Προφυλακίστηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Προφυλακίστηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Αρνήθηκε να απολογηθεί και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό - Καθαρά τα Καλάσνικοφ καθώς και το όπλο που είχε πάνω του ο τρομοκράτης την ώρα της σύλληψης - Βαρύ το κατηγορητήριο εις βάρος του

Προφυλακίστηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός
Την προφυλάκιση του Χριστόδουλου Ξηρού αποφάσισε ο ανακριτής μετά την τυπική «απολογία» του συλληφθέντα τρομοκράτη. Ο Χριστόδουλος Ξηρός οδηγείται πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Προηγουμένως, ο 57χρονος Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να απολογηθεί στον 11ο τακτικό ανακριτή και ανέγνωσε δήλωση στην οποία ανέφερε: «Δεν συμμετέχω στη διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση» δήλωσε ο Χριστόδουλος Ξηρός στον ανακριτή όπου μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να απολογηθεί.

Απευθυνόμενος στον ανακριτή ο Χριστόδουλος Ξηρός χρησιμοποίησε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς γιατις δικαστικές αρχές και θέλησε να κάνει μια πολιτική τοποθέτηση...

«Θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω, επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση "με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας" το εξής: Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο» είπε ο Χριστόδουλος Ξηρός προς τον ανακριτή. 

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για σύσταση άγνωστης τρομοκρατικής οργάνωσης, μετά τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι, όπου διέμενε, στην Ανάβυσσο.
Κλείσιμο

Το γεγονός ότι ο βαρυποινίτης «Μανώλης» της 17Ν δεν προτίθετο να δώσει ουσιαστική απολογία, είχε προαναγγείλει ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης μιλώντας στους δημοσιογράφους. Ο ίδιος άλλωστε ο Ξηρός, καταζητούμενος επί έναν χρόνο ως δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού, δήλωσε ενώπιον των λειτουργών της Δικαιοσύνης πως δεν θα απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται και πως όσοι υπηρετούν τους μηχανισμούς κατοχής δεν έχουν δικαιοδοσία να του ζητήσουν τον λόγο.

Όπως έγινε γνωστό, το σχέδιο του Ξηρού για «χτύπημα» στις φυλακές Κορυδαλλού είχε την κωδική ονομασία: «Γοργοπόταμος». 

Οσον αφορά τώρα στη μυστηριώδη γυναίκα που απεικονίζεται στην ταυτότητα που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου, πρόκειται για μία 22χρονη, η οποία από καταγραφές σε κάμερες παρακολούθησης έχει ταυτοποιηθεί να κινείται σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής και στην Ανάβυσσο.

Αυτη τη στιγμή γίνονται έρευνες σε διαμέρισμα στο Λουτράκι που κατά πληροφορίες είχε νοικιάσει η 22χρονη μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Επίσης έρευνες γίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη είχε γνωριστεί το καλοκαίρι με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δειγματοληπτικούς ελέγχους στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ η πρώτη εικόνα δείχνει ότι τα 8 καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο σπίτι που νοίκιαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι καθαρά. Επίσης όπως έγινε γνωστό πριν λίγο είναι καθαρό το όπλο που είχε πάνω του ο τρομοκράτης την ώρα της σύλληψης.

Ακόμη, μέσα στη γιάφκα οι αστυνομικοί βρήκαν ένα λάπτοπ το οποίο πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει στις έρευνες. Επίσης, η Αστυνομία ξέρει τα στοιχεία του 30χρονου ο οποίος νοίκιασε το σπίτι στην Ανάβυσσο και εμφανίστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος που ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό. 

Για τι διώκεται ο Ξηρός

- Διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο.

- Παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων πυρομαχικών και άλλων.

- Παράνομη κατοχή διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.

- Πλαστογραφία

- Παραβίαση περιοριστικών όρων

- Παράνομη οπλοφορία

Ποινική δίωξη, επίσης, για υπόθαλψη εγκληματία, ασκήθηκε χθες και κατά τριών αγνώστων προσώπων, που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο.


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης