«Αγγελική» το μικρό όνομα της 22χρονης φίλης του Χριστόδουλου Ξηρού

«Αγγελική» το μικρό όνομα της 22χρονης φίλης του Χριστόδουλου Ξηρού

Η νεαρή φέρεται να είχε νοικιάσει τη γιάφκα του Ξηρού που βρέθηκε σήμερα στο Λουτράκι  

«Αγγελική» το μικρό όνομα της 22χρονης φίλης του Χριστόδουλου Ξηρού
Στη μυστηριώδη γυναίκα που απεικονίζεται στην ταυτότητα που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου στρέφονται τις τελευταίες ώρες οι έρευνες της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρό όνομα της 22χρονης είναι «Αγγελική», ενώ η νεαρή φέρεται να είχε νοικιάσει τη γιάφκα του «Μανώλη» της 17Ν που βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη θέση Πέραχωρα, κοντά στο Λουτράκι. 

Από καταγραφές σε κάμερες παρακολούθησης η 22χρονη έχει ταυτοποιηθεί να κινείται σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής και στην Ανάβυσσο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε γνωριστεί το καλοκαίρι με τον Χριστόδουλο Ξηρό.
Κλείσιμο

Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω συνδέσμου τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Μάλιστα, φέρεται μάλιστα να είναι εκείνη που έκανε κατόπτευση των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να είναι ακριβής χαρτόγραφηση.

Μάλιστα, εκτός από το να νοικιάζει σπίτια, η νεαρή φαίνεται πως είχε και τον ρόλο του... ταχυδρόμου του Ξηρού, αφού μετέφερε τα μηνύματα του «Μανώλη» της 17Ν σε μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως η Αγγελική έχει καταγραφεί σε επίσκεψη στον Κορυδαλλό και έτσι εξηγούν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης και τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Εν τω μεταξύ, η 23χρονη Ελένη Μελάνη από το Αλιβέρι Ευβοίας, η οποία βρέθηκε να εμπλέκεται στην υπόθεση Ξηρού καθώς μία πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία της, όχι όμως με τη φωτογραφία της, βρέθηκε στη γιάφκα του τρομοκράτη, όπως δήλωσε στο protothema.grδεν ξέρει πώς συνέβη κάτι τέτοιο. Μάλιστα τόνισε πως ορισμένα στοιχεία της ταυτότητας που χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός διαφέρουν από τα δικά της. «

Η φωτογραφία δείχνει άλλο πρόσωπο, δεν είμαι εγώ αυτή. Ο αριθμός είναι ο ίδιος. Επίσης στην ταυτότητα διαφέρουν, οι υπογραφές, το επώνυμο της μητέρας μου, ο τόπος γέννησης και ο δημότης», είπε η Ελένη Μελάνη.  



Σημειώνεται πως ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την τυπική απολογία που έδωσε στον ανακριτή. 

Ο «Μανώλης» της 17Ν οδηγήθηκε σήμερα στις ανακριτικές αρχές έπειτα από την άσκηση ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε για βαρύτατα αδικήματα. Ωστόσο, δεν απολογήθηκε αλλά ενώπιον του ανακριτή περιορίστηκε να κάνει την εξής δήλωση: «Δεν συμμετέχω στην διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση και θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση "με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας", θέλω να προσθέσω τα εξής: Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο».
 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης