσω του υπολογιστή ?

janisotiri

pos poro na ananeoto tin karta anergias mou

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΡΟΣ ΟΑΕΔ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΚΔΟΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ ΓΙ'ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ [...] ΚΑΙ [...] ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΥΟ ΚΑΡΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΑΣ ΚΙ ΟΛΟ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ.ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.Η" ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ Η" ΕΣΕΙΣ [...] ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ.ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ [...] ΚΑΙ ΚΑΝΤ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ [...] ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΣΑΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. [...]<br>

Aikaterinh

ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ , ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΧΑΣΩ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙς ΠΛΥΜΜΥΡΕΣ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΕΜΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΑΣΟ . . . ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ..

pv

Για αυτούς που διαθέτουν υπολογιστή με σύνδεση στο Internet, πραγματικά τους λύνει τα χέρια και έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό (παρεπιπτόντως, χθες ανανέωσα ηλεκτρονικά την κάρτα της γυναίκας μου). Όντως, το κουμπί της ανανέωσης εμφανίζεται ΜΟΝΟ την περίοδο της ανανέωσης του δελτίου ανεργίας, όμως πάνω δεξιά εμφανίζεται μια επιλογή "Δελτία Ανεργίας" και εκεί ο χρήστης μπορεί να δει ένα ιστορικό καταγραφής των ανανεώσεών σου και αν είναι ενεργό το δελτίο που έχει. Το πρόβλημα βέβαια είναι για τους ανθρώπους που δεν έχουν υπολογιστή με σύνδεση στο internet ή γι' αυτούς που δεν γνωρίζουν από υπολογιστές, οι οποίοι ή θα πρέπει να το κάνουν μέσω κάποιου φίλου τους ή θα πρέπει να μεταβούν στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ για να το κάνουν οι υπάλληλοι εκεί. Σαν εφαρμογή πάντως, είναι καλή κίνηση και γενικότερα δηλ. ότι εξυπηρετεί τον πολίτη και του γλυτώνει χρόνο και αναμονή σε ουρές, πρέπει να γίνεται και είναι θετικό.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

anastasios_albania

«Οι φιλικές σχέσεις Αλβανίας - Ελλάδας θεωρώ ότι θα βοηθήσουν και τις δύο χώρες. Το πιστεύω αυτό. Κι εγώ προσπαθώ να είμαι γέφυρα, καταλαβαίνετε; Άλλοι δημιουργούν χαράδρες, εγώ προσπαθώ και πιστεύω στις γέφυρες»

esr21

«Με το έργο και τη στάση του συνέβαλε αποφασιστικά στην ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος